Siirry suoraan sisältöön

Tuotantoeläinten ruokinta (5 op)

Toteutuksen tunnus: LVAE0200-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.08.2021 - 05.09.2021

Ajoitus

30.08.2021 - 31.12.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Verkko-opetus

Yksikkö

Teknologiayksikkö

Toimipiste

Biotalousinstituutti

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 50

Koulutus

  • Maaseutuelinkeinot (AMK)

Opettaja

  • Ulla Heinonen
  • Mirja Riipinen

Ryhmät

  • LMS19KM
    Maaseutuelinkeinot
  • LMS18S1
    Maaseutuelinkeinot

Tavoitteet

Opiskelija tietää ruokinnan merkityksen eläinten tuotantoon ja hyvinvointiin. Opiskelija tietää ruokintavaihtoehtojen merkityksen tuotannon kannattavuuteen. Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida ruokinnan vaikutuksia tilaolosuhteissa. Opiskelija tietää ruokinnan ympäristövaikutukset ja kiertotalouden merkityksen.

Sisältö

Ruokinnan suunnittelu tuotantoeläimille
Ruokinnan tuotantovaikutukset
Ruokinnan taloudelliset vaikutukset
Ruokinnan ympäristövaikutukset
Erilaisten kotieläintilojen vaatimukset ruokinnalle

Opetusmenetelmät

Luennot, osoitettuun ajankohtaiseen kirjallisuuteen tutustuminen ja harjoitustyöt.

Vaihtoehtoiset suoritustavat

Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot 20 h, asiantuntijavieraat 4 h, itsenäinen työskentely 111 h. Yhteensä 135 h.

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin AMK 20

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

0 (hylätty) Oppimistavoitteet eivät täyty
1 (välttävä) Opiskelija tietää ruokinnan suunnittelun perusteet
2 (tyydyttävä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää erilaisten rehujen soveltuvuuden eri tuotantoeläinten ruokintaan

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

3 (hyvä) Opiskelija osaa laatia tilakohtaisen ruokintasuunnitelman
4 (kiitettävä) Edellisten lisäksi opiskelija osaa hyödyntää kotimaisia ja kansainvälisiä tutkimustuloksia ruokinnan suunnittelussa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen) Edellisten lisäksi opiskelija osaa tilaolosuhteissa arvioida ruokinnan vaikutuksia eläinten tuotantoon, hyvinvointiin ja kannattavuuteen.

Esitietovaatimukset

LMSE0100 Kotieläintilan käytäntö
LMSE0200 Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi