Biotalous, ihminen ja ympäristöLaajuus (5 op)
Tunnus: LMVB0200
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Vastuuhenkilö
- Tarja Stenman
Osaamistavoitteet
Opiskelija tunnistaa biotalousalan tuotteiden ja palvelujen sosiaalisia, kulttuurisia ja ekologisia vaikutuksia ihmiseen ja hänen elinympäristöönsä. Hän osaa selvittää ja arvioida biotalouden tuotteiden ja palvelujen hyväksyttävyyttä eri näkökulmista ja osaa valita oikeat arviointi- ja tutkimusmenetelmät sekä soveltaa niitä omassa toimintaympäristössään.
Sisältö
-biotalouden sosiaaliset, kulttuuriset ja ekologiset vaikutukset
-vaikutusten arviointimenetelmät
-menetelmien rajoitteet ja vahvuudet
-arviointimenetelmien soveltaminen
Esitietovaatimukset
LMVB0100
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
T1 Välttävä:
Opiskelija:
- osoittaa arvioitavaksi antamillaan harjoitustöillään tunnistavansa biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle ennestään tutussa toimintaympäristössä
T2 Tyydyttävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa arvioitavaksi antamillaan harjoitustöillään tunnistavansa biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle uusilla alueellisilla ja toiminnallisilla biotalouden alueilla
H3 Hyvä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osaa käyttää opintojaksolla esiteltyjä biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia arvioivia menetelmiä hänelle ennestään tutuissa toimintaympäristöissä
H4 Kiitettävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- tunnistaa opintojaksolla esiteltyjä biotalouden sosiaalisten, kulttuurillisten sekä ekologisten vaikutuksien arviointimenetelmien soveltuvuuden ja rajoitteet erilaisissa toimintaympäristöissä.
E5 erinomainen:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osaa soveltaa opintojaksolla esiteltyjä biotalouden sosiaalisten, kulttuurillisten sekä ekologisten vaikutuksien arviointimenetelmiä erilaisissa toimintaympäristöissä globaalisti.
- on jättänyt viimeisen harjoitustyönsä arvioitavaksi englanninkielisenä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
H3 Hyvä: Opiskelija osoittaa arvioitavaksi antamillaan oppimistehtävillään osaavansa soveltaa biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle uusilla alueellisilla ja toiminnallisilla biotalouden alueilla.
H4 Kiitettävä: Opiskelija osoittaa arvioitavaksi antamillaan oppimistehtävillään osaavansa analysoida biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle uusilla alueellisilla ja toiminnallisilla biotalouden alueilla.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
E5 Erinomainen: Opiskelija osoittaa arvioitavaksi antamillaan oppimistehtävillään osaavansa arvioida biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle uusilla alueellisilla ja toiminnallisilla biotalouden alueilla.
Ilmoittautumisaika
02.08.2021 - 05.09.2021
Ajoitus
01.10.2021 - 31.01.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettaja
- Tarja Stenman
Ryhmät
-
LMS19S1Maaseutuelinkeinot
-
LMS20KMMaaseutuelinkeinot
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa biotalousalan tuotteiden ja palvelujen sosiaalisia, kulttuurisia ja ekologisia vaikutuksia ihmiseen ja hänen elinympäristöönsä. Hän osaa selvittää ja arvioida biotalouden tuotteiden ja palvelujen hyväksyttävyyttä eri näkökulmista ja osaa valita oikeat arviointi- ja tutkimusmenetelmät sekä soveltaa niitä omassa toimintaympäristössään.
Sisältö
-biotalouden sosiaaliset, kulttuuriset ja ekologiset vaikutukset
-vaikutusten arviointimenetelmät
-menetelmien rajoitteet ja vahvuudet
-arviointimenetelmien soveltaminen
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kontaktitunnilla osoitettava oppimateriaali.
Opetusmenetelmät
Luennot ja oppimistehtävät.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot ja ryhmätyöt 40 h, oppimistehtävät 50 h, itsenäinen opiskelu 45 h. Yhteensä 135 h opiskelijan työtä.
Lisätietoja opiskelijoille
Avoin AMK 5
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
T1 Välttävä:
Opiskelija:
- osoittaa arvioitavaksi antamillaan harjoitustöillään tunnistavansa biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle ennestään tutussa toimintaympäristössä
T2 Tyydyttävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa arvioitavaksi antamillaan harjoitustöillään tunnistavansa biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle uusilla alueellisilla ja toiminnallisilla biotalouden alueilla
H3 Hyvä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osaa käyttää opintojaksolla esiteltyjä biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia arvioivia menetelmiä hänelle ennestään tutuissa toimintaympäristöissä
H4 Kiitettävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- tunnistaa opintojaksolla esiteltyjä biotalouden sosiaalisten, kulttuurillisten sekä ekologisten vaikutuksien arviointimenetelmien soveltuvuuden ja rajoitteet erilaisissa toimintaympäristöissä.
E5 erinomainen:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osaa soveltaa opintojaksolla esiteltyjä biotalouden sosiaalisten, kulttuurillisten sekä ekologisten vaikutuksien arviointimenetelmiä erilaisissa toimintaympäristöissä globaalisti.
- on jättänyt viimeisen harjoitustyönsä arvioitavaksi englanninkielisenä.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
H3 Hyvä: Opiskelija osoittaa arvioitavaksi antamillaan oppimistehtävillään osaavansa soveltaa biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle uusilla alueellisilla ja toiminnallisilla biotalouden alueilla.
H4 Kiitettävä: Opiskelija osoittaa arvioitavaksi antamillaan oppimistehtävillään osaavansa analysoida biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle uusilla alueellisilla ja toiminnallisilla biotalouden alueilla.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
E5 Erinomainen: Opiskelija osoittaa arvioitavaksi antamillaan oppimistehtävillään osaavansa arvioida biotalouden sosiaalisia, kulttuurillisia sekä ekologisia vaikutuksia hänelle uusilla alueellisilla ja toiminnallisilla biotalouden alueilla.
Esitietovaatimukset
LMVB0100