Siirry suoraan sisältöön

Kestävä ravitsemus (5 op)

Toteutuksen tunnus: MMPR6170-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.11.2020 - 30.11.2020

Ajoitus

15.01.2021 - 28.03.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Palveluliiketoiminta (AMK)

Opettaja

  • Moona Partanen
  • Tarja Viitanen

Ryhmät

  • ZJA20SMP
    Avoin AMK, marata, AMK-polut
  • MPT20SM
    Palveluliiketoiminta- tutkinto-ohjelma (AMK)

Tavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Tämän opintojakson jälkeen sinulla on laaja käsitys ravitsemuksesta. Tarkoituksena on synnyttää mielenkiintoa ravitsemuksen opiskelua kohtaan.

Opintojakson osaaminen
Kestävä ruokajärjestelmäosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Hallitset ravitsemuksen vaikutukset hyvinvointiin ja terveyteen. Tiedät suomalaisten kansanterveyteen vaikuttavat oleellisimmat ravitsemuksen tekijät. Osaat analysoida kriittisesti ravitsemusviestintää. Tunnistat peruselintarvikkeiden ravintoainesisällöt ja niiden vaikutuksen ruokavalioon. Osaat perusravintoainelaskennan ja osaat soveltaa laskentaa ravitsemussuosituksiin.

Sisältö

Suomalaisten ravitsemus
Elintarvikkeet ja ravitsemus
Ravitsemuslaatu
Ravitsemusviestintä
Erityisruokavaliot
Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Aika ja paikka

Verkko-opiskelu oppimisympäristössä (Optima).

15.1.-4.4.21

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Plates, pyramids, planet – Developments in national healthy and sustainable dietary guidelines: a state of play assessment http://www.fao.org/3/a-i5640e.pdf
Unravelling The Food-Health Nexus http://www.ipes-food.org/images/Reports/Health_FullReport.pdf WHO Report of the Commission on Ending ChildhoodObesity https://tinyurl.com/yb9gdxd5

Opetusmenetelmät

luennot
ryhmätyöskentely
kirja-analyysi lukupiirissä
henkilökohtainen, reflektoiva analyysi

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole erillistä tenttiä.

Vaihtoehtoiset suoritustavat

Hyväksilukeminen (korvaaminen ja sisällyttäminen)
Muulla tavoin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Opinnollistaminen
Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.
Englanniksi

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakso laajuus on 5 op eli 135 tuntia.

luennot 27h
ryhmätyöskentely 21 h
kirja-analyysi lukupiirissä 33 h
henkilökohtainen, reflektoiva analyysi 54 h

Sisällön jaksotus

Ilmastonmuutos ja ravitsemus
Kestävä ruokavalio
Kestävät kehitysratkaisut ja innovaatiot

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson suoritus (hyväksytty / hylätty) arvioidaan yksilö- ja ryhmätehtävien perusteella.
Ohjaava palaute, kehittävä arviointi
Vertaispalaute, vertaisarviointi
Itsearviointi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tunnistat ravitsemuksen yhteyden hyvinvointiin ja terveyteen. Tunnistat elintarvikkeiden ja ravitsemuksellisen laadun merkityksen. Tunnistat yleisimpiä erityisruokavalioita. Ymmärrät ravitsemusviestinnän periaatteet.