Tilaus- ja toimitusketjun kehittäminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: TLBX6570-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.08.2021 - 05.09.2021
Ajoitus
30.08.2021 - 17.12.2021
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 10
Koulutus
- Logistiikka, biotalous (AMK)
Opettaja
- Mikko Somerla
Vastuuopettaja
Mikko Somerla
Ryhmät
-
TLB18SMLogistiikan tutkinto-ohjelma, biotalous
Tavoitteet
Oppijalla on kokonaisvaltainen kuva tilaus-toimitusketjun operaatioista ja ymmärrys, kuinka biotalouden toimitusketjun eri osapuolet vaikuttavat omalla toiminnallaan toimitusketjuun. Oppija oppii, kuinka johtaa ja kehittää toimitusketjua hankinnan ja jakelun näkökulmasta tarkasteltuna sekä osaa, kuinka sovittaa yhteen materiaalinohjauksen, biotalouden tuotannon ja kuljetusten ohjauksen tavoitteet kestävä kehitys huomioiden.
Sisältö
Verkkoluento-osuus, jossa keskeiset aihe-alueet:
- tilaus-toimitusketjun rakenne, suunnittelu, johtaminen ja kehittäminen
- toimitusketjun hallintastrategia sisältäen innovaatiot, tuotannon suunnittelu ja ohjaus, yhteistyö
Projektityö, jossa konkretisoituvat tilanteen mukaan mm. seuraavat sisältöalueet: tilaus-toimitusketjun rakenne, suunnittelu, johtaminen ja kehittäminen, toimitusketjun hallintastrategia sisältäen innovaatiot, tuotannon suunnittelu ja ohjaus, yhteistyö. Projektityö voi kohdistua joko olemassa olevan taikka fiktiiviseen yrityksen tilaus-toimitusketjuun. Yrityksen toiminta voi olla kansallista taikka kansainvälistä.
Aika ja paikka
Verkossa
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojaksokuvauksen mukainen kirjallisuus. Kurssin oppimisympäristön kautta jaettava materiaali sekä omatoimiseen tiedonhankintaan perustuvat lähdemateriaalit.
Opetusmenetelmät
Opintojakso sisältää verkkoluentoja ja itseopiskelua. Opintojaksolla suoritetaan itsenäisesti toteutettava laaja projektityö.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojaksolla on vieraileva luennoitsija työelämästä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Oppimisesi arviointi suoritetaan tekemäsi projektityön ja siitä pitämäsi esityksen perusteella. Opintojaksolla ei ole tenttiä.
Vaihtoehtoiset suoritustavat
Hyväksilukemisen menettelytavat kuvataan tutkintosäännössä ja opinto-oppaassa. Opintojakson opettaja antaa lisätietoa mahdollisista opntojakson erityiskäytänteistä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste tarkoittaa laskennallisesti keskimäärin 27 tunnin työtä eli viiden opintopisteen opintojakson kuormitus on noin 135 h. Kuormitus jakautuu eri tavoin opintojakson toteutustavasta riippuen.
Sisällön jaksotus
Verkko-opetusta ja ohjausta n.15h ja itsenäistä projektityöskentelyä n.120h
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Välttävä (1): Opiskelija tunnistaa toimitusketjun rakenteita ja joitain konsepteja. Projektityö on huonosti kirjoitettu.
Tyydyttävä (2): Opiskelija tunnistaa useita toimitusketjun rakenteita ja konsepteja ja osaa käyttää arvioinneissa, suunnitelmissa ja laskelmissa joitain menetelmiä. Projektityö on kirjoitettu tyydyttävällä tavalla.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Hyvä (3): Opiskelija tunnistaa hyvin toimitusketjun rakenteet, osaa käyttää erilaisia konsepteja harjoituksissa ja muissa tehtävissä, osaa sovittaa yhteen toimitusketjun eri osien tavoitteita. Projektityö on kirjoitettu selkeästi.
Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee toimitusketjun rakenteet eri biotalouden sektoreilla, osaa käyttää menetelmiä ja konsepteja kiitettävällä tavalla. Toimitusketjun eri osien tavoitteet osataan yhdistää eri menetelmiä käyttäen. Projektityö on laadittu kiitettävällä tavalla.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5): Kiitettävän tason lisäksi opiskelija tarkastelee projektityössään toimitusketjua kriittisesti ja tuo esiin innovatiivisia ideoita.