Työyhteisön kehittäminenLaajuus (3 op)
Opintojakson tunnus: HBH32300
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 3 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tietää johtamis- motivointi- ja kehittämisteorioita työyhteisön kehittymisen ja kehittämisen taustalla sekä tuntee työelämän kehittämistä ja muutosta käsittelevän nykytiedon / tutkimuskentän. Hän hahmottaa yksilön merkityksen työyhteisön rakentajana ja pyrkii ymmärtämään työelämän yleisempiä lainalaisuuksia kehittämisen taustalla. Opiskelija ymmärtää jatkuvan kehittämisen periaatteet työn ja työyhteisön tuloksellisuuden rakentajana.
Opiskelija tunnistaa ja kehittää omia organisaatio- ja työyhteisötaitojaan ja kykenee ottamaan vastuun omasta rakentavasta toiminnasta. Opiskelija osaa valita sopivat työvälineet kuhunkin tilanteeseen sekä osaa soveltaa luovia kehittämis- ja ongelmanratkaisumenetelmiä. Opiskelija saa valmiudet suunnitella ja johtaa työyhteisön kehittämistä oman tiiminsä näkökulmasta.
Sisältö
Johtamis- motivointi- ja kehittämisteoriat, työelämän muutos, jatkuva parantaminen, organisaatio- ja työyhteisötaidot, kehittämis- ja ongelmanratkaisumenetelmät.
Esitietovaatimukset
Liiketalouden perusopinnot
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Erinomainen (5):
Opiskelija osoittaa kattavaa johtamis- motivointi- ja kehittämisteorioiden tuntemista työyhteisön kehittymisen ja kehittämisen taustalla sekä tuntee työelämän kehittämistä ja muutosta käsittelevän nykytiedon / tutkimuskentän. Hän hahmottaa yksilön merkityksen työyhteisön rakentajana ja ymmärtää työelämän lainalaisuudet kehittämisen taustalla. Opiskelija ymmärtää kokonaisvaltaisesti jatkuvan kehittämisen periaatteet työn ja työyhteisön tuloksellisuuden rakentajana.
Opiskelija tunnistaa ja kykenee kehittämään organisaatio- ja työyhteisötaitoja monipuolisesti ja ottamaan vastuun omasta rakentavasta toiminnasta. Opiskelija osaa valita sopivat työvälineet kuhunkin tilanteeseen sekä kykenee soveltamaan monipuolisesti luovia kehittämis- ja ongelmanratkaisumenetelmiä.
Kiitettävä (4): Opiskelija osoittaa johtamis- motivointi- ja kehittämisteorioiden tuntemista työyhteisön kehittymisen ja kehittämisen taustalla sekä tuntee työelämän kehittämistä ja muutosta käsittelevän nykytiedon / tutkimuskentän. Hän hahmottaa yksilön merkityksen työyhteisön rakentajana ja ymmärtää työelämän yleisempiä lainalaisuuksia kehittämisen taustalla. Opiskelija ymmärtää jatkuvan kehittämisen periaatteet työn ja työyhteisön tuloksellisuuden rakentajana.
Opiskelija tunnistaa ja kykenee kehittämään organisaatio- ja työyhteisötaitoja monipuolisesti ja ottamaan vastuun omasta rakentavasta toiminnasta. Opiskelija osaa valita sopivat työvälineet kuhunkin tilanteeseen sekä kykenee soveltamaan hyvin luovia kehittämis- ja ongelmanratkaisumenetelmiä.
Hyvä (3): Opiskelija osoittaa yleisempien johtamis- motivointi- ja kehittämisteorioiden tuntemista työyhteisön kehittymisen ja kehittämisen taustalla sekä tuntee työelämän kehittämistä ja muutosta käsittelevää nykytietoa / tutkimuskenttää. Hän hahmottaa pääpiirteittäin yksilön merkityksen työyhteisön rakentajana ja ymmärtää työelämän yleisempiä lainalaisuuksia kehittämisen taustalla. Opiskelija ymmärtää pääpiirteittäin jatkuvan kehittämisen periaatteet työn ja työyhteisön tuloksellisuuden rakentajana.
Opiskelija tunnistaa ja kykenee kehittämään organisaatio- ja työyhteisötaitoja ja ottamaan vastuun omasta rakentavasta toiminnasta. Opiskelija osaa valita sopivia työvälineitä eri tilanteeseen sekä kykenee soveltamaan joitakin luovia kehittämis- ja ongelmanratkaisumenetelmiä.
Tyydyttävä (2): Opiskelija osoittaa joidenkin johtamis- motivointi- ja kehittämisteorioiden tuntemista työyhteisön kehittymisen ja kehittämisen taustalla sekä tuntee työelämän kehittämistä ja muutosta käsittelevää nykytietoa / tutkimuskenttää vain pääpiirteittäin. Hän hahmottaa osittain yksilön merkityksen työyhteisön rakentajana ja tunnistaa rajallisesti työelämän yleisempiä lainalaisuuksia kehittämisen taustalla. Opiskelija tietää jatkuvan kehittämisen periaatteen työn ja työyhteisön tuloksellisuuden rakentajana.
Opiskelija tunnistaa ja kykenee kehittämään organisaatio- ja työyhteisötaitoja ja ottamaan vastuun omasta rakentavasta toiminnasta rajallisesti. Opiskelija osaa valita joitakin sopivia työvälineitä ohjatusti eri tilanteeseen sekä kykenee soveltamaan jotakin luovaa kehittämis- ja ongelmanratkaisumenetelmää.
Välttävä (1): Opiskelija ei osoita johtamis- motivointi- ja kehittämisteorioiden tuntemista työyhteisön kehittymisen ja kehittämisen taustalla sekä tuntee vain hatarasti työelämän kehittämistä ja muutosta käsittelevää nykytietoa / tutkimuskenttää. Hän hahmottaa vain rajallisesti yksilön merkityksen työyhteisön rakentajana ja eikä tunnista työelämän yleisempiä lainalaisuuksia kehittämisen taustalla. Opiskelija tietää jatkuvan kehittämisen periaatteen työn ja työyhteisön tuloksellisuuden rakentajana.
Opiskelija tunnistaa, mutta ei kykene kehittämään organisaatio- ja työyhteisötaitoja ja hän pystyy ottamaan vastuun omasta rakentavasta toiminnasta rajallisesti. Opiskelija ei osaa valita sopivia työvälineitä eri tilanteeseen ja kykenee soveltamaan jotakin luovaa kehittämis- ja ongelmanratkaisumenetelmää ohjatusti.