Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6130-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2020 - 30.04.2021

Ajoitus

17.05.2021 - 31.07.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Palveluliiketoiminta (AMK)

Opettaja

  • Moona Partanen
  • Karoliina Väisänen

Ryhmät

  • ZJK21KH
    Korkeakoulujen välinen yhteistyö, LITA
  • MPT20S1
    Palveluliiketoiminta
  • ZJA21KM
    Avoin AMK, marata
  • VAz21K1
    Kesän 2021 opinnot

Tavoitteet

Opiskelija hallitsee liikunnan ja ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Opiskelija tietää suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat tekijät ja osaa soveltaa tietoaan käytännön työssä. Opiskelija osaa arvioida liikunnan ja ravitsemuksen välisiä yhteyksiä yksilötasolla. Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ravitsemuksen ja liikunnan trendejä. Opiskelija osaa perusravintoainelaskennan ja osaa soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Sisältö

Suomalaisten ravitsemus, ravinnonkäyttö, suomalaisten kansaterveyden haasteet, liikunta eri-ikäisillä, suomalaisten hyvinvointi, ravitsemuksen ja liikunnan trendit

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali moodlessa.

Opetusmenetelmät

Oma toiminen opiskelu. Kurssin alussa ja lopussa kontaktikerrat

Sisällön jaksotus

1. Johdatus opintojaksolle

2. Ajankohtaista ravitsemuksessa

3. Ravintoainelaskenta

4. Ravitsemuksen kehitystehtävä

5. Itsearviointi

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin AMK 5
Campusonline 7

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Hallitset liikunnan ja ravitsemuksen keskeiset käsitteet sekä ymmärrät niiden merkityksen kansanterveydelle. Osaat tarkastella ruokavalion ravitsemuksellista laatua sekä ratkaiset siihen liittyviä haasteita. Arvioit ratkaisujen vaikutusta hyvinvointiin. Tunnistat ravitsemukseen ja liikuntaan liittyviä trendejä ja osaat analysoida niitä kriittisesti. Reflektoit omaa osaamistasi ja kehittymistäsi. Raportoit loogisesti, analyyttisesti ja asiantuntevasti.

Esitietovaatimukset

-