Sustainability in Beverages (5 op)
Toteutuksen tunnus: MMPD3000-3006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.08.2022 - 25.08.2022
Ajoitus
03.10.2022 - 21.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
0 - 30
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Elisa Närhi
Ryhmät
-
MPT21S1Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
-
ZJA22SMAvoin AMK, marata
Tavoitteet
To know the basic ingredients, production methods and producing areas for the most important alcoholic and non-alcoholic beverages.
To be able to provide information and advice about the alcoholic and non-alcoholic beverages to customers and staff in hospitality business and alcohol sales.
To understand the sustainability issues relating to alcoholic and non-alcoholic beverages.
To be able to produce analytical tasting notes of wines using industry recognized tasting terms.
To be able to reflect one's own learning process.
Sisältö
Most important grape varieties, wine producing areas and wine styles.
Basic knowledge about brewery products, strong alcoholic beverages, and non-alcoholic beverages.
Sustainability relating to production of different alcoholic beverages.
Aika ja paikka
Lähiopetus C112 Wine Lab -luokassa
Yritysvierailut
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaalit löytyvät kurssin Moodle oppimisympäristöstä:
- Luentomateriaalit
- Videot
- Tehtävät
Bartley, T. (2015). Looking behind the label: Global industries and the conscientious consumer. Indiana University Press. E-book.
Wine and Spirit Education Trust 3 minutes Wine School videot
Aho, Kimmo; Autti, Niko &; Siitonen, Timo. 2009. Mikosta mestariksi –baarityön käsikirja
Aho, Kimmo & Salminen, Samu. 2013. Kaikkien aikojen drinkit
Lehtinen, Anikó. 2014. Yks olut
Salmi, Mikko. 2019. Olut!: kotimaiset panimot ja oluet
Opetusmenetelmät
Luennot
Aistinvarainen arviointi
Itsenäinen opiskelu
Ryhmätyöskentely
Cocktailien valmistus
Oppimispäiväkirja
Vertaisarviointi
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yritysvierailut
Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole tenttiä
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen).
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen.
Opinnollistaminen.
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 tuntia opiskelua:
48 h luentoja
87 h ryhmätyöskentelyä ja itsenäistä opiskelua
Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyö, jossa luodaan vastuullinen ravintolakonsepti ja sen mukainen juomalistasuunnitelma perusteluineen.
Opiskelija arvioi omaa oppimistaan oppimispäiväkirjaan koko opintojakson ajan erityisesti aistinvaraisen arvioinnin luentojen sisältöjen perusteella.
Sisällön jaksotus
Keskeiset sisällöt:
Viinit
Miedot alkoholijuomat ja panimotuotteet
Väkevät alkoholit ja cocktailit
Alkoholittomat juomat
Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden näkökulmat koko juomatuotannossa
Lisätietoja opiskelijoille
Arviointi asteikolla 0-5 koostuu ryhmätehtävästä ja oppimispäiväkirjasta:
1. Ryhmätehtävä (70 %)
2. Oppimispäiväkirja (30%)
Avoin amk 3
vaihto-opiskelijat 2
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
1 student knows the subject partly. S/he does not have a clear understanding about the importance of the alcoholic beverages for the hospitality business.
2 Student knows the subject satisfactory. S/he has a basic understanding for the importance of the alcoholic beverages for the hospitality business.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
3 Student's knowledge and skills are on a good level. S/he understands the importance of the alcoholic beverages for the hospitality business.
4 student's knowledge and skills are on a very good level. One knows how to implement the knowledge and understands the subject as a whole.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 student has a high-level of knowledge and skills about the subject and s/he has an ability to implement the knowledge into the subject very detailed.