Siirry suoraan sisältöön

Lujuusoppi (5 op)

Toteutuksen tunnus: TERP0700-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.01.2021 - 10.01.2021

Ajoitus

01.01.2021 - 16.05.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

Teknologiayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 25

Koulutus

  • Energia- ja ympäristötekniikka (AMK)

Opettaja

  • Petri Luosma

Vastuuopettaja

Petri Luosma

Ryhmät

  • TER19SM
    Energia- ja ympäristötekniikka
  • ZJA21KT
    Avoin AMK, tekniikka
  • ZJK21KT
    Korkeakoulujen välinen yhteistyö, TEKN

Tavoitteet

Opiskelija tuntee lujuustekniikan perusteet ja osaa huomioida lujuustekniset vaatimukset energiateknisissä sovelluksissa.

Sisältö

Partikkelin ja jäykän kappaleen tasapaino. Kannakointi. Rasitukset. Normaali- ja leikkausvoiman sekä taivutusmomentin synnyttämät jännitykset ja muodonmuutokset.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Luentomateriaali.
Valtanen, E. 2019. Tekniikan taulukkokirja. Jyväskylä: Genesis-Kirjat Oy.

Opetusmenetelmät

Videoluennot ja -esimerkit. Ongelmalähtöisen oppimisen kautta sinulla on tehtäviä, joita lähdet ratkaisemaan. Tehtävien ratkaisuun voit käyttää apuna videoituja esimerkkejä, videoituja teorialuentoja tai keskustelupalstojen avulla opintojakson opettajaa ja kanssaopiskelijoita. Tehtäviä voit ratkoa yksin tai ryhmissä, mutta palautukset aina yksilökohtaisesti. Puhtaissa etätoteutuksissa käytät ohjauksen apuna webinaareja. Yhdistelmätoteutuksissa on mahdollisuus laskea tehtäviä yhteisessä tilassa opettajan avustamana. Opintojaksosta kerätään sen puolivälissä vapaamuotoinen anonyymi palaute.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Koe ja kaksi uusintaa tutkintosäännön mukaisesti.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Tallennetut luennot ja esimerkit 24 h ohjatut laskuharjoitukset 24 h, joko paikan päällä tai etänä oppimisympäristöön tukeutuen. Itsenäinen työskentely 87 h. Yhteensä kuormittavuus 135 h.

Lisätietoja opiskelijoille

CampusOnline 100
Avoin amk 10

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Välttävä (1): Opiskelija tuntee perusasiat ja -terminologian, mutta hänellä on selkeitä puutteita mekaanisten mallien luomisessa selkeissäkin rakenteissa. Hän pystyy ratkomaan välttävästi selkeitä perusratkaisuja.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee perusasiat ja -terminologian, mutta hänellä on puutteita mekaanisten mallien luomisessa selkeissäkin rakenteissa. Hän pystyy ratkomaan tyydyttävästi selkeitä perusratkaisuja.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Hyvä (3):Opiskelija hallitsee keskeiset asiat rakenteiden mitoittamisessa ja osaa luoda yksinkertaisista rakenteista mekaanisen mallin. Opiskelija myös hahmottaa tapaukset, jotka vaativat tarkempaa ja syvällisempää lujuustarkastelua.

Kiitettävä (4):Opiskelija hallitsee keskeiset asiat rakenteiden mitoittamisessa ja osaa luoda selkeistä rakenteista mekaanisen mallin. Opiskelija myös hahmottaa tapaukset, jotka vaativat tarkempaa ja syvällisempää lujuustarkastelua.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5):Opiskelija hallitsee keskeiset asiat rakenteiden mitoittamisessa ja osaa soveltaa niitä luodakseen rakenteista mekaanisen mallin. Opiskelija myös hahmottaa tapaukset, jotka vaativat tarkempaa ja syvällisempää lujuustarkastelua.ja osaa soveltaa niitä haastavampiin rakenteisiin.

Esitietovaatimukset

Potenssien ja juurien käsittely, lausekkeiden sieventäminen, suora- ja vinokulmaisen kolmion trigonometrian soveltaminen, vektoreilla laskeminen, ensimmäisen ja toisen asteen polynomiyhtälöiden sekä juuriyhtälöiden sekä yhtälöparien ja yhtälöryhmien ratkaiseminen.
Funktion käsite differentiaali- ja integraalilaskennan perusteet.
SI-yksikköjärjestelmä, yksiköiden muuntaminen, suurelaskenta, tasainen liike, tasaisesti muuttuva liike, kohtisuora heittoliike, vino heittoliike, Newtonin lait, kitka sekä statiikan alkeet.