Restonomin lakitietous (5 op)
Toteutuksen tunnus: MZMA0113-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.11.2020 - 30.11.2020
Ajoitus
08.03.2021 - 21.05.2021
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Verkko-opetus
Yksikkö
Liiketoimintayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Palveluliiketoiminta (AMK)
Opettaja
- Veli-Pekka Paananen
- Kimmo Aho
- Sari-Maarit Peltola
- Karoliina Väisänen
Ryhmät
-
MPT20S1Palveluliiketoiminta
-
ZJA20SMPAvoin AMK, marata, AMK-polut
Tavoitteet
Sinä tunnistat matkailu- ja ravitsemisalan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot palveluliiketoiminnan vastuulliselle toteutumiselle. Osaat toteuttaa alkusammutuksen ja osaat antaa hätäensiapua tarvittaessa. Tunnet anniskelulainsäädännön sekä osaa soveltaa elintarvikelakia työskentelyssäsi. Tutustut alan keskeisiin sopimusoikeudellisiin asiakirjoihin.
Sisältö
Elintarvikelaki
Anniskelulaki
Sopimusoikeus
Kuluttajansuoja
Työlainsäädäntö
Tietosuojalainsäädäntö
Sopimusoikeus, kuluttajansuoja, työlainsäädäntö ja tietosuoja käydään soveltuvin osin Marata-alalle.
Hätäensiapu
Alkusammutus
Aika ja paikka
verkko-opinnot
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opettajan laatimat verkko-oppimateriaalit
Hygienia- ja anniskelupassien verkko-opiskelumateriaalit
Opetusmenetelmät
Verkkopedagogiikka, verkkoluennot, webinaarit, oppimistehtävät, verkkotestit ja verkkotentit
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
verkkotestit ja verkkotentti ajalla 11.1.2021-21.5.2021
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 tuntia
Hygieniapassi verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Anniskelupassi verkko-opiskelu ja testi 13,5 tuntia
Alkusammutuskortti käytännön harjoitus 4 tuntia
Hätäensiapukortti käytännön harjoitus 9 tuntia
Marata-alan lainsäädäntö verkko-oppimistehtävät ja tentti 95 tuntia
Sisällön jaksotus
Hygieniapassi
Anniskelupassi
Alkusammutuskortti
Hätäensiapukortti
Marata-alan lainsäädäntö
Lisätietoja opiskelijoille
Avoin AMK 5
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytyn suorituksen kriteerit:
Kansallisten kriteerien mukaisesti suoritetut anniskelu- ja hygieniapassi. Alkusammustuskoulutuksen hyväksytty suoritus sekä hätäensiapukoulutuksen hyväksytty suoritus.Tunnistat Marata-alan toimintaa säätelevät keskeiset lait ja asetukset. Tiedät lainsäädännön luomat reunaehdot ja osaat soveltaa keskeistä lainsäädäntöä palvelualan yrityksen toiminnassa ja toiminnan kehittämisessä.
Esitietovaatimukset
Kurssin osaamistavoitteita tukevat, suositeltavat muut opintojaksovaihtoehdot kuvataan opiskelijalle henkilökohtaisissa ja ryhmäohjaustapahtumissa.