Siirry suoraan sisältöön

Ennakoivan kunnossapidon suunnitteluLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: TPKE0300

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ennakoivan kunnossapidon kehittämiskohteita ja lähtökohtia systemaattiseen käyttövarmuuden kehittämiseen. Opiskelija hallitsee luotettavuuskeskeisen kunnossapidon (RCM) vaiheet ja pystyy soveltamaan sitä erityyppisten kohteiden ennakoivan kunnossapidon kehittämiseen. Opiskelija pystyy myös toiminaan RCM- analyysien vetäjänä ja osaa hahmottaa keinoja analyysin läpiviennin onnistuminen varmentamiseksi. Opiskelijalla on myös valmiuksia kehittää ja soveltaa kunnossapidon tunnuslukuja RCM- menetelmän onnistumisen arviointiin. Opiskelijalla on valmiuksia tarvittaessa soveltaa ja edelleen kehittää RCM- menetelmää.

Sisältö

Kunnossapidon kehityskohteiden tunnistaminen. RCM- menetelmän taustat. RCM:n keskeinen sisältö ja vaiheet. Eri RCM- menetelmien erot ja sovellettavuus. RCM- prosessin läpivienti ja onnistumisen mittaaminen. RCM:n edelleen kehittäminen. RCM-harjoitustyö

Esitietovaatimukset

Opiskelija ymmärtää käyttövarmuusteknisen ajattelun ja osaa soveltaa tyypillisimpiä käyttövarmuus- ja luotettavuustekniikan menetelmiä. Opiskelija ymmärtää ja osaa soveltaa myös luotettavuusmatematiikan ja todennäköisyyslaskennan mahdollisuuksia käyttövarmuuden mallintamisessa. Opiskelija osaa määrittää kohteen käytettävyyden ja sen eri osatekijät sekä ymmärtää näiden keskinäiset riippuvuussuhteet. Opiskelija pystyy tunnistamaan käyttövarmuuden parannus- ja kehityskohteita. Opiskelija omaa perusvalmiudet vikaantumis- ja perussyyanalyysien suorittamiseen. Opiskelija hallitsee myös elinkaarilaskennan perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Kiitettävä (4-5): opiskelija hallitsee arvosanaan 3 vaadittavat keskeiset asiat ja osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti harjoitustyön ratkaisemisessa. Opiskelija osoittaa erinomaista kykyä johtaa RCM-analyysiryhmää.
Hyvä (3):
Opiskelija osaa soveltaa RCM-menetelmää käytännössä sekä hyödyntää saatavilla olevaa pohjatietoa analyysin toteuttamiseksi
Opiskelija kykenee toimimaan RCM-analyysin vetäjänä
Opiskelija osaa arvioida RCM-analyysin tulosta kriittisesti
Tyydyttävä (1-2):
Opiskelija on suorittanut opintojaksoon kuuluvan harjoitustyön hyväksyttävällä arvosanalla.
Opiskelija tuntee RCM-menetelmän sisällön
Opiskelija ymmärtää mihin RCM-menetelmää sovelletaan

Siirry alkuun