Suomi
01.01.2021 - 16.05.2021
Tuotannon johtamisen suunnittelu -opintojakson toteutus on kahtiajakoinen: osaamisen tueksi käydään läpi tuotannon johtamiseen liittyviä keskeisiä käsitteitä ja ilmiöitä, joiden avulla opitaan ymmärtämään tuotannon suunnittelun ja johtamisen merkitys ja menetelmiä. Toinen keskeinen kokonaisuus on opintojaksoon liittyvä laaja harjoitustyö, jossa suunnitellaan erillisen toimeksiannon mukaisesti tuotantoyrityksen keskeiset toiminnot ml. sen käynnistämiseen ja tuotannon johtamiseen liittyvä talouden hallinta teknisten valintojen ja päätösten lisäksi. Opintojaksolla ei ole erillistä perinteistä tenttiä, vaan opiskelijat arvoivat ryhmien tuotokset loppuesityksissä. Varsinainen arviointi perustuu opettajan asettamiin kriteereihin, minkä lisäksi kukin projektiryhmä tekee itsearvion.
Chapman S. The Fundamentals of Production Planning and Control, Uusi-Rauva ym. Teollisuustalous, harjoitustyöhön liittyvät varaosakuvat, varaosalistat Excel ja T-lomakkeet ja luentomateriaali.
Erillistä yksilötenttiä ei tässä opintojaksossa ole. Oppiminen ja osaaminen arvioidaan harjoitustyön avulla.
Harjoitustyön case pyrkii kansainvälisille markkinoille.
Opintojakson laskennallinen kuormitus on 135h. Kirjallisuus ja luentomateriaali on tarkoitettu sekä uuden oppimiseen että sen soveltamiseen harjoitustyön tukena. Harjoitustyötä tehdään kurssin puolivälistä alkaen myös kontaktitunneilla, jolloin opettajan rooli muuttuu konsultoivaksi. Opiskelijat vastaavat toiminnastaan projektiryhmälleen, mikä edistää tiimityöskentelyn osaamisvalmiuksia.
04.01.2020 - 10.01.2021
Opintojakso on aluksi teoriapainotteinen, minkä jälkeen keskitytään harjoitustyön tekemiseen projektiryhmittäin. Erikseen sovitaan kokoonpanolabra, joka toteutetaan ryhmittäin. Loppuesitykset pidetään ryhmittäin erillisen aikataulun mukaisesti. Esityksiin osallistuvat kaikki, sekä esittävä ryhmä että muut opiskelijat.
Opintojakson toteutus perustuu merkittävissä määrin harjoitustyön tekemiseen ryhmätyönä. Muulla tavoin toteutettuna opintojakson tuottama osaaminen todennäköisesti jäisi vaillinaiseksi.
Oppimisen arviointi on osaamistavoitteisiin pohjautuvaa, laadullista, kriteeriperusteista ja siinä opiskelijan itsearvioinnilla ryhmän arvion ohella on tärkeä rooli.
Konetekniikka (AMK)
Lähiopetus
Teknologiayksikkö