Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen HRLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CB03

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Maija Haaranen,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus
Opintojakson tarkoituksena on antaa opiskelijoille valmiuksia kehittää henkilöstöjohtamista teknologiaa hyödyntämällä ja digitalisoida HR-prosessien osia tai kokonaisuuksia. Opiskelija osaa hakea ja hyödyntää tietoa nopeasti kehittyvän teknologian ja sovellusten osalta sekä soveltaa niitä käytäntöön HR-prosesseissa.

Opintojakson osaamiset
Liiketoimintaosaaminen: Opiskelijalla on keskeiset tiedot suuntautumisvaihtoehtoon liittyvistä teori-oista. Opiskelijalla on vähintään edistyneen aloittelijan taidot suuntautumisvaihtoehdon käytännön työtehtävistä.
Oppimaan oppiminen: Opiskelija ottaa vastuuta myös ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta.
Ennakoiva kehittäminen: Opiskelija ratkaisee ongelmatilanteita luovasti ja uudistaa toimintatapoja yhdessä muiden kanssa.

Opintojakson osaamistavoite
Tunnistat HR-prosessit ja niiden digitalisoinnin mahdollisuudet. Tunnistat digitaalisia alustoja, teknologiasovelluksia ja järjestelmiä HR-prosessien kehittämiseen, datan hallintaan ja analysointiin. Ymmärrät HR:n digitalisoinnin tehostavat vaikutukset henkilöstötuottavuuteen sekä teknologiatrendien seuraamisen ja hyödyntämisen merkityksen. Osaat laatia HR-prosessien digitalisointisuunnitelman.

Sisältö

Digitalisaatio henkilöstöjohtamisessa
HR-prosessien digitalisointi
Digitaalinen rekrytointiprosessi ja hakijakokemuksen hallinta
Digitaalinen perehdytysprosessi ja työntekijäkokemuksen hallinta
Digitaalinen osaamisen hallinta ja eLearning
HR-analytiikka
HR-järjestelmät
Robotiikka henkilöstöjohtamisessa
Teknologiasovellusten palvelutarjonta ja hankintaperiaatteet

Esitietovaatimukset

Henkilöstöjohtamisen käsitteiden ja teorioiden sekä HR-prosessien tunteminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1

Tunnistat HR-prosessit ja niiden digitalisoinnin mahdollisuudet. Tunnistat digitaalisia alustoja, teknologiasovelluksia ja järjestelmiä HR-prosessien kehittämiseen, datan hallintaan ja analysointiin. Tunnistat HR:n digitalisoinnin tehostavia vaikutuksia henkilöstötuottavuuteen sekä teknologiatrendien seuraamisen ja hyödyntämisen merkityksen. Tunnistat HR-prosessien digitalisointisuunnitelman. Osaat ottaa vastuuta omasta toiminnastasi ja ottaa toiset huomioon sekä arvioida oppimaasi. Annettujen aikataulujen puitteissa toimiminen vaatii kehittymistä.

Tyydyttävä 2

Tunnet HR-prosessit ja niiden digitalisoinnin mahdollisuudet. Tunnet digitaalisia alustoja, teknologiasovelluksia ja järjestelmiä HR-prosessien kehittämiseen, datan hallintaan ja analysointiin. Tunnet HR:n digitalisoinnin tehostavia vaikutuksia henkilöstötuottavuuteen sekä teknologiatrendien seuraamisen ja hyödyntämisen merkityksen. Tunnistat HR-prosessien digitalisointisuunnitelman. Osaat ottaa vastuuta omasta toiminnasta sekä jakaa oppimaasi toisille. Raportointisi on johdonmukaista, mutta sisältää vähäisiä puutteita kielen ja raportointiohjeistuksen osalta. Annettujen aikataulujen puitteissa toimiminen vaatii kehittymistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3

Ymmärrät HR-prosessit ja niiden digitalisoinnin mahdollisuudet. Tunnet digitaalisia alustoja, teknologiasovelluksia ja järjestelmiä HR-prosessien kehittämiseen, datan hallintaan ja analysointiin. Ymmärrät HR:n digitalisoinnin tehostavat vaikutukset henkilöstötuottavuuteen sekä teknologiatrendien seuraamisen ja hyödyntämisen merkityksen. Osaat laatia HR-prosessien digitalisointisuunnitelman. Osaat ottaa vastuuta omasta toiminnastasi ja jakaa oppimaasi toisille. Raportointisi on johdonmukaista, perusteltua ja raportointiohjeistuksen mukaista, mutta sisältää satunnaisia virheitä. Osaat toimia annettujen aikataulujen puitteissa.

Kiitettävä 4

Hallitset HR-prosessit ja niiden digitalisoinnin mahdollisuudet. Tunnet ja osaat käyttää digitaalisia alustoja, teknologiasovelluksia ja järjestelmiä HR-prosessien kehittämiseen, datan hallintaan ja analysointiin. Osaat tuottaa uusia näkökulmia HR:n mahdollisuuksista hyödyntää digitalisaatiota HR-prosessien kehittämiseen, datan hallintaan ja analysointiin. Osaat seurata teknologiatrendejä ja ymmärrät datan merkityksen HR-prosesseissa. Osaat laatia käytäntöön sovellettavan HR-prosessien digitalisointisuunnitelman. Osaat ottaa vastuuta omasta oppimisestasi ja suunnitella ryhmässä yhteistoiminnallista oppimista. Raportointisi on johdonmukaista, analyyttista, sujuvaa ja noudattaa raportointiohjeistusta. Osaat toimia vastuullisesti annettujen aikataulujen puitteissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5

Hallitset HR-prosessit, niiden digitalisoinnin mahdollisuudet ja osaat kuvata HR-prosessin digitalisoinnin. Tunnet ja osaat käyttää digitaalisia alustoja, teknologiasovelluksia ja järjestelmiä HR-prosessien kehittämiseen, datan hallintaan ja analysointiin. Osaat tuottaa uusia, kriittisiä näkökulmia HR:n mahdollisuuksista hyödyntää digitalisaatiota HR-prosessien kehittämiseen, datan hallintaan ja analysointiin. Seuraat teknologiatrendejä ja ymmärrät datan merkityksen HR-prosesseissa. Osaat laatia toteuttamiskelpoisen HR-prosessien digitalisointisuunnitelman. Osaat ottaa vastuuta omasta toiminnastasi ja ottaa toiset huomioon sekä arvioida kriittisesti oppimaasi. Raportointisi on johdonmukaista, vakuuttavaa, kriittistä ja noudattaa raportointiohjeistusta. Osaat toimia vastuullisesti annettujen aikataulujen puitteissa.