Siirry suoraan sisältöön

Työelämän englanti (4 op)

Toteutuksen tunnus: ZZPC0220-3045

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.11.2020 - 30.11.2020

Ajoitus

11.01.2021 - 21.05.2021

Opintopistemäärä

4 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

Verkko-opetus

Yksikkö

TA94 - Kielikeskus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

12 - 26

Koulutus

  • Musiikkipedagogi (AMK)
  • Logistiikka (AMK)
  • Toimintaterapeutti (AMK)
  • Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK)
  • Palveluliiketoiminta (AMK)
  • Tiimiakatemia (AMK)
  • Energia- ja ympäristötekniikka (AMK)
  • Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK)
  • Kätilö (AMK)
  • Sosionomi (AMK)
  • Tietojenkäsittely (AMK)
  • Konetekniikka (AMK)
  • Tieto- ja viestintätekniikka (AMK)
  • Liiketalous (AMK)
  • Sairaanhoitaja (AMK)
  • Maaseutuelinkeinot (AMK)
  • Fysioterapeutti (AMK)

Opettaja

  • Aleksi Ahonen

Tavoitteet

Työelämän englanti -opintojakso antaa sinulle valmiuksia käsitellä kansainvälistyvään työelämään liittyviä tilanteita englannin kielellä.

Opit toimimaan englanniksi työelämään liittyvissä tilanteissa ja saat itseluottamusta niin suulliseen kuin kirjalliseen ilmaisuun ammatillisesti tärkeissä konteksteissa. Lisäksi opit seuraamaan alasi kehitystä kotimaassa ja globaalisti.

Tämän opintojakson jälkeen olet oppinut kirjoittamaan ammattiisi liittyviä tekstejä englanniksi kontekstiin sopivalla tyylillä. Olet myös saanut varmuutta suullisiin englanninkielisiin vuorovaikutustilanteisiin sekä kerännyt englanninkielistä sanastoa, joka hyödyttää sinua myöhemmin urallasi.

Viestintä ja tiimityö: Osaat toimia tehokkaasti kansallisessa ja kansainvälisessä kontekstissa ja osaat tehdä tehokkaasti yhteistyötä oman alasi asiantuntijoiden ja muiden ammattiryhmien kanssa.

Sisältö

Opintojaksolla opiskelet seuraavia sisältöjä:
- opinnot ja työnhaku
- työelämän suullisia ja kirjallisia viestintätilanteita, esimerkiksi tapaaminen, jutustelu, asiakaspalvelu, puhelin, sähköposti ja mielipiteenilmaisu
- asiatekstin, kuten raportin, ohjeiden tai yhteenvetojen, tuottaminen
- oman alan keskeistä terminologiaa
- esitelmät, workshopit, ryhmäkeskustelut

Aika ja paikka

Zoom-palvelussa verkkopalavereissa maanantaisin 13:15-15:30 välillä 11.01.2021 - 21.05.2021

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaalit toimitetaan kurssin alussa + Moodle-työtilasta löytyvät sisällöt

Opetusmenetelmät

PÄIVITYS! 26.11.2020 - Kurssin osallistujalista on nyt täynnä ja kurssin kiintiölukemien ylitse jääneet opiskelijat suositellaan tsekkaamaan onko muissa kevään vastaavissa ryhmissä tilaa. Jossei näytä olevan mutta kurssiin on kiire, kysäiskää Kielikeskuksen toimistolta Kati Riivarilta tai Eeva Lamminpäältä onko esim. kesäkaudelle kyseistä kurssia tulossa.

-AA-

HUOM! TOTEUTUSTAVASTA! Johtuen pandemia-tilanteen epävarmuudesta tämä kevään kurssi toteutuu reaaliaikaisin webinaarein Zoom-palvelun kautta kunnes toisin todistetaan. Kurssi ei siis ole pelkän itsenäisen työskentelytahdin varassa kulkeva verkkototeutus. Tapaamme kaikki opettajan johdolla joka viikko alkuperäisen aikataulun mukaan (maanantaisin 13:15-15:30) toteuttaen normaaleja sisältöjä, mutta verkossa luokkahuoneen sijaan. Voitte siis työstää kurssia kotoannekin käsin mutta webinaareihin on normaali prosentuaalinen läsnäolovaatimus (80%).

Jos Lukkarikone tai mikään muukaan tietokanta johon miulla ei ole välitöntä vaikutusmahdollisuutta ilmoittaa tämän päivityksen jälkeen yhä kontaktiopetusluokkia kurssille ZZPC0220-3045 Työelämän englanti, unohtakaa ne. Kurssin alun jälkeen tiedotan kaikille mukaan mahtuneille mailitse etukäteen, jos muutoksia tulee.

Jos olette omistautuneet löytämään kurssiryhmän, joka pyörisi vain kontaktiopetuksena, suosittelen tarkastamaan kielikeskuksen kollegoideni kurssi-ilmoittautumiset nyt kun siihen vielä aikaa ennen kevätlukukautta on. Sama pätee kaikkiin, joilla on epäilyksiä teknologian riittävyydestä tai toimivuudesta. Jos kellään jää kysyttävää kurssiin liittyen, minut saa kiinni normaalisti aleksi.ahonen@jamk.fi.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Itse tentit kurssin lopussa toukokuussa 2021 / Uusinnat tarvittaessa elo-/syyskuussa 2021.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteisten webinaarien kesto + oletettu itsenäinen työskentely + tentit yhteensä 108 tuntia (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia).

Sisällön jaksotus

- oman alan keskeiset käsitteet
- oman alan uutisten ja tapahtumien seuranta
- työnhaku
- työelämän suullisia tilanteita
- asiatekstin tuottaminen ja ymmärtäminen
- alakohtainen syventävä osio, joka toteutetaan opintojakson aikana ryhmätyömuotoisen suullisen workshopin muodossa

Lisätietoja opiskelijoille

Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan arviointiasteikolla 0 - 5. Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, tuntiaktiivisuuteen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

1 Opiskelija pystyy pääosin ymmärrettävästi viestimään suullisesti ja kirjallisesti yksinkertaisissa ja rutiininomaisissa työtehtävissä ja muissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää keskeiset sisällöt tuttuja aiheita käsittelevästä selkeästä puheesta ja tekstistä. Hän hallitsee riittävästi kielen perusrakenteita ja sanastoa, jotta viesti välittyy. Opiskelijan ääntämisen taso riittää viestin pääsisällön välittymiseen. Opiskelija toimii vastuullisesti ja sovittujen toimintatapojen mukaisesti.

2 Opiskelija pystyy ymmärrettävästi viestimään suullisesti ja kirjallisesti tutuissa ja tavanomaisissa työtehtävissä ja tilanteissa, vaikka viestintä on paikoin hidasta ja epäyhtenäistä. Opiskelija ymmärtää selkeää puhetta ja tekstiä, joka koskee tuttuja aiheita. Hän hallitsee kielen perusrakenteet. Opiskelijan sanavarasto riittää selviytymiseen jokapäiväiseen elämään liittyvissä tilanteissa ja kohtalaisesti oman alan perustilanteissa. Hänen ääntämisen tasonsa riittää viestin välittymiseen. Opiskelija toimii vastuullisesti ja sovittujen toimintatapojen mukaisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

3 Opiskelija selviää hyvin suullisesti ja kirjallisesti työtehtävissä sekä muissa jokapäiväisissä tilanteissa. Opiskelija pystyy kirjoittamaan sisällöllisesti yhtenäisen kokonaisuuden. Hän ymmärtää normaalitempoista puhetta, mutta harvinaisemmat aiheet ja ei-yleiskielinen puhe voivat tuottaa vaikeuksia. Opiskelija ymmärtää jo oman alansa vaativiakin tekstejä, vaikka yksityiskohtia voi jäädä epäselviksi. Hän osaa käyttää rakenteita monipuolisesti eivätkä virheet estä viestin välittymistä. Opiskelijan sanavarasto riittää viestimään keskeiset asiat vaativammissakin tehtävissä ja tilanteissa. Hän ääntää ymmärrettävästi. Opiskelija toimii vastuullisesti ja sovittujen toimintatapojen mukaisesti.

4 Opiskelija osaa viestiä sujuvasti eri kielenkäyttötilanteissa tuottaen selkeää ja sujuvaa kieltä asianmukaisella tyylillä. Hän ymmärtää ja tuottaa vaikeuksitta työelämässä tarvittavaa tekstiä ja puhetta, vaikka yleiskielestä poikkeavat ilmaisut aiheuttavat jonkin verran vaikeuksia. Opiskelija hallitsee hyvin kielen käytön, mutta satunnaisia ongelmia voi silti esiintyä. Opiskelija toimii vastuullisesti ja sovittujen toimintatapojen mukaisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 Opiskelija osaa viestiä erittäin sujuvasti ja aktiivisesti osallistuen sekä oppimaansa monipuolisesti soveltaen vaativissa työelämän kielenkäyttötilanteissa sopivaa tyyliä käyttäen. Hän ymmärtää vaikeuksitta erilaisia kielenkäyttäjiä, vaikka hienot vivahteet ja merkittävästi yleiskielestä poikkeava puhe voivat tuottaa vaikeuksia. Opiskelija ymmärtää ja tuottaa sisällöllisesti vaativaa puhetta ja tekstiä. Hänen kielenkäytössään ei ole juurikaan puutteita. Opiskelija toimii vastuullisesti ja sovittujen toimintatapojen mukaisesti.

Esitietovaatimukset

Opintojakso on yleiseurooppalaisen viitekehyksen tasolla B2 (https://europass.cedefop.europa.eu/sites/default/files/cefr-fi.pdf). Mikäli opintojesi alkaessa olet saanut kielitestin perusteella suosituksen suorittaa Englannin tukiopinnot -opintojakson, se kannattaa tehdä ennen kuin aloitat Työelämän englanti -opintojakson.

Opintojaksolla on hallittava tietotekniikan perustaidot, esimerkiksi tekstinkäsittely sekä ääni- ja videotiedostojen tekeminen.