Siirry suoraan sisältöön

Kansanterveyshoitotyö (4 op)

Toteutuksen tunnus: SHZB1500-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.11.2020 - 30.11.2020

Ajoitus

11.01.2021 - 25.05.2021

Opintopistemäärä

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Hyvinvointiyksikkö

Toimipiste

Lutakon kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 20

Opettaja

  • Kaisu Paalanen
  • Leena Rasa
  • Janne Alenius
  • Tiina Oksanen
  • Salla Grommi

Ryhmät

  • SOK20K1
    Kätilö (AMK)

Tavoitteet

Opiskelijalla on valmiudet vastata tavallisimpien kansansairauksien ehkäisystä, hoidon toteuttamisesta ja seurannasta potilaslähtöisesti hyödyntäen moniammatillisuutta ja terveyshyötyviitekehystä.

Sisältö

Hoitotyön näyttöön perustuva päätöksenteko kansansairauksien hoidossa. Terveyshyötymalli pitkäaikaissairauksien ehkäisyssä ja hoidossa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ahonen, O., Blek-Vehkaluoto, M., Ekola, S., Partamies, S., Sulosaari, V & Uski-Tallqvist, T. 2019. Kliininen hoitotyö. Sisätauteja, kirurgisia sairauksia ja syöpätauteja sairastavan hoitotyö. Helsinki: Sanoma Pro. Soveltuvin osin.

Routasalo, P. & Pitkälä, K. Omahoidon tukeminen. Helsinki. Kustannus Oy Duodecim, 2009. Saatavana: Http://www.duodecim.fi.

Motivoiva keskustelu -verkkokurssi. 2014. Duodecim Oppiportti. Saatavilla internetissä (vaatii käyttäjätunnuksen): www.oppiportti.fi/op/dvk00017

Opetusmenetelmät

Osallistavat luennot
Oppimistehtävät
Ryhmätyöskentely
Webinaari

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Pyrkimyksenä on tehdä yhteistyötä potilasjärjestöjen ja kokemusasiantuntijoiden kanssa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Yksilö/ryhmätentti viimeisellä kontaktikerralla.

1. uusinta yksilötenttinä EXAM-studiossa

2. uusinta yksilötenttinä EXAM-studiossa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetusta 48 t
Verkko-opiskelua 4 t
Itsenäistä opiskelua 56 t
Opintojakson kokonaiskuormitus 108 h

Lisätietoja opiskelijoille

Arviointi on osaamistavoitteisiin pohjautuvaa. Oppimistehtävistä ja ryhmätöistä annetaan palautetta, mutta myös itsearvioinnilla ja vertaisarvioinnilla on tärkeä rooli. Kurssin tentti arvioidaan arvosanalla, joka perustuu opetussuunnitelman kriteereihin.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Erinomainen (5)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa perustellen ja arvioiden. Hän tekee päätöksiä soveltaen monitieteistä, näyttöön perustuvaa tietoa kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa soveltaen terveyshyötymallia.

Kiitettävä (4)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa perustellen ja analyyttisesti. Hän tekee päätöksiä hyödyntäen monitieteistä, näyttöön perustuvaa tietoa kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa ja kuvaten terveyshyötymallin.

Hyvä (3)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa perustellen. Hän tekee päätöksiä näyttöön perustuen kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa ottaen huomioon moniammatillisen näkökulman.

Tyydyttävä (2)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa ymmärtäen. Hän tekee päätöksiä oppikirjallisuuteen perustuen kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa ottaen huomioon moniammatillisen näkökulman.

Välttävä (1)
Opiskelijalla on tietoperusta suunnitella, toteuttaa ja arvioida keskeisiä kansansairauksia sairastavan potilaan hoitoa kuvaillen. Hän tekee päätöksiä oppikirjallisuuteen perustuen kansansairauksien ehkäisyssä, hoidon toteuttamisessa ja seurannassa ottaen huomioon moniammatillisen näkökulman.

Hylätty, hyväksytyn kriteerit eivät täyty.

Esitietovaatimukset

Opiskelija hallitsee sosiaali- ja terveysalan asiakkuuden ja toimintaympäristön perustiedot, keskeiset käsitteet ja menetelmät sekä ohjaamisen ja terveyden edistämisen ja ennaltaehkäisevän hoitotyön tavoitteet ja menetelmiä ja tietää näyttöön perustuvan päätöksenteon lähtökohdat.