Työelämän kehittämismenetelmätLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: YZZT0600
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee erilaisia työelämän kehittämismenetelmiä sekä ymmärtää niiden valintaan ja soveltuvuuteen liittyviä periaatteita ja haasteita. Opiskelija osaa soveltaa menetelmiä työelämän kehittämiseen ja arvioida niiden soveltuvuutta kriittisesti.
Sisältö
- Työelämän kehittämistyön lähtökohtia ja viitekehyksiä
- Kehittämistyöprosessin vaiheet
Kehittämismenetelmiä
- Arviointi osana kehittämistä
- Kehittämistyön raportointi
Esitietovaatimukset
AMK-tutkinto
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Ammattikorkeakoulututkinnon ja ylemmän sivuilla (http://opinto-oppaat.jamk.fi/fi/Opinto-opas-yamk/).
Opintojakson oppimistulokset arvioidaan suhteessa kunkin opintojakson osaamistavoitteisiin tietojen, taitojen ja yleisten pätevyyksien perusteella (Kansallinen ja eurooppalainen laatujärjestelmä NQF/EQF, taso 7).
1 (välttävä) – 2 (tyydyttävä)
Opiskelija osaa kuvata tutkimuksen ja tutkimuksellisen kehittämisen eroja ja yhtäläisyyksiä. Hän tunnistaa työelämän kehittämistarpeita ja tavoitteita. Opiskelija osaa kuvata työelämän kehittämisprosessin vaiheet, valita kehittämisaiheeseensa soveltuvia menetelmiä sekä pohtia ja arvioida niiden soveltuvuutta hyödyntäen kirjallisuutta. Opiskelija kykenee hakemaan tietoa työelämän menetelmistä, arvioimaan tiedon luotettavuutta ja laatimaan työelämän kehittämistyötä koskevan kirjallisen raportin noudattaen raportointiohjetta.
3 (hyvä) – 4 (kiitettävä)
Opiskelija vertailee tutkimuksen ja tutkimuksellisen kehittämisen eroja ja yhtäläisyyksiä. Hän tunnistaa työelämän kehittämistarpeita ja osaa rajata ja täsmentää niiden tarkoitusta ja tavoitteita. Opiskelija soveltaa monipuolisesti työelämän kehittämismenetelmiä sekä arvioi kriittisesti niiden soveltuvuutta aihealueensa kehittämiseen. Opiskelija kykenee hakemaan monipuolisesti relevanttia tietoa työelämän menetelmistä, arvioimaan tiedon luotettavuutta ja soveltamaan sitä kriittisesti kirjallisessa raportissa.
5 (erinomainen)
Opiskelija vertailee analyyttisesti ja kriittisesti tutkimuksen ja tutkimuksellisen kehittämisen eroja ja yhtäläisyyksiä. Hän esittää perustellen työelämän kehittämistarpeita ja niiden tarkoitusta ja tavoitteita. Opiskelija soveltaa luovasti ja monipuolisesti työelämän kehittämismenetelmiä sekä vertaa, arvioi ja pohtii niiden soveltuvuutta työelämän kehittämiseen. Opiskelija kykenee hakemaan laajasti monitieteistä kansainvälistä ja kansallista aihealueeseensa soveltuvaa tietoa ja soveltamaan sitä kriittisesti ja kehittävästi kirjallisessa raportissa.