Siirry suoraan sisältöön

Sustainability in Beverages (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPD3000-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2022 - 25.08.2022

Ajoitus

03.10.2022 - 21.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

0 - 30

Koulutus

  • Palveluliiketoiminta (AMK)

Opettaja

  • Elisa Närhi

Ryhmät

  • MPT21S1
    Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma (AMK)
  • ZJA22SM
    Avoin AMK, marata

Tavoitteet

To know the basic ingredients, production methods and producing areas for the most important alcoholic and non-alcoholic beverages.

To be able to provide information and advice about the alcoholic and non-alcoholic beverages to customers and staff in hospitality business and alcohol sales.

To understand the sustainability issues relating to alcoholic and non-alcoholic beverages.

To be able to produce analytical tasting notes of wines using industry recognized tasting terms.

To be able to reflect one's own learning process.

Sisältö

Most important grape varieties, wine producing areas and wine styles.
Basic knowledge about brewery products, strong alcoholic beverages, and non-alcoholic beverages.
Sustainability relating to production of different alcoholic beverages.

Aika ja paikka

Lähiopetus C112 Wine Lab -luokassa
Yritysvierailut

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaalit löytyvät kurssin Moodle oppimisympäristöstä:
- Luentomateriaalit
- Videot
- Tehtävät

Bartley, T. (2015). Looking behind the label: Global industries and the conscientious consumer. Indiana University Press. E-book.
Wine and Spirit Education Trust 3 minutes Wine School videot
Aho, Kimmo; Autti, Niko &; Siitonen, Timo. 2009. Mikosta mestariksi –baarityön käsikirja
Aho, Kimmo & Salminen, Samu. 2013. Kaikkien aikojen drinkit
Lehtinen, Anikó. 2014. Yks olut
Salmi, Mikko. 2019. Olut!: kotimaiset panimot ja oluet

Opetusmenetelmät

Luennot
Aistinvarainen arviointi
Itsenäinen opiskelu
Ryhmätyöskentely
Cocktailien valmistus
Oppimispäiväkirja
Vertaisarviointi

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yritysvierailut
Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä

Vaihtoehtoiset suoritustavat

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen).
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen.
Opinnollistaminen.
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 tuntia opiskelua:
48 h luentoja
87 h ryhmätyöskentelyä ja itsenäistä opiskelua

Opintojaksolla toteutetaan ryhmätyö, jossa luodaan vastuullinen ravintolakonsepti ja sen mukainen juomalistasuunnitelma perusteluineen.

Opiskelija arvioi omaa oppimistaan oppimispäiväkirjaan koko opintojakson ajan erityisesti aistinvaraisen arvioinnin luentojen sisältöjen perusteella.

Sisällön jaksotus

Keskeiset sisällöt:
Viinit
Miedot alkoholijuomat ja panimotuotteet
Väkevät alkoholit ja cocktailit
Alkoholittomat juomat
Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden näkökulmat koko juomatuotannossa

Lisätietoja opiskelijoille

Arviointi asteikolla 0-5 koostuu ryhmätehtävästä ja oppimispäiväkirjasta:
1. Ryhmätehtävä (70 %)
2. Oppimispäiväkirja (30%)


Avoin amk 3
vaihto-opiskelijat 2

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

1 student knows the subject partly. S/he does not have a clear understanding about the importance of the alcoholic beverages for the hospitality business.
2 Student knows the subject satisfactory. S/he has a basic understanding for the importance of the alcoholic beverages for the hospitality business.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

3 Student's knowledge and skills are on a good level. S/he understands the importance of the alcoholic beverages for the hospitality business.
4 student's knowledge and skills are on a very good level. One knows how to implement the knowledge and understands the subject as a whole.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 student has a high-level of knowledge and skills about the subject and s/he has an ability to implement the knowledge into the subject very detailed.