Innovaatiotoiminnan johtaminenLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: YSKJ0700
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija
- hallitsee innovaatio- ja muutosajattelun sekä innovaatiojohtamisen keskeiset käsitteet
- ymmärtää osallistamiseen perustuvien innovatiivisten johtamisen välineiden merkityksen työyhteisön kehittämisessä sekä organisaatioiden muutoksessa
- osaa arvioida ja soveltaa innovaatioajattelua käytännön johtamistyössä ja organisaation kokonaisuuden hallinnassa
Sisältö
Innovaatio- ja muutosjohtamisen keskeisimmät käsitteet ja osa-alueet
Organisaatiokulttuurin ja hyvän johtamisen merkitys muutosprosessien hallinnassa ja toteutuksessa
Työyhteisön muutoksen innovatiivinen johtaminen ja sitä tukevat menetelmät
Esitietovaatimukset
AMK -tutkinto
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Ammattikorkeakoulututkinnon ja ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tuottaman osaamisen yleiset kriteerit ovat web-sivuilla (http://opinto-oppaat.jamk.fi/fi/Opinto-opas-yamk/).
Opintojakson oppimistulokset arvioidaan suhteessa kunkin opintojakson osaamistavoitteisiin tietojen, taitojen ja yleisten pätevyyksien perusteella (Kansallinen ja eurooppalainen laatujärjestelmä NQF/EQF, taso 7).
Erinomainen (5) Tiedot: Opiskelija hallitsee ja tarkastelee muutoksen ja innovaatiotoiminnan avainkäsitteistöä systemaattisesti, monipuolisesti ja uudenlaisia näkökulmia avaten.
Taidot: Opiskelija on muodostanut selkeän ja jäsentyneen käsityksen oman työyhteisönsä tai alansa erityispiirteistä muutoksen ja innovaatiotoiminnan näkökulmasta. Hän hallitsee joitain johtamisen välineistä ja omaa kyvyn viestiä työ- ja opiskeluyhteisössään.
Yhteiset pätevyydet: Opiskelija hallitsee osaamisalueen tietoperustan, teoriat ja periaatteet sekä osoittaa kykyä hyödyntää näitä työyhteisön kehittämistyössä. Opiskelija osoittaa kykenevänsä itsenäiseen, aloitteelliseen ja reflektiiviseen työskentelyyn.
Kiitettävä (4).
Tiedot: Opiskelija tarkastelee muutoksen ja innovaatiotoiminnan avainkäsitteistöä systemaattisesti ja monipuolisesti. Taidot: Opiskelijalle on muodostanut jäsentynyt käsitys oman työyhteisönsä tai alansa erityispiirteistä muutoksen ja innovaatiotoiminnan näkökulmasta. Hän hallitsee joitain johtamisen välineistä ja omaa kyvyn viestiä työ- ja opiskeluyhteisössään.
Yhteiset pätevyydet: Opiskelija hallitsee osaamisalueen tietoperustan, teoriat ja periaatteet sekä osoittaa kykyä hyödyntää näitä työyhteisön kehittämistyössä. Opiskelija osoittaa kykenevänsä itsenäiseen ja aloitteelliseen työskentelyyn.
Hyvä (3):
Tiedot: Opiskelija osaa tunnistaa ilmiöt kehittyvää asiantuntijuutta osoittaen. Käsitteiden käyttö ja määrittely on perustelevaa.
Taidot: Opiskelija osaa rajata ja kuvata hallinnon ja johtamisen perustehtävän suhteessa oman työyhteisönsä tai -alansa erityispiirteisin. Hän osoittaa kykyä viestiä onnistuneesti havainnoistaan.
Yhteiset pätevyydet: Opiskelija osoittaa omaksuneensa osaamisalueen tietoperustan ja kykenee soveltamaan sitä työyhteisössä tai tarkastelemaan työyhteisökontekstissa.
Tyydyttävä (2) Tiedot: Opiskelija jäsentää muutoksen ja innovaatioajattelun peruskäsitteistön kapea-alaisesti, käsitteiden ymmärtäminen sekä määrittely on mekaanista. Taidot: Opiskelija ymmärtää osaamisalueen perusteoriat ja periaatteet sekä kykenee tarkastelemaan niitä työelämäviitekehyksessä. Opiskelija kykenee viestittämään jonkin johtamisen erityistematiikkaan liittyvän kokonaisuuden vertaisille. Hän ottaa huomioon annetut ohjeet ja kykenee yhteistyöhön. Yhteiset pätevyydet: Tietoperusta on kokonaisuudessaan suppeahko ja ei reflektoi erityistä asiantuntijuuden kehittymistä
Välttävä (1) Tiedot: Opiskelija jäsentää muutoksen ja innovaatioajattelun peruskäsitteistön kapea-alaisesti, käsitteiden ymmärtäminen sekä määrittely on mekaanista ja aukollista. Taidot: Opiskelija ymmärtää osaamisalueen perusteoriat ja periaatteet mutta hänellä on vaikeuksia tarkastella niitä työelämäviitekehyksessä. Opiskelija kykenee viestittämään jonkin johtamisen erityistematiikkaan liittyvän kokonaisuuden vertaisille.
Hylätty (0)
Opiskelija ei hallitse alan perusasioita. Opiskelija ei ymmärrä alan yleisiä pätevyyksiä.