Siirry suoraan sisältöön

Ticorporate Product LabLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: HTP20910

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op
Opetuskieli
englanti

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää julkaisuun tähtäävän tuotekehityksen tavoitteet ja toteutuksen. Opiskelija osaa kerätä markkinoilta tietoa ja käyttää sitä tuotekehityksen tukena. Opiskelija syventää omaa osaamistaan valitsemallaan tuotekehityksen alueella. Opiskelija ymmärtää julkaisun vaikutuksen tuotekehitykseen ja osaa valmistella tuotetta julkaistavaksi.

Sisältö

Tuoteen konseptointi ja konseptitestaus.
Tuotekehitys valmennuksen alaisuudessa.
Tuotteen julkaisun valmistelu ja tuotteen julkaisu valitussa kanavassa.

Esitietovaatimukset

Joko sisällöntuotannon jonkin osa-alueen (esim. 2D/3D) tai tarvittavien tekniikoiden (ohjelmointikieli/ympäristö) osaaminen
JA
projektiosaaminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opintojakson arviointi perustuu ryhmäperustaiseen - ja henkilökohtaiseen osaamisen arviointiin, painotuksella 50/50. Ryhmäperustaisessa arvioinnissa koko ryhmä saa saman arvosanan. Kyseinen arvosana muodostuu seuraavasti:
- Tuotannon arviointi Gate-tapaamisissa. Gate-tapaamisia järjestetään tuotannon aikana kaksi. Ulkoisista (teollisuuden) edustajista ja Tikon opettajista koostuva raati arvioi esitettyä tuotosta kahdesta näkökulmasta: Ryhmän tuotantokyvykkyys & tuotteen kaupallistettavuus ja liiketoimintaedellytykset. Päätöksen arvosanasta tekee opintojakson vastuuopettaja.
- Projektitoteutus arvioidaan ryhmän tuotoksen kautta. Ryhmä valitsee tuotantomallin, jonka se dokumentoi projektisuunnitelmaan ja toteuttaa tuotannon ajan. Projekti tuottaa valittuun tuotantomalliin kuuluen todisteet tekemisestään ja liittää ne palautettavaan projektikansioon. Tuotteen lähdekoodeja ei liitetä kyseiseen palautukseen. Ryhmä arvioi omaa toimintaansa suunnitelmaan verrattuna projektin jälkituotantovaiheessa ja raportoi sen osana projektin loppuraporttia. Päätöksen arvosanasta tekee opintojakson vastuuopettaja.

Henkilökohtainen osaamisen arviointi toteutetaan näyttöpäiväperiaatteella. Opiskelija kerää tuotannon aikana portfoliota omasta tekemisestään ja nostaa esiin näyteportfolion kautta oman osaamisensa ja sen kehittymisen. Portfoliolla tavoitellaan näyttöä alan työtehtäviin. Portfolioita arvioidaan seuraavista näkökulmista: 1) Osaamisen ja kehityksen kuvaaminen. 2) Sisältö eheä ja hyvin jäsentynyt. 3) Valinnat perusteltuja, sisältää kritiikkiä omiin suorituksiin. Portfolioesitykset pidetään tekniikan, sisällöntuotannon tai liiketoiminnan näyttöpäivissä. Sivutyöt (kuten testaus) esitellään ja arvioidaan samassa tilaisuudessa. Jokainen opiskelija osallistuu yhteen näyttötilaisuuteen sen mukaan mitä työtä on pääsääntöisesti projektin aikana tehnyt. Päätöksen arvosanasta tekee näytön vastaanottava henkilö/ryhmä. Viime kädessä arvosanan päättää aina näytön vastaanottava tutkinto-ohjelman opettaja.

Siirry alkuun