Siirry suoraan sisältöön

Vaativa asiakastyöLaajuus (5 op)

Tunnus: YS00CP19

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Katri Ylönen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on syventää osaamistasi vaativien asiakasprosessien suunnittelusta, johtamisesta ja arvioinnista. Lisäksi syvennetään ymmärrystäsi monialaisesta toimintaympäristöstä sekä yhteiskunnan ja työelämän kehittämistarpeista sekä ratkaistaan niitä eettisten periaatteiden mukaisesti.

Osaamiset:

Kestävä kehitys
Sosiaalialan asiantuntijaosaaminen
Sosiaalialan tutkimuksellinen kehittämistoiminta

Opintojakson osaamistavoitteet:

Osaat analysoida ja arvioida monialaisten kompleksisten ongelmien systeemisiä riippuvuuksia ja ratkaisujen erilaisia ulottuvuuksia asiakaslähtöisesti.

Osaat työskennellä itsenäisesti vaativissa asiantuntijatehtävissä ja edistät sosiaalialan asiantuntijana monitoimijaista yhteistyötä.

Osaat kehittää ja johtaa monialaisia tiimejä ja työyhteisöjä monimutkaisissa ja ennakoimattomissa toimintaympäristöissä ja verkostoissa.

Sisältö

Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on vaativien asiakasprosessien suunnittelu, johtaminen ja arvioiminen monialaisissa toimintaympäristöissä ja verkostoissa sekä asiakastiedon dokumentointi ja tiedonhallinta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä (1)

Tunnistat keskeistä erityissosiaaliohjauksen tietoperustaa ja hyödynnät sitä vaativassa asiakastyössä. Tunnistat moniammatillisen työn perusteet ja lähtökohdat. Tunnistat ja osaat kuvata asiakasprosessit ja niiden vaikutusten kokonaisarvioinnin perusteet.

Tyydyttävä (2)

Tunnistat ja osaat soveltaa keskeistä erityissosiaaliohjauksen tietoperustaa ja hyödynnät sitä vaativassa asiakastyössä. Tunnistat ja osaat soveltaa moniammatillisen työn perusteita ja lähtökohtia työssäsi. Ymmärrät asiakasprosessit ja niiden vaikutusten kokonaisarvioinnin lähtökohdat ja osaat suunnitella niitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)

Osaat soveltaa ja analysoida keskeistä erityissosiaaliohjauksen tietoperustaa ja hyödynnät sitä vaativassa asiakastyössä. Analysoit moniammatillisen työn perusteita ja lähtökohtia työssäsi. Osaat suunnitella, johtaa ja arvioida asiakasprosesseja sekä tehdä niiden vaikutuksista kokonaisarviointia.

Kiitettävä (4)

Osaat soveltaa, analysoida ja arvioida keskeistä erityissosiaaliohjauksen tietoperustaa ja hyödynnät sitä vaativassa asiakastyössä. Analysoit ja arvioit moniammatillisen työn perusteita ja lähtökohtia työssäsi. Osaat suunnitella, johtaa ja arvioida asiakasprosesseja sekä tehdä niiden vaikutuksista kokonaisarviointia perustellusti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen (5)

Osaat soveltaa, analysoida ja arvioida keskeistä erityissosiaaliohjauksen tietoperustaa ja hyödynnät sitä vaativassa asiakastyössä. Analysoit ja arvioit kriittisesti reflektoiden moniammatillisen työn perusteita ja lähtökohtia työssäsi. Osaat suunnitella, johtaa ja arvioida asiakasprosesseja sekä tehdä niiden vaikutuksista kokonaisarviointia perustellusti ja nostat esiin uusia näkökulmia.