Siirry suoraan sisältöön

Urheilijan hyvinvointiLaajuus (5 op)

Tunnus: HL00CB27

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi
  • englanti

Vastuuhenkilö

  • Juuso Hassi,

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoitus

Tämä opintojakson tarkoituksena on tarjota tietoa opiskelevan urheilijan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä urheilu-uraan vaikuttavista tekijöistä. Kurssilla opit hyödyntämään tarjolla olevia tukipalveluita ja rakenteita
Opintojakson suorittamisen jälkeen ymmärrät opiskelevan urheilijan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyviä tekijöitä ja osaat soveltaa niitä omalla urheilu-urallasi. Tiedät tarjolla olevista tukipalveluista ja rakenteista.

Osaamisalueet ja osaamiset

Oppimaan oppiminen: Arvioi ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan erilaisissa oppimisympäristöissä. Osaa hankkia, kriittisesti arvioida sekä tarkoituksenmukaisesti soveltaa oman alansa kansallista ja kansainvälistä tietoperustaa ja käytäntöjä.

Opintojakson oppimistavoitteet

Osaat hankkia ja kriittisesti arvioida tietoa omasta hyvinvoinnistasi sekä soveltaa tietoperustaa ja käytäntöjä omalla urheilu-urallasi. Osaat arvioida omaa ajanhallintaasi, kuormitustasi sekä palautumistasi. Tiedät urheiluravitsemuksen erikoispiirteet. Tiedät psyykkisen valmennuksen roolin urheilu-uralla ja osaat tarkastella ominaisuuksiasi aiheen osalta. Tiedät fysioterapian vaikutukset vammojen kuntoutuksessa ja niiden ennaltaehkäisyssä. Osaat arvioida ja kehittää osaamistasi ja oppimistapojasi sekä opiskeluissasi että urheilu-urallasi. Tiedät tarjolla olevista tukipalveluista ja rakenteista.

Sisältö

Opiskelevan urheilijan hyvinvointiin liittyvät teemat, kuten ajanhallinta, kuormitus ja palautuminen, ravitsemus, psyykkinen valmennus ja fysioterapia.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat arvioida omaa osaamistasi ja kehittymistarpeitasi opiskelevana urheilijana. Hallitset ajankäyttöäsi sekä ymmärrät kokonaishyvinvoinnin merkityksen itsellesi ja otat aktiivisesti vastuuta tavoitteidesi saavuttamiseksi. Osaat seurata kuormituksen ja palautumisen suhdetta sekä reagoida siihen tarvittaessa. Ymmärrät psyykkisen valmennuksen ja fysioterapian roolin urheilu-urasi tukena.

Lisätiedot

Vapaasti valittava opintojakso kilpaurheilevalle opiskelijalle. Tämä opintojakso yhdessä HL00CB28 Urheilijan yhteistyösuhteet ja HL00CB29 Urheilijan urasuunnittelu opintojakson kanssa muodostavat urheilijoille tarkoitetun 15 opintopisteen opintokokonaisuuden. Kokonaisuudesta voi suorittaa 1–3 opintojaksoa. Suositeltu suoritusajankohta 1. lukuvuosi.