Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstön ja osaamisen johtaminenLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: YSKJ0600

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- hallitsee henkilöstöjohtamisen tieto- ja teoriaperustan sekä ymmärtää strategisen henkilöstöjohtamisen merkityksen työn ja työyhteisön tuloksellisessa kehittämisessä
- tietää henkilöstöjohtamisen ja osaamisen johtamisen keskeiset menetelmät ja työkalut sekä osaa soveltaa niitä omassa työssään
- ymmärtää työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeiset mekanismit
- tunnistaa työelämän kestävän kehittämisen periaatteet ja ymmärtää niiden yhteydet työelämän laatuun, työn tuottavuuteen ja organisaation oppimiseen
- tiedostaa sidosryhmien ja verkostojohtamisen merkityksen organisaation menestymisen kannalta

Sisältö

Henkilöstöjohtamisen peruskäsitteet ja strateginen merkitys
Työhyvinvoinnin kehittäminen ja ylläpitäminen
Työelämän kestävä kehittäminen
Osaamisen johtamisen tietoperusta ja keskeiset välineet
Sidosryhmäajattelu ja verkostojohtamisen merkitys kehitystyössä

Esitietovaatimukset

AMK -tutkinto

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Ammattikorkeakoulututkinnon ja ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tuottaman osaamisen yleiset kriteerit ovat web-sivuilla (http://opinto-oppaat.jamk.fi/fi/Opinto-opas-yamk/).
Opintojakson oppimistulokset arvioidaan suhteessa kunkin opintojakson osaamistavoitteisiin tietojen, taitojen ja yleisten pätevyyksien perusteella (Kansallinen ja eurooppalainen laatujärjestelmä NQF/EQF, taso 7).

1 (Välttävä)

Opiskelija tietää henkilöstöjohtamisen ja osaamisen johtamisen perusasiat sekä tunnistaa joitakin keskeisiä työkaluja ja menetelmiä. Opiskelija tunnistaa työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon mekanismeja. Opiskelija tietää, mitä tarkoitetaan sidosryhmillä ja verkostojohtamiselle.

2 (Tyydyttävä)

Opiskelija tietää henkilöstöjohtamisen ja osaamisen johtamisen perusasiat sekä tunnistaa keskeiset työkalut ja menetelmät ja osaa käyttää joitakin niistä. Opiskelija tietää työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeiset mekanismit. Opiskelija tunnistaa työelämän kestävään kehittämiseen ja tuloksellisuuteen liittyviä ilmiöitä. Opiskelija tietää sidosryhmäajattelun ja verkostojohtamisen keskeiset ilmiöt ja käsitteet.

3 (Hyvä)

Opiskelija hallitsee hyvin henkilöstöjohtamisen ja osaamisen johtamisen perusasiat sekä tietää keskeiset työkalut ja menetelmät ja osaa käyttää useita niistä. Opiskelija tietää työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeiset mekanismit ja osaa soveltaa niitä omassa työssään. Opiskelija tunnistaa työelämän kestävään kehittämisen liittyvät periaatteet ja ymmärtää niiden yhteyden työelämän laatuun, työn tuottavuuteen ja organisaation oppimiseen. Opiskelija tiedostaa sidosryhmien ja verkostojohtamisen merkityksen organisaation menestymisen kannalta.

4 (Kiitettävä)

Opiskelija hallitsee kiitettävästi henkilöstöjohtamisen ja osaamisen johtamisen perusasiat sekä tietää keskeiset työkalut ja menetelmät ja osaa käyttää niitä. Opiskelija tietää työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeiset mekanismit ja osaa soveltaa niitä menestyksekkäästi omassa työssään. Opiskelija hallitsee työelämän kestävään kehittämisen periaatteet ja ymmärtää niiden yhteyden työelämän laatuun, työn tuottavuuteen ja organisaation oppimiseen. Opiskelija tiedostaa sidosryhmien merkityksen organisaation menestymisen kannalta ja hallitsee verkostojohtamisen keskeiset periaatteet.

5 (Erinomainen)

Opiskelija hallitsee erinomaisesti henkilöstöjohtamisen ja osaamisen johtamisen perusasiat ja osaa soveltaa niiden työkaluja ja menetelmiä työelämälähtöisesti. Opiskelija hallitsee työhyvinvoinnin rakentumisen ja ylläpidon keskeiset mekanismit ja osaa soveltaa niitä menestyksekkäästi omassa työssään. Opiskelija hallitsee erinomaisesti työelämän kestävään kehittämisen liittyvät periaatteet ja ymmärtää niiden yhteyden työelämän laatuun, työn tuottavuuteen ja organisaation oppimiseen. Opiskelija tiedostaa sidosryhmien merkityksen organisaation menestymisen kannalta ja hallitsee erinomaisesti verkostojohtamisen keskeiset periaatteet.

Siirry alkuun