Siirry suoraan sisältöön

Restonomin lakitietous (5 op)

Toteutuksen tunnus: MZMA0113-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.11.2020 - 30.11.2020

Ajoitus

08.03.2021 - 21.05.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Verkko-opetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Palveluliiketoiminta (AMK)

Opettaja

  • Veli-Pekka Paananen
  • Kimmo Aho
  • Sari-Maarit Peltola
  • Karoliina Väisänen

Ryhmät

  • MPT20S1
    Palveluliiketoiminta
  • ZJA20SMP
    Avoin AMK, marata, AMK-polut

Tavoitteet

Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot palveluliiketoiminnan vastuulliselle toteutumiselle. Osaat toteuttaa alkusammutuksen ja osaat antaa hätäensiapua tarvittaessa. Tunnet anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssäsi. Tutustut alan keskeisiin sopimusoikeudellisiin asiakirjoihin.

Sisältö

Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Sopimusoikeus
Kuluttajansuoja
Työlainsäädäntö
Tietosuojalainsäädäntö
Sopimusoikeus, kuluttajansuoja, työlainsäädäntö ja tietosuoja käydään soveltuvin osin Marata-alalle.
Hätäensiapu
Alkusammutus

Aika ja paikka

verkko-opinnot

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupassien verkko-opiskelumateriaalit

Opetusmenetelmät

Verkkopedagogiikka, verkkoluennot, webinaarit, oppimistehtävät, verkkotestit ja verkkotentit

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

verkkotestit ja verkkotentti ajalla 11.1.2021-21.5.2021

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

135 tuntia
Hygieniapassi verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Alkusammutuskortti käytännön harjoitus 4 tuntia
Hätäensiapukortti käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia

Sisällön jaksotus

Hygieniapassi
Anniskelupassi
Alkusammutuskortti
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö

Lisätietoja opiskelijoille

Avoin AMK 5

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu- ja hygieniapassi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.Tunnistat Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaat soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.

Esitietovaatimukset

Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.