Siirry suoraan sisältöön

Varhaisiän musiikkikasvatuksen didaktiikka 1Laajuus (5 op)

Tunnus: KMLP0501

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija on perehtynyt alle 3 -vuotiaan lapsen musiikilliseen kehitykseen sekä musiikkikasvatuksen lähtökohtiin. Hän ymmärtää yleisen ja musiikillisen kehityksen merkityksen sekä vanhemman ja lapsen välisen vuorovaikutuksen tukemisen tärkeyden alle 3 - vuotiaiden musiikkitoiminnan suunnittelun ja toteuttamisen perustana. Opiskelija ymmärtää raskausajan musiikkikasvatuksen merkityksen sikiölle sekä pienelle vauvalle ja osaa suunnitella ja toteuttaa musiikkikasvatusta odottaville äideille / perheille.
Opiskelija osaa käyttää eri työtapoja ja menetelmiä ja osaa soveltaa niitä suunnitellessaan ja toteuttaessaan musiikkitoimintaa em. ikäryhmälle. Opiskelija ymmärtää opetussuunnitelmien merkityksen opetuksen perustana.

Hänellä on valmiudet itsensä arvioimiseen ja kehittämiseen opetustyössä.
Opiskelija ymmärtää opettajan ammatin eettisen ja yrittäjämäisen luonteen ja arvioi omaa ja toisten osaamista rakentavasti ja realistisesti sekä käyttää portfoliota oman oppimisensa tukena.

Sisältö

Alle 3-vuotiaan lapsen tavoitteellinen musiiikkikasvatus:
-musiikkikasvatuksen lähtökohdat
-yleinen/ musiikillinen kehitys
-musiikilliset/ yleiset tavoitteet opetuksessa
-opetuksen suunnittelu lapsen ikä- ja kehitystason sekä lapsen vanhemmat huomioon ottaen (työtavat ja menetelmät)
Odotusajan musiikkikasvatuksen perusteet.

Esitietovaatimukset

Opiskelija on suorittanut Musiikkikasvatuksen perusteet -opintojaksosta varhaisiän musiikkikasvatuksen perusteet -osion; perehtynyt musiikkikasvatuksen perustekijöihin, varhaisiän musiikkikasvatuksen sisältöihin, työtapoihin ja tavoitteisiin.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hyväksytty: Opiskelija osoittaa hallitsevansa alle 3 -vuotiaan lapsen sekä odotusajan musiikkikasvatuksen lähtökohdat ja toimintaperiaatteet keskusteluissa sekä kirjallisissa tehtävissä. Hän osaa soveltaa oppimaansa musiikkitoiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa käyttäen eri työtapoja ja menetelmiä monipuolisesti käytäntöön sovellettavissa harjoitustehtävissä.
Hän osoittaa itsensä arvioimisen ja - kehittämisen taitoa demonstraatioissa ja harjoittelussa.
Hylätty: Opiskelija ei ole saavuttanut opintojakson suorittamiselle asetettuja kriteerejä.