Siirry suoraan sisältöön

Työelämälähtöinen oppiminenLaajuus (12 op)

Opintojakson tunnus: SSOZW100

Opintojakson perustiedot


Laajuus
12 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa edistää tiimin hyvinvointia toimimalla sen arvojen mukaisesti ja edistämällä tiimin jäsenten osallisuutta ja hyvinvointia. Opiskelija osaa auttaa ja ohjata asiakkaita arjen toiminnoissa erilaisissa toimintaympäristöissä. Hän toimii eettisesti asiakkaita kohdatessaan. Opiskelija tunnistaa omaan ja asiakkaan hyvinvointiin, terveyteen ja toimintakykyyn vaikuttavia tekijöitä sekä osaa edistää niitä. Opiskelija tunnistaa moniasiantuntijaverkoston mahdollisuuksia sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä.

Sisältö

Opintojakso sisältää sosiaalialan opintoja ja ohjaustaitojen harjoittelua ankkuritiimissä, ensiaputaitojen ja elintoimintojen tarkkailun sekä päivittäisissä toiminnoissa avustamisen taitojen harjoittelua lab-ympäristössä.
Opintojakson pääosan, ensimmäisen lukuvuoden ajan, opiskelija työskentelee oman opiskelusuunnitelmansa mukaan valitussa tai valituissa sosiaalialan asikastyön toimintaympätistöissä. Työskentelyn tulee liittyä asiakkaiden kohtaamiseen, päivittäisiin toimintoihin, vuorovaikutukseen, ohjaamiseen ja hoitamiseen sekä niihin liittyvien taitojen harjoitteluun. Opintojakso voi sisältää myös sosiaalialan toimintaympäristöihin tutustumista, henkilökohtaisena avustajana tai tukihenkilönä toimimista sekä niihin liittyvää koulutusta tai alan tapahtumien järjestämistä. Osaamista ja työskentelykokemuksia jaetaan ankkuritiimissä ja ne raportoidaan kirjallisesti.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

HYVÄKSYTTY
• Opiskelija osaa auttaa ja ohjaa asiakkaita arjen toiminnoissa eri toimintaympäristöissä. Hän toimii eettisesti kohdatessaan erilaisia asiakkaita ja heidän läheisiään näissä toimintaympäristöissä. Opiskelija tuntee työelämän pelisääntöjä ja pyrkii toimimaan niiden mukaan.

• Opiskelija tuntee muutamia sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmiä ja on tutustunut oman alansa toimintaympäristöihin. Hän osaa nimetä näiden hyviä toimintakäytäntöjä.

• Opiskelija osaa nimetä omaan ja kohtaamansa asiakkaan hyvinvointiin ja terveyteen vaikuttavia tekijöitä sekä osaa nimetä keinoja edistää niitä.

• Opiskelija on tutustunut monialaisen asiantuntijatyön mahdollisuuksiin sosiaali- ja terveysalalla. Hän osaa tarkastella asiakkaan tuentarpeita monialaiset tukimuodot huomioiden.

• Opiskelija on tutustunut oman alansa palvelujärjestelmiin.
• Opiskelija tunnistaa ja osaa nimetä hyviä oman alan toimintakäytäntöjä.

Siirry alkuun