Siirry suoraan sisältöön

Pääinstrumentti 3 (15 op)

Toteutuksen tunnus: KMOM0301-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

03.08.2020 - 30.08.2020

Ajoitus

31.08.2020 - 21.05.2021

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Hyvinvointiyksikkö

Toimipiste

Suomalainen musiikkikampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 50

Koulutus

  • Musiikkipedagogi (AMK)

Opettaja

  • Kaija Kivioja
  • Tuomas Niininen
  • Ari Korhonen
  • Päivi Virolainen-Kalpio
  • Eeva Oksala
  • Heidi Ilves
  • Niklas Winter
  • Sami Lehto
  • Heikki Laine
  • Teemu Viinikainen
  • Rita Varonen
  • Tiina Takkinen

Vastuuopettaja

Kaija Kivioja

Ryhmät

  • KPD18S1
    Musiikkipedagogi

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuasi osaat ilmaista itseäsi pääinstrumentillasi luontevasti tason mukaiset instrumenttikohtaiset vaatimukset huomioiden. Tunnistat instrumenttiosaamisesi tason sekä sen jatkuvan ylläpitämisen ja kehittämisen merkityksen sekä omaat valmiudet jatkuvaan oppimiseen pääinstrumentillasi. Soitat harjoittelemaasi ohjelmistoa tyylinmukaisuuteen pyrkien. Löydät yhteistyössä opettajasi kanssa teknistä tasoasi vastaavaa ja itsellesi sopivaa, kehittymisesi kannalta optimaalista ohjelmistoa. Asetat yhteistyössä opettajasi kanssa instrumenttiosaamisesi kannalta relevantteja tavoitteita. Ymmärrät kehittymisesi kannalta oikeiden harjoittelumenetelmien löytämisen tärkeyden ja harjoittelet opettajasi ohjauksessa tarkoituksenmukaisesti. Kykenet toimimaan erilaisissa kokoonpanoissa ja otat vastuun oppimisesta myös ryhmässä. Ymmärrät ergonomian ja kuulonhuollon merkityksen ja hyödynnät niitä työskentelyssäsi.

Osaamiset: oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen, musiikillinen osaaminen

Sisältö

Opintojaksolla opiskelet pääinstrumenttisi teknisiä taitoja, musiikin tyylikausien ja -lajien tuntemusta sekä ohjelmistoa, nuotinlukua, musiikillista luovuutta ja tulkintaa, esiintymistä, yhteismusisointia ja digitaitoja.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Instrumenttikohtainen kirjallisuus

Opetusmenetelmät

Ohjatut instrumentti- ja yhteismusisointitunnit, itsenäinen työskentely, esiintymiset ja niihin liittyvät käytännön järjestelyt sekä markkinointi

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen ja opettajan ohjauksessa tapahtuva työskentely 405h

Lisätietoja opiskelijoille

Jatkuva ohjaavan opettajan palaute sekä itsearviointi, vuosinäyttö (pop/jazz-instrumentit, klassinen laulu sekä harmonikka), käytännön valmiuksien näyttö (klassiset instrumentit)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Ilmaiset itseäsi pääinstrumentillasi luontevasti tämänhetkisellä teknisellä ja musiikillisella osaamisellasi sekä tunnistat osaamisesi tason. Omaat valmiudet jatkuvaan oppimiseen pääinstrumentillasi sekä tunnistat instrumenttiosaamisen jatkuvan ylläpitämisen ja kehittämisen merkityksen. Hahmotat tyylinmukaiset musiikilliset elementit ja soitat harjoittelemaasi ohjelmistoa tyylinmukaisuuteen pyrkien. Asetat yhteistyössä opettajasi kanssa instrumenttiosaamisesi kannalta relevantteja tavoitteita. Valitset yhteistyössä opettajasi kanssa teknistä tasoasi vastaavaa ja itsellesi sopivaa, kehittymisesi kannalta optimaalista ohjelmistoa sekä asettaa instrumenttiosaamisesi kannalta relevantteja tavoitteita. Osaat toimia erilaisissa kokoonpanoissa ja otat vastuun oppimisesta myös ryhmässä. Ymmärrät ergonomian ja kuulonhuollon merkityksen ja hyödynnät niitä työskentelyssäsi.

Lisätiedot

Opiskelijan oikeus instrumenttiopintoihin:

Opiskelijan instrumenttiopetus voidaan evätä, jos muut opinnot eivät etene opettajatutorin/opintojen ohjaajan ja päällikön kanssa sovitulla tavalla. Lukuvuoden aikana suoritettujen opintojen vähimmäisopintopistemäärän tulee olla 40 op. Muussa tapauksessa seuraavan lukuvuoden instrumenttiopetus joutuu tarkasteluun.

Jos opiskelijalla on opinnot aloittaessaan suoritettuna aiempia korkeakoulutasoisia instrumenttiopintoja, niin annettavan instrumenttiopetuksen määrä arvioidaan opiskelijakohtaisesti. Tutkinnon osaamistavoitteen saavuttamiseen tarvittavaa instrumenttiopetuksen määrää arvioitaessa otetaan huomioon opiskelijan ennen opintojen alkua saavuttama instrumentin osaamistaso. Tutkinto-ohjelman päällikkö päättää annettavan opetuksen määrän opintojen alussa.