EsimiesosaaminenLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: HBH30710
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija hahmottaa esimiestyön suorittamiseen liittyvän kontekstin sisäisten ja ulkoisten normien ja tekijöiden suomat mahdollisuudet ja niiden asettamat rajoitukset. Hän ymmärtää, että esimiestyö perustuu vuorovaikutukseen. Opiskelija osaa ottaa huomioon erilaiset työntekijät, asiasisällöt ja viestintämahdollisuudet vuorovaikutustilanteissa. Hän kykenee muokkaamaan suullisen ja kirjallisen viestintänsä sen odotetun vaikutuksen ja vaikuttavuuden perusteella. Opiskelija ymmärtää ryhmädynamiikkaa ja osaa sovittaa oman käyttäytymisensä palvelemaan ryhmän tavoitteiden saavuttamista. Hän osaa myös soveltaa erilaisia toiminnallisia tekniikoita työyhteisön ryhmäännyttämisessä. Hän osaa johtaa tilanteen huomioon ottaen työyhteisöään.
Sisältö
Esimiestyökirjallisuus. Työyhteisön jäsenten käyttäytyminen ja työyhteisötaidot. Esimiehen piirteet ja esimiestyön periaatteet. Kirjallinen ja suullinen esitystaito. Ryhmätapahtumien organisointi ja johtaminen. Ryhmäännyttämistekniikat. Ongelmatilanteiden ratkaiseminen.
Esitietovaatimukset
Liiketalouden perusopinnot
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5 (erinomainen). Opiskelija hahmottaa ja pystyy kuvailemaan syvällisesti ja kattavasti esimiestyön suorittamiseen liittyvän kontekstin sisäisten ja ulkoisten tekijöiden suomat mahdollisuudet ja niiden asettamat rajoitukset. Opiskelija kykenee analysoimaan kattavasti erilaiset työntekijät, asiasisällöt ja viestintämahdollisuudet vuorovaikutustilanteissa. Hän osoittaa kykenevänsä muokkaamaan suullisen ja kirjallisen viestintänsä sen odotetun vaikutuksen ja vaikuttavuuden perusteella. Opiskelija ymmärtää ryhmädynamiikkaa ja osaa sovittaa oman käyttäytymisensä palvelemaan ryhmän tavoitteiden saavuttamista. Hän osaa myös soveltaa erilaisia toiminnallisia tekniikoita työyhteisön ryhmäännyttämisessä. Hän osaa johtaa tilanteen huomioon ottaen työyhteisöään.
4 (kiitettävä). Opiskelija hahmottaa ja pystyy kuvailemaan esimiestyön suorittamiseen liittyvän kontekstin sisäisten ja ulkoisten tekijöiden suomia mahdollisuuksia ja niiden asettamia rajoituksia. Opiskelija kykenee analysoimaan erilaisten työntekijöiden, asiasisältöjen ja viestintämahdollisuuksien merkitystä vuorovaikutustilanteissa. Hän pystyy muokkaamaan suullista ja kirjallista viestintäänsä sen odotetun vaikutuksen ja vaikuttavuuden perusteella. Opiskelija hahmottaa ryhmädynamiikan merkityksen ja osaa tukea omalla käyttäytymisellään ryhmän tavoitteiden saavuttamista. Hän osaa käyttää toiminnallisia tekniikoita työyhteisön ryhmäännyttämisessä. Hän osaa ottaa huomioon tilanteen vaatimuksia johtaessaan työyhteisöään.
3 (hyvä). Opiskelija hahmottaa ja pystyy kuvailemaan osittain esimiestyön suorittamiseen liittyvän kontekstin sisäisten ja ulkoisten tekijöiden suomia mahdollisuuksia ja niiden asettamia rajoituksia. Opiskelija kykenee ottamaan huomioon erilaiset työntekijät, asiasisällöt ja viestintämahdollisuudet vuorovaikutustilanteissa. Hän osoittaa ymmärtävänsä suullisen ja kirjallisen viestinnän muokkauksen merkityksen sen odotettuun vaikutukseen ja vaikuttavuuteen. Opiskelija tietää ryhmädynamiikan vaikutuksia ja osaa jossain määrin tukea omalla käyttäytymisellään ryhmän tavoitteiden saavuttamista. Hän osaa soveltaa ennalta määrättyä toiminnallista tekniikkaa työyhteisön ryhmäännyttämisessä. Hän osaa ottaa huomioon annettuja tilanteesta poimittuja tekijöitä johtamisessaan.
2 (tyydyttävä). Opiskelija hahmottaa hatarasti ja pystyy kuvailemaan joitain esimiestyön suorittamiseen liittyvän kontekstin sisäisten ja ulkoisten tekijöiden suomia mahdollisuuksia ja niiden asettamia rajoituksia. Opiskelija tiedostaa erilaisten työntekijöiden, asiasisältöjen ja viestintämahdollisuuksien merkityksen vuorovaikutustilanteissa. Hänelle on vaikeaa muokata suullista ja kirjallista viestintäänsä. Opiskelija osaa sopeuttaa käyttäytymistään ryhmässä kuvailtuihin ryhmädynamiikan vaikutuksiin. Hän kykenee osallistumaan ennalta määrätyn toiminnallisen tekniikan soveltamiseen työyhteisön ryhmäännyttämisessä. Hänellä on vaikeuksia ottaa huomioon annettuja tilanteesta poimittuja tekijöitä johtamisessaan.
1 (välttävä). Opiskelija ei hahmota kokonaisuutta ja pystyy kuvailemaan vain joitain esimiestyön suorittamiseen liittyvän kontekstin sisäisten ja ulkoisten tekijöiden suomia mahdollisuuksia ja niiden asettamia rajoituksia. Opiskelija tiedostaa vain osittain erilaisten työntekijöiden, asiasisältöjen ja viestintämahdollisuuksien merkityksen vuorovaikutustilanteissa. Hän tarvitsee jatkuvaa opastusta muokatakseen suullista ja kirjallista viestintäänsä. Opiskelija on vaikeuksia sopeuttaa käyttäytymistään ryhmässä kuvailtuihin ryhmädynamiikan vaikutuksiin. Hän kykenee osallistumaan passiivisena toimijana ennalta määrätyn toiminnallisen tekniikan soveltamiseen työyhteisön ryhmäännyttämisessä. Hän ei kykene ottamaan huomioon annettuja tilanteesta poimittuja tekijöitä johtamisessaan.
0 (hylätty). Opiskelija ei hahmota eikä pysty kuvailemaan esimiestyön suorittamiseen liittyvän kontekstin sisäisten ja ulkoisten tekijöiden suomia mahdollisuuksia ja niiden asettamia rajoituksia. Opiskelija ei kykene hahmotta