TyöhyvinvointiLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: SZZZ1508
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee työhyvinvointia ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa työhyvinvointiin sisältyvät keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa tarkastella työhyvinvointia yksilön, organisaation ja yhteiskunnan näkökulmista. Opiskelija tunnistaa työn merkityksen ihmisten hyvinvoinnille ja pystyy arvioimaan erilaisten ammattien ja työtehtävien kuormittavuutta. Opiskelija osaa työhyvinvoinnin edistäminen keskeiset periaatteet.
Sisältö
Lainsäädäntö, esim. työterveyshuoltolaki 1383/2001, työturvallisuuslaki 738/2002, työaikalaki 605/1996. Työhyvinvointi yksilön, organisaation ja yhteiskunnan näkökulmista. Keskeiset käsitteet, esim. työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet, työkyky ja Tyky-toiminta. Työn kuormittavuus. Työhyvinvoinnin edistäminen.
Esitietovaatimukset
Opiskelija osaa työhyvinvoinnin, työturvallisuuden, potilasiirtojen ja näyttöpäätetyön periaatteet. Opiskelija osaa keskeiset HÄTÄensiapu-taidot ja osaa toimia aseptiikan toimintaperiaatteita noudattaen. Opiskelija tietää toimintakyvyn arvioinnin ja edistämisen periaatteet.
Opiskelija tuntee sosiaali- ja terveysalan peruspalvelut.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
5. Opiskelija hallitsee erinomaisesti työhyvinvointia ohjaavan lainsäädännön ja työhyvinvointiin sisältyvät keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa monipuolisesti, kriittisesti laajaan lähdesynteesiin perustuen tarkastella työhyvinvointia yksilön, organisaation ja yhteiskunnan näkökulmista. Opiskelija osaa asiantuntevasti arvioida erilaisten ammattien ja työtehtävien kuormittavuutta. Opiskelija ymmärtää työhyvinvoinnin edistäminen keskeiset periaatteet.
4. Opiskelija hallitsee hyvin työhyvinvointia ohjaavan lainsäädännön ja työhyvinvointiin sisältyvät keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa monipuolisesti, kriittisesti ja laajaan lähdeaineistoon perustuen tarkastella työhyvinvointia yksilön, organisaation ja yhteiskunnan näkökulmista. Opiskelija osaa asiantuntevasti arvioida erilaisten ammattien ja työtehtävien kuormittavuutta. Opiskelija ymmärtää työhyvinvoinnin edistäminen keskeiset periaatteet.
3. Opiskelija hallitsee työhyvinvointia ohjaavan lainsäädännön ja työhyvinvointiin sisältyvät keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa monipuolisesti lähdeaineistoon perustuen tarkastella työhyvinvointia yksilön, organisaation ja yhteiskunnan näkökulmista. Opiskelija osaa arvioida erilaisten ammattien ja työtehtävien kuormittavuutta. Opiskelija ymmärtää työhyvinvoinnin edistäminen keskeiset periaatteet.
2. Opiskelija tuntee työhyvinvointia ohjaavan lainsäädännön ja työhyvinvointiin sisältyvät keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa lähdeaineistoon perustuen tarkastella työhyvinvointia yksilön, organisaation ja yhteiskunnan näkökulmista. Opiskelija osaa arvioida erilaisten ammattien ja työtehtävien kuormittavuutta. Opiskelija tunnistaa työhyvinvoinnin edistäminen keskeiset periaatteet.
1. Opiskelija tuntee työhyvinvointia ohjaavan lainsäädännön ja työhyvinvointiin sisältyvät keskeiset käsitteet. Opiskelija osaa suppeaan lähdeaineistoon perustuen tarkastella työhyvinvointia yksilön, organisaation ja yhteiskunnan näkökulmista. Opiskelija osaa arvioida erilaisten ammattien ja työtehtävien kuormittavuutta. Opiskelija tunnistaa työhyvinvoinnin edistäminen keskeiset periaatteet.