Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutuksen lähtökohdatLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: SKOS1501

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää kuntoutuksen historiallisen kehittymisen nykypäivään. Opiskelija on perehtynyt kuntoutuksen arvoihin, etiikkaan, ihmiskäsityksiin ja peruskäsitteisiin. Opiskelija ymmärtää kuntoutuksen merkityksen ja perustelut yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Opiskelija ymmärtää eri tieteenalojen ja näyttöön perustuvan tutkimuksen merkityksen kuntoutuksessa. Opiskelija tuntee erilaisten kuntoutujien, ryhmien, perheiden ja yhteisöjen kuntoutuksen lähtökohtia, kuntoutustarpeita aiheuttavia tekijöitä sekä kuntoutumisen tavoitteita ja sisältöjä.

Sisältö

Kuntoutuksen historia. Kuntoutuksen arvot, etiikka, ihmiskäsitykset ja kuntoutuksen peruskäsitteet. Kuntoutuspolitiikka. Kuntoutuksen merkitys yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Kuntoutustarpeita aiheuttavat tekijät eri ikäisillä ja eri sairaus- vammaryhmissä ja muissa kohderyhmissä. Kuntoutus monitieteisenä ilmiönä. Näyttöön perustuva kuntoutus.

Esitietovaatimukset

Ensimmäisen vuoden yhteiset sosiaali- ja terveysalan opinnot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

5. Opiskelija tuntee hyvin kuntoutuksen historiallista ja yhteiskunnallista kehittymistä. Opiskelija osaa analyyttisesti, kriittisesti ja monipuolisesti kuvata kuntoutuksen lähtökohtia ja kuntoutustarvetta aiheuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa erinomaisesti perustella kuntoutuksen arvojen, etiikan ja ihmiskäsityksien merkityksen kuntoutuksessa. Opiskelija hallitsee erinomaisesti kuntoutuksen peruskäsitteet ja ymmärtää kuntoutuksen merkitystä yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Opiskelija osaa hakea ja soveltaa uutta relevanttia tietoa laaja-alaisesti oppimistehtävissä. Opiskelija osaa selittää eri tieteenalojen ja näyttöön perustuvan tutkimuksen merkityksen kuntoutuksessa.
4. Opiskelija tuntee hyvin kuntoutuksen historiallista ja yhteiskunnallista kehittymistä. Opiskelija osaa monipuolisesti kuvata kuntoutuksen lähtökohtia ja kuntoutustarvetta aiheuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa hyvin perustella kuntoutuksen arvojen, etiikan ja ihmiskäsityksien merkityksen kuntoutuksessa. Opiskelija hallitsee hyvin kuntoutuksen peruskäsitteet ja ymmärtää kuntoutuksen merkitystä yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Opiskelija osaa hakea ja soveltaa uutta relevanttia tietoa oppimistehtävissä. Opiskelija osaa selittää eri tieteenalojen ja näyttöön perustuvan tutkimuksen merkityksen kuntoutuksessa.
3. Opiskelija tuntee kuntoutuksen historiallista ja yhteiskunnallista kehittymistä. Opiskelija osaa monipuolisesti kuvata kuntoutuksen lähtökohtia ja kuntoutustarvetta aiheuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa perustella kuntoutuksen arvojen, etiikan ja ihmiskäsityksien merkityksen kuntoutuksessa. Opiskelija hallitsee kuntoutuksen peruskäsitteet ja ymmärtää kuntoutuksen merkitystä yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Opiskelija osaa hakea ja käyttää uutta relevanttia tietoa oppimistehtävissä. Opiskelija osaa selittää eri tieteenalojen ja näyttöön perustuvan tutkimuksen merkityksen kuntoutuksessa.
2. Opiskelija tuntee kuntoutuksen historiallista ja yhteiskunnallista kehittymistä. Opiskelija osaa kuvata kuntoutuksen lähtökohtia ja kuntoutustarvetta aiheuttavia tekijöitä. Opiskelija ymmärtää kuntoutuksen arvojen, etiikan ja ihmiskäsityksien merkityksen kuntoutuksessa. Opiskelija tietää kuntoutuksen peruskäsitteet ja kuntoutuksen merkityksen yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Opiskelija osaa hakea ja käyttää lähteitä oppimistehtävissä. Opiskelija tietää eri tieteenalojen ja näyttöön perustuvan tutkimuksen merkityksen kuntoutuksessa.
1. Opiskelija tuntee kuntoutuksen historiallista ja yhteiskunnallista kehittymistä. Opiskelija osaa kuvata kuntoutuksen lähtökohtia ja kuntoutustarvetta aiheuttavia tekijöitä. Opiskelija tietää kuntoutuksen arvojen, etiikan ja ihmiskäsityksien merkityksen kuntoutuksessa. Opiskelija tuntee kuntoutuksen peruskäsitteet ja kuntoutuksen merkityksen yksilön ja yhteiskunnan kannalta. Opiskelija osaa hakea ja käyttää suppeasti lähteitä oppimistehtävissä. Opiskelija tietää eri tieteenalojen ja näyttöön perustuvan tutkimuksen merkityksen kuntoutuksessa.

Siirry alkuun