Siirry suoraan sisältöön

Ruoka- ja ravintolapalvelujen päivittäisjohtaminen (10 op)

Toteutuksen tunnus: MMPD2500-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

03.08.2021 - 05.09.2021

Ajoitus

30.08.2021 - 17.12.2021

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

10 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Palveluliiketoiminta (AMK)
  • Matkailu- ja palveluliiketoiminta (AMK)

Opettaja

  • Anne-Maria Raitio
  • Tomi Hiltunen

Ryhmät

  • MPT19S1M
    Palveluliiketoiminta

Tavoitteet

Opintojakson tavoite
Sinä osaat kehittää ja kriittisesti arvioida omia vuorovaikutus -ja johtamistaitojasi. Tunnistat yrityksen strategian merkityksen esimiestyössäsi. Sinä osaat määrittää asiakkuuksia teoriaa soveltaen ja toteuttaa itsenäisesti myynti- tai tiedotuskampanjan. Sinä tunnistat ja osaat soveltaa ruoka- ja ravintolapalvelun seurantajärjestelmiä sekä tunnuslukuja ruoka-ja ravintolapalveluiden liiketoiminnoissa. Tiedostat alan tulevaisuuden osaamistarpeet. Opit käyttämään videota oman oppimisen reflektoinnissa ja työskentelemään osana asiantuntijatiimiä. Opit tarkastelemaan itseäsi esimiesroolissa ja saat palautetta vahvuuksistasi ja kehittämiskohteistasi. Hallitset työyhteisöön ja työhyvinvointiin liittyvät osa-alueet ja niiiden merkityksen toimintaympäristössä.

Sisältö

Itsensä ja tiimin johtaminen

Asiakkuuksien johtaminen yrityksessö

Työhyvinvointi ja työntekijöiden motivointi

Aika ja paikka

- Webinaarit Zoomissa
- Lukupiirit ryhmittäin oman aikataulutuksen mukaan
- Moodle-oppimisympäristö

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

- Verkko-opiskelumateriaali
- Johtamisen aihealueen mukaan valitut teokset
- Vepsäläinen, Jukka.2016. Ruokaketjun osaamistarpeet tulevaisuudessa. Opetushallitus.

Opetusmenetelmät

- Webinaarit, joissa vierailevia luennoitsijoita ja ohjattua työskentelyä (läsnäolopakko)
- Toiminnan kehittäminen kohdeyrityksissä
- Reflektiovideoiden tekeminen
- Lukupiirit
- Portfolio

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Vierailevia luennoitsijoita kentältä

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssilla ei ole tenttiä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Webinaarit 10 h
Lukupiirit 50 h
Toiminnan kehittäminen kohdeyrityksessä ja reflektiovideot 200 h
Portfolio 10 h

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin amk 3

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee operatiivisen johtamisen osa-alueet ja osaa hahmottaa niiden suhteen toisiinsa. Opiskelija tunnistaa operatiivisen johtamisen työvälineitä ja osaa hyödyntää niitä päätöksenteossa.

Esitietovaatimukset

Opintojaksot Services Marketing, taloushallinto, Johtaminen ja Operatiivinen johtaminen