Toimintaterapian perusteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: SOTT1000
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee toimintaterapian historian, nykytilan ja tulevaisuuden visiot. Hänellä on kuva toimintaterapeutin työstä ja asemasta Suomessa. Opiskelija on tutustunut työympäristöihin, joissa toimintaterapeutit työskentelevät ja hän ymmärtää yrittäjyyden yhtenä vaihtoehtona työllistyä. Opiskelija tuntee lait ja asetukset, jotka ohjaavat toimintaterapeutin työtä sekä viestintää ja vuorovaikutusta sosiaali- ja terveysalan työtehtävissä. Hän tunnistaa ympäristötekijöitä, jotka vaikuttavat terapeutin ja asiakkaan toimintamahdollisuuksiin. Opiskelija tuntee toimintaterapian keskeiset käsitteet ja ymmärtää toiminnan tieteen perusteita. Opiskelija tunnistaa yksilön, ympäristön ja toiminnan välisen dynaamisen vuorovaikutuksen.
Sisältö
-Toimintaterapian historia, nykytila ja tulevaisuus
-Toimintaterapeutin työnkuva Suomessa
-Lait ja asetukset toimintaterapeutin työssä
-Yksilön, ympäristön ja toiminnan välinen suhde ihmisen toiminnallisessa suoriutumisessa
-Toiminnan tieteen perusteet
-Toimintaterapian keskeiset käsitteet
Esitietovaatimukset
-
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Edistynyt osaaja (4-5)
Opiskelijalla on pitkälle kehittyneet ja edistyneet tiedot ja kriittinen ymmärrys toimintaterapian historiasta, nykytilasta ja tulevaisuuden monimuotoisista visioista. Hänellä on laaja kuva toimintaterapeutin työstä ja asemasta Suomessa. Opiskelija on tutustunut useaan organisaatioon, joissa toimintaterapeutti työskentelee ja hän ymmärtää yrittäjyyden yhtenä vaihtoehtona työllistyä. Hän tuntee lait ja asetukset, jotka ohjaavat toimintaterapeutin työtä. Opiskelija osaa tuoda omaa alaa esille työelämän kannalta relevanteilla ja uusilla foorumeilla sekä esitystavoilla.
Opiskelija tietää, miten hänen opintojaksolla kehittyvät taitonsa liittyvät toimintaterapian osaamisvaatimuksiin ja hän osaa jäsentää, miten hänen on jatkossa kehitettävä taitojaan työelämän kehityksen näkökulmasta.
Opiskelija ottaa aloitteellisen vastuun työtehtävistä ja osoittaa yrittäjämäistä työotetta työskentelyssään. Hän osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittymistään analyyttisesti ja osaa laatia itselleen kehittämissuunnitelman sen pohjalta.
Kirjallisten töiden arvioinnissa noudatetaan kirjallisten töiden arviointikriteerejä.
Kehittyvä osaaja (3)
Opiskelijalla on hyvät tiedot ja ymmärrys toimintaterapian historiasta, nykytilasta ja tulevaisuuden monimuotoisista visioista. Hänellä on hyvä kuva toimintaterapeutin työstä ja asemasta Suomessa. Opiskelija on tutustunut organisaatioihin, joissa toimintaterapeutti työskentelee ja hän ymmärtää yrittäjyyden yhtenä vaihtoehtona työllistyä. Hän tuntee lait ja asetukset, jotka ohjaavat toimintaterapeutin työtä. Opiskelija osaa tuoda omaa alaa esille työelämän kannalta relevanteilla esitystavoilla.
Opiskelija tietää, miten hänen opintojaksolla kehittyvät taitonsa liittyvät toimintaterapian osaamisvaatimuksiin. Hän osaa jäsentää, miten hänen on jatkossa kehitettävä taitojaan työelämän kehityksen näkökulmasta.
Opiskelija ottaa aloitteellisen vastuun työtehtävistä ja osoittaa yrittäjämäistä työotetta työskentelyssään. Hän osaa arvioida omaa osaamistaan ja kehittymistään sekä osaa laatia itselleen kehittämissuunnitelman sen pohjalta.
Kirjallisten töiden arvioinnissa noudatetaan kirjallisten töiden arviointikriteerejä.
Perusosaaja (1-2)
Opiskelijalla on tietoa toimintaterapian historiasta, nykytilasta ja tulevaisuuden visioista. Hänellä on kuva toimintaterapeutin työstä ja asemasta Suomessa. Opiskelija on tutustunut organisaatioihin, joissa toimintaterapeutti työskentelee ja hän ymmärtää yrittäjyyden yhtenä vaihtoehtona työllistyä. Hän tuntee lait ja asetukset, jotka ohjaavat toimintaterapeutin työtä.
Opiskelija tunnistaa, miten hänen opintojaksolla kehittyvät taitonsa liittyvät toimintaterapian osaamisvaatimuksiin. Hän tunnistaa, miten hänen on jatkossa kehitettävä taitojaan työelämän kehityksen näkökulmasta. Opiskelija ottaa vastuun työtehtävistä.
Kirjallisten töiden arvioinnissa noudatetaan kirjallisten töiden arviointikriteerejä.
Hylätty
Opiskelija ei hallitse aiheen peruskäsitteitä eikä opintojaksolla käsiteltyjä asioita.
Opiskelija ei ota vastuuta omasta toiminnastaan, eikä osaa suunnitella omaa toimintaansa. Kirjallisten töiden arviointikriteerit eivät täyty.