Siirry suoraan sisältöön

Palkkahallinto (5 op)

Toteutuksen tunnus: HL00BD13-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

18.11.2024 - 06.01.2025

Ajoitus

13.01.2025 - 19.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoimintayksikkö

Toimipiste

Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Liiketalous (AMK)

Opettaja

  • Hanna Karhu

Ryhmät

  • ZJA25KH
    Avoin amk, lita
  • HTL23S1
    Liiketalouden tutkinto-ohjelma (AMK)
  • HTLTALF
    Talousjohtaminen-Financial, liiketalous

Tavoitteet

Tarkoitus
Opintojakson käytyäsi pystyt toimimaan palkkahallinnon työtehtävissä.

Opintojakson osaamiset
Työelämässä toimiminen
Liiketoimintaosaaminen

Opintojakson osaamistavoite
Tällä opintojaksolla perehdyt palkkahallinnon keskeisimpiin tehtäviin. Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Ymmärrät palkkahallinnon peruskäsitteet. Osaat tuottaa ohjeiden mukaan digitaalisen palkkahallinnon aineiston. Pystyt noudattamaan annettua aikataulua aineiston tuottamisessa.

Sisältö

Opintojaksolla käsitellään palkkauksen normit ja perusperiaatteet, palkan verotus, henkilösivumenot, luontoisedut, kustannusten korvaukset, työaika, muulta kuin työajalta maksettava palkka sekä palkkatapahtumien rekisteröinti.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Stenacka, J. & Söderström, T. 2020. Palkanlaskenta, SanomaPro
Mattinen, K., Orlando, C. & Parnila, K. 2020 Palkanlaskenta käytännönläheisesti, Meedia Zone
Eduhouse videot

Opetusmenetelmät

Luennot Rajakadun kampuksen luokkatilassa
Käänteinen luokkahuone menetelmä
Kirjallinen aineisto
Videomateriaali
Harjoitus- ja oppimistehtävät
Ohjaus ja palaute

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti järjestetään viikolla 15
1. uusintatentti järjestetään viikolla 17
2. uusintatentti järjestetään viikolla 18

Vaihtoehtoiset suoritustavat

Toisessa korkeakoulussa suoritettu vastaava opintojakso voidaan lukea hyväksi osasuorituksena tai kokonaisuutena. Muulla tavoin hankittu osaaminen voidaan tunnistaa ja tunnustaa näyttökokeeseen osallistumalla. Tarkemmat ohjeet löytyvät tutkintosäännöstä ja opinto-oppaasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan ajankäyttö yhteensä 135 h
Luennot ja harjoitukset ja tentti 11 h
Itsenäinen opiskelu ja itsenäiset oppimistehtävät 74 h
Netvisor harjoitustehtävä 50 h

Opetus- ja ohjauskontakteilla perehdyt opintojakson tietopuoliseen sisältöön sekä teet ja tarkastat oppimistehtäviä yksin ja ryhmissä. Teet oppimistehtäviä myös omalla ajallasi.

Sisällön jaksotus

Opintojaksolla vuorottelevat itsenäinen kirjallisuuteen ja videomateriaaliin perehtyminen, luennot sekä oppimis- ja harjoitustehtävät.

Luennot (vko 3-13, joka toinen viikko)
Talviloma (vko 9)
Tentti (vko 15)
Uusintatentti 1 (vko 17)
Uusintatentti 2 (vko 18)

Opintojakso vaatii viikottaista työskentelyä. Varaathan luentojen lisäksi kalenteriisi viikoittain noin 6-8 tuntia aikaa tälle opintojaksolle.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso sisältyy Talousjohtamisen suuntautumisen opintoihin. Kurssi on suositeltava Liiketoiminnan ohjaus ja Uudistavan johtamisen opiskelijoille.
Opintojakson arviointi perustuu seuraavien osasuoritusten kautta osoitettuun osaamiseen: harjoitus- ja oppimistehtävät (50 %) ja tentti (50 %).

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Välttävä 1
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Ymmärrät palkkahallinnon peruskäsitteet. Osaat tuottaa ohjeiden mukaan digitaalisen palkkahallinnon aineiston. Pystyt noudattamaan annettua aikataulua aineiston tuottamisessa.

Tyydyttävä 2
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Ymmärrät palkkahallinnon peruskäsitteet ja osaat soveltaa niitä erilaisissa palkanlaskentatilanteissa. Osaat hakea informaatiota ja soveltaa sitä tuottaessasi digitaalisen palkkahallinnon aineiston. Pystyt noudattamaan annettua aikataulua aineiston tuottamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Hyvä 3
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Hallitset palkkahallinnon peruskäsitteet ja osaat analysoida erilaisia palkanlaskentatilanteita ja tuottaa niihin ratkaisuja. Osaat analysoida informaatiota ja tuottaa analyysiin pohjautuen sekä digitaalisen että manuaalisen palkkahallinnon aineiston. Pystyt noudattamaan annettua aikataulua aineiston tuottamisessa. Pystyt kehittämään omia palkanlaskentaan liittyviä työprosessejasi.

Kiitettävä 4
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Hallitset palkkahallinnon peruskäsitteet ja osaat analysoida erilaisia palkanlaskentatilanteita ja tuottaa niihin monipuolisesti perusteltuja ratkaisuja. Osaat analysoida ja arvioida informaatiota ja tuottaa sen perusteella virheettömän sekä digitaalisen että manuaalisen palkkahallinnon aineiston. Tuotat aineiston nopeasti. Pystyt kehittämään sekä omia että toisten työprosesseja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5
Tunnet palkkahallintoa määrittelevän lainsäädännön ja ohjeistukset. Hallitset palkkahallinnon peruskäsitteet ja osaat analysoida erilaisia palkanlaskentatilanteita ja tuottaa niihin monipuolisesti perusteltuja ratkaisuja. Osaat analysoida ja arvioida informaatiota ja tuottaa sen perusteella virheettömän sekä digitaalisen että manuaalisen palkkahallinnon aineiston. Tuotat aineiston nopeasti ja pystyt vastaamaan sen raportoinnista eri sidosryhmille. Pystyt kehittämään koko työyhteisön työprosesseja ja ohjaamaan muiden työtä.

Esitietovaatimukset

-

Lisätiedot

Opintojakso soveltuu osaksi sekä taloushallinnon että henkilöstöhallinnon opintoja. Voit valita opintojakson myös ensimmäisenä vuonna, jos haluat edetä opinnoissa nopeammin.