Siirry suoraan sisältöön

Luovuuden ja innovoinnin johtaminenLaajuus (6 op)

Opintojakson tunnus: HAKU0600

Opintojakson perustiedot


Laajuus
6 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Osallistuja ymmärtää luovuuden synnyttämisen teoriat ja menetelmät. Hän hallitsee luovuutta ”ruokkivat” menetelmät kuten aivoriihitekniikat. Osallistuja ymmärtää omaa luovuuttaan ja osaa käyttää sitä oman yritystoimintansa kehittämisessä sekä itsensä ilmaisussa. Hän osaa kohdentaa luovuuttaan menestyksellisten tuotteiden ja palvelujen synnyttämiseksi. Hän osaa ideoida monipuolisesti uusia ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin sekä osaa lanseerata omia ideoitaan niin organisaation sisällä kuin sen asiakaspinnassa. Osallistuja ymmärtää laaja-alaisesti innovointiteoriat.

Sisältö

Luova ajattelu, luovuuden lajit, luovuus tiimin voimavarana, luova ilmaisu ja luovuustekniikat, innovointi, innovatiivisuuden johtaminen, tuotekehitys ja tutkimustyö innovaatioiden synnyttäjänä.

Esitietovaatimukset

Perustaidot henkilökohtaisen osaamisen kehittämisestä ja tiimioppimisesta sekä projektityöskentelystä ja tiimitoiminnasta

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tiimiyrittäjän (opiskelijan) arviointi perustuu oppimisen asenteeseen, osaamisen käyttöön ja tietämyksen näyttöön. Tiimiyrittäjän osallistuminen treeneihin ja käytännön projekteihin ovat osa arviointia. Oman osaamisen peilaaminen kirjoitettujen kirjaesseiden kautta vaikuttaa merkittävästi arviointiin. Tiimiyrittäjän oppimisen, osaamisen ja tietämyksen itsearviointi eli reflektiopaperi on keskeisessä roolissa arvioinnissa.

0 - Ei osaamista
Ei hallitse kyseistä aluetta lainkaan. Puuttuu treeni- tai projektitunteja, kirjapisteet eivät ole tiimioppimisen tahdissa tai esseet/reflektiopaperi on puutteellinen.

1 - Vasta-alkaja
Ymmärtää perustat alueesta, mutta oma oppimisen asenne on heikko. Projektitunnit ovat erittäin yksipuolisia. Esseet ovat heikkolaatuisia ja/tai reflketiopaperi on kevyt.

2 - Edistynyt vasta-alkaja
Ymmärtää oppimisen asenteen kohtuullisesti. Omaa jonkin verran myös kokemusta taidon käyttämisestä (tehnyt projektin, jossa pätevyysaluetta on harjoitettu). Esseissä näkyy teorioiden ymmärtäminen. Relektiopaperi kuvaa oppimista.

3 – Osaaja
Oppimisen asenne on hyvä, mikä näkyy aktiivisena osallistumisena treeneissä. Näyttöä pätevyysalueiden käytöstä eri projekteissa. Esseissä näkyy käytäntöön vieminen. Relektipaperissa peilataan omaa kehittymistä.

4 - Taitaja
Oppimisen asenne on aktiivinen, mikä näkyy treenien sisällön kehittämisenä. Pätevyysalueiden aktiivinen kehittäminen näkyy projekteissa. Esseissä näkyy analysointi. Relektiopaperissa pohditaan syvällisesti omaa kehittymistä.

5 – Ekspertti
Asenne oppimiseen on oma-aloitteinen ja kehittävä, mikä näkyy johtajuuden ottamisena treeneissä. Pätevyysalueiden soveltaminen näkyy monipuolisissa projekteissa. Esseissä näkyy arviointi ja luominen. Reflektiopaperissa arvioidaan omaa kehittymistä ja luodaan uusia skenaariota oman ja tiimin kehittymiseksi.

Siirry alkuun