Biotalouden ekologia ja ympäristöLaajuus (5 op)
Tunnus: YLBM02300
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Laura Vertainen
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen ekologisen näkökulman ja sen merkityksen biotaloudelle. Hän tuntee biotalouden ihmiseen ja ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia. Hän kykenee analysoimaan ja ennakoimaan ekologisten sekä biologisten tekijöiden vaikutuksia biotalousalan toimintaan ja kehittymiseen sekä soveltamaan osaamistaan päätöksenteossa.
Sisältö
Luonnonvarojen ekologisesti kestävä käyttö.
Biomassavarojen alueellinen, kansallinen sekä globaali hyödyntäminen ja niiden en käyttöön liittyvät ekologiset reunaehdot, riskit sekä niiden analysointi ja ennakointi
Biotalouden vaikutukset maaperään, ilmakehään, vesistöihin ja eliölajeihin
Esitietovaatimukset
-
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Välttävä (1): Opiskelija tuntee biotalouteen liittyviä keskeisiä ekologisia käsitteitä, haasteita ja mahdollisuuksia
Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee biotalousalan keskeiset käsitteet, haastet ja mahdollisuudet ja osaa soveltaa niitä osittain tai pintapuolisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3): opiskelija osaa biotalouden ekologiseen näkökulmaan liittyvät keskeiset käsitteet ja toimintatavat sekä niiden arvioinnin perusmenetelmiä. Hän osaa tehdä tyydyttävästi perusteltuja valintoja ekologisen näkökulman huomioon ottaen
Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ratkaistaessa biotalousalan ekologisia haasteita
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5): opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti ratkaistaessa vaativia biotalousalan ekologisia haasteita.
Ilmoittautumisaika
02.01.2024 - 31.01.2024
Ajoitus
16.02.2024 - 31.05.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
- Biotalouden kehittäminen (YAMK)
Opettaja
- Tarja Stenman
- Laura Vertainen
- Tero Vesisenaho
- Hannariina Honkanen
- Aapeli Piesala
Vastuuopettaja
Laura Vertainen
Ryhmät
-
YLB24K1Agrologi (ylempi AMK), biotalouden kehittäminen
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen ekologisen näkökulman ja sen merkityksen biotaloudelle. Hän tuntee biotalouden ihmiseen ja ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia. Hän kykenee analysoimaan ja ennakoimaan ekologisten sekä biologisten tekijöiden vaikutuksia biotalousalan toimintaan ja kehittymiseen sekä soveltamaan osaamistaan päätöksenteossa.
Sisältö
Luonnonvarojen ekologisesti kestävä käyttö.
Biomassavarojen alueellinen, kansallinen sekä globaali hyödyntäminen ja niiden en käyttöön liittyvät ekologiset reunaehdot, riskit sekä niiden analysointi ja ennakointi
Biotalouden vaikutukset maaperään, ilmakehään, vesistöihin ja eliölajeihin
Opetusmenetelmät
Yksilölliset oppimistehtävät
Pienryhmätyöskentely
Luennot
Webinaarit
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- webinaarit tai luennot 25 tuntia
- oppimistehtävät 40 tuntia
- opiskelumateriaaliin perehtyminen 70 tuntia
Yhteensä 135 opiskelijan työtuntia.
Lisätietoja opiskelijoille
Kirjallisuustentti
Arvioitavat tehtävät
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Välttävä (1): Opiskelija tuntee biotalouteen liittyviä keskeisiä ekologisia käsitteitä, haasteita ja mahdollisuuksia
Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee biotalousalan keskeiset käsitteet, haastet ja mahdollisuudet ja osaa soveltaa niitä osittain tai pintapuolisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Hyvä (3): opiskelija osaa biotalouden ekologiseen näkökulmaan liittyvät keskeiset käsitteet ja toimintatavat sekä niiden arvioinnin perusmenetelmiä. Hän osaa tehdä tyydyttävästi perusteltuja valintoja ekologisen näkökulman huomioon ottaen
Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ratkaistaessa biotalousalan ekologisia haasteita
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5): opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti ratkaistaessa vaativia biotalousalan ekologisia haasteita.
Esitietovaatimukset
-
Ilmoittautumisaika
01.11.2022 - 05.01.2023
Ajoitus
01.01.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 50
Koulutus
- Biotalouden kehittäminen (YAMK)
Opettaja
- Tarja Stenman
- Laura Vertainen
- Tero Vesisenaho
- Hannariina Honkanen
- Aapeli Piesala
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen ekologisen näkökulman ja sen merkityksen biotaloudelle. Hän tuntee biotalouden ihmiseen ja ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia. Hän kykenee analysoimaan ja ennakoimaan ekologisten sekä biologisten tekijöiden vaikutuksia biotalousalan toimintaan ja kehittymiseen sekä soveltamaan osaamistaan päätöksenteossa.
Sisältö
Luonnonvarojen ekologisesti kestävä käyttö.
Biomassavarojen alueellinen, kansallinen sekä globaali hyödyntäminen ja niiden en käyttöön liittyvät ekologiset reunaehdot, riskit sekä niiden analysointi ja ennakointi
Biotalouden vaikutukset maaperään, ilmakehään, vesistöihin ja eliölajeihin
Opetusmenetelmät
Yksilölliset oppimistehtävät
Pienryhmätyöskentely
Luennot
Webinaarit
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- webinaarit tai luennot 25 tuntia
- oppimistehtävät 40 tuntia
- opiskelumateriaaliin perehtyminen 70 tuntia
Yhteensä 135 opiskelijan työtuntia.
Lisätietoja opiskelijoille
Kirjallisuustentti
Arvioitavat tehtävät
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Välttävä (1): Opiskelija tuntee biotalouteen liittyviä keskeisiä ekologisia käsitteitä, haasteita ja mahdollisuuksia
Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee biotalousalan keskeiset käsitteet, haastet ja mahdollisuudet ja osaa soveltaa niitä osittain tai pintapuolisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Hyvä (3): opiskelija osaa biotalouden ekologiseen näkökulmaan liittyvät keskeiset käsitteet ja toimintatavat sekä niiden arvioinnin perusmenetelmiä. Hän osaa tehdä tyydyttävästi perusteltuja valintoja ekologisen näkökulman huomioon ottaen
Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ratkaistaessa biotalousalan ekologisia haasteita
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5): opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti ratkaistaessa vaativia biotalousalan ekologisia haasteita.
Esitietovaatimukset
-
Ajoitus
22.01.2022 - 30.04.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Verkko-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
- Biotalouden kehittäminen (YAMK)
Opettaja
- Tarja Stenman
- Laura Vertainen
- Gilbert Ludwig
- Hannariina Honkanen
- Aapeli Piesala
Vastuuopettaja
Laura Vertainen
Ryhmät
-
YLB22K1Agrologi (ylempi AMK), biotalouden kehittäminen
Tavoitteet
Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen ekologisen näkökulman ja sen merkityksen biotaloudelle. Hän tuntee biotalouden ihmiseen ja ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia. Hän kykenee analysoimaan ja ennakoimaan ekologisten sekä biologisten tekijöiden vaikutuksia biotalousalan toimintaan ja kehittymiseen sekä soveltamaan osaamistaan päätöksenteossa.
Sisältö
Luonnonvarojen ekologisesti kestävä käyttö.
Biomassavarojen alueellinen, kansallinen sekä globaali hyödyntäminen ja niiden en käyttöön liittyvät ekologiset reunaehdot, riskit sekä niiden analysointi ja ennakointi
Biotalouden vaikutukset maaperään, ilmakehään, vesistöihin ja eliölajeihin
Opetusmenetelmät
Yksilölliset oppimistehtävät
Pienryhmätyöskentely
Luennot
Webinaarit
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- webinaarit tai luennot 25 tuntia
- oppimistehtävät 40 tuntia
- opiskelumateriaaliin perehtyminen 70 tuntia
Yhteensä 135 opiskelijan työtuntia.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Välttävä (1): Opiskelija tuntee biotalouteen liittyviä keskeisiä ekologisia käsitteitä, haasteita ja mahdollisuuksia
Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee biotalousalan keskeiset käsitteet, haastet ja mahdollisuudet ja osaa soveltaa niitä osittain tai pintapuolisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Hyvä (3): opiskelija osaa biotalouden ekologiseen näkökulmaan liittyvät keskeiset käsitteet ja toimintatavat sekä niiden arvioinnin perusmenetelmiä. Hän osaa tehdä tyydyttävästi perusteltuja valintoja ekologisen näkökulman huomioon ottaen
Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ratkaistaessa biotalousalan ekologisia haasteita
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5): opiskelija hallitsee biotalouden keskeiset ekologiset käsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti ratkaistaessa vaativia biotalousalan ekologisia haasteita.
Esitietovaatimukset
-