Siirry suoraan sisältöön

Terveyden edistämisen johtaminenLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: YSTK0400

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee ja osaa käyttää terveyden edistämisen johtamisen menetelmiä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi kuntatasolla. Hän kykenee osallistumaan terveyden edistämistä koskevaan päätöksentekoon ja tuntee erilaisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanavia.

Sisältö

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtamisen ja strategisen suunnittelun menetelmät osana kunnallista päätöksentekojärjestelmää.
Terveyden edistämisen ja hyvinvointijohtamisen menetelmät, kuten esimerkiksi: Ihmisiin kohdistuvien vaikutusten ennakkoarviointi, hyvinvointistrategia, hyvinvointikertomus- ja tilinpito, TEA-viisari, laatusuositukset

Esitietovaatimukset

AMK-tutkinto

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Ammattikorkeakoulututkinnon ja ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tuottaman osaamisen yleiset kriteerit ovat web-sivuilla (http://www.jamk.fi/opiskelijoille/opinto-opasylemp i).
Opintojakson oppimistulokset arvioidaan suhteessa kunkin opintojakson osaamistavoitteisiin tietojen, taitojen ja yleisten pätevyyksien perusteella (Kansallinen ja eurooppalainen laatujärjestelmä NQF/EQF, taso 7).

0 (Hylätty)
Opiskelija ei saavuta opintojaksolle asetettuja osaamistavoitteita.

1(Välttävä)
Opiskelija tuntee hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtamisen menetelmiä kuntatasolla. Hän tuntee erilaisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanavia.

2(Tyydyttävä)
Opiskelija tuntee ja osaa käyttää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtamisen menetelmiä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi kuntatasolla. Hän tietää terveyden edistämistä koskevaan päätöksenteon tasot ja tuntee erilaisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanavia.


3(Hyvä)
Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää näyttöön perustuen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtamisen menetelmiä. Hän ymmärtää terveyden edistämisen asiantuntijuuden mahdollisuudet vaikuttaa hyvinvointia ja terveyden edistämistä koskevaan päätöksentekoon kunnassa. Hän kykenee osallistumaan terveyden edistämistä koskevaan päätöksentekoon ja tuntee erilaisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanavia.

4(Kiitettävä)
Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää kriittisesti ja näyttöön perustuen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtamisen menetelmiä. Hän ymmärtää terveyden edistämisen asiantuntijuuden mahdollisuudet vaikuttaa hyvinvointia ja terveyden edistämistä koskevaan päätöksentekoon kunnassa. Hän kykenee osallistumaan terveyden edistämistä koskevaan päätöksentekoon hyödyntämällä näyttöön perustuvaa tietoa. Hän tuntee erilaisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanavia.

5(Erinomainen)
Opiskelija hallitsee ja osaa käyttää kriittisesti ja näyttöön perustuen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtamisen menetelmiä. Hän ymmärtää terveyden edistämisen asiantuntijuuden mahdollisuudet vaikuttaa hyvinvointia ja terveyden edistämistä koskevaan päätöksentekoon kunnassa. Hän kykenee osallistumaan terveyden edistämistä koskevaan päätöksentekoon hyödyntämällä näyttöön perustuvaa tietoa. Hän tuntee erilaisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen kanavia. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa kriittisesti ja näyttöön perustuen. Omassa työssään hän luo uusia näkökulmia terveyden edistämisen johtamisesta ja kehittää itsenäisesti oman työyhteisönsä tai alansa osaamista.

Siirry alkuun