Siirry suoraan sisältöön

PerhetyöLaajuus (6 op)

Opintojakson tunnus: SSVK1050

Opintojakson perustiedot


Laajuus
6 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee perhetyön prosessin, sisällön ja menetelmät erilaisissa toimintaympäristöissä. Hän osaa ohjata ja tukea lapsiperhettä voimavara- ja ratkaisukeskeisesti, erityisesti lastensuojelun näkökulmasta huomioiden yhteistyön monitoimijuusverkostossa.

Sisältö

Perhetyön määrittely ja perhetyön prosessi erilaisissa perhetyön muodoissa.
Perhetyön toiminnan sisällöt ja menetelmät, perustuen erityisesti sosiaalipedagoginen orientaatioon ja voimavara- ja ratkaisukeskeiseen työotteeseen.
Katsaus kansainvälisiin käytäntöihin ja toimintamalleihin lapsiperheiden tukemisessa.

Esitietovaatimukset

Opiskelija ymmärtää perheen muutoksen yhteydet yhteiskunnalliseen muutokseen ja tunnistaa erilaisten perheiden arjessa selviämisen haasteet ja ehkäisevän työn merkityksen peruspalveluissa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen (5) ja kiitettävä (4): Opiskelija osallistuu kontaktiopetukseen ja virtuaaliopintoihin erittäin aktiivisesti sekä suorittaa tehtävät perhetyön kehittävää näkökulmaa korostaen. Opiskelijalla on perhetyön uusin tieto alan kriittisen ja luovan kehittämisideoinnin perustana. Opiskelija hallitsee hyvin perhetyön toimintaperiaatteiden, menetelmien ja välineiden välisen suhteen merkityksen käytännön perhetyössä ja sen kehittämisessä.
Hyvä (3) Opiskelija osallistuu kontaktiopetukseen ja virtuaaliopintoihin aktiivisesti sekä suorittaa tehtävät itsenäisesti tavoitteiden mukaisesti. Opiskelijalla on alan uusin tieto ja kriittisyyttä kehittämistyössä.
Opiskelija ymmärtää perhetyön toimintaperiaate-, menetelmä- ja välinetason merkityksen käytännön perhetyössä.
Tyydyttävä (2) Opiskelija osallistuu useimmiten kontaktiopetukseen ja virtuaaliopintoihin sekä suorittaa tehtävät osoittaen perhetyön perustietojen hallintaa. Toimintaperiaate-, menetelmä-, ja välinetasojen ymmärrys vasta orastavaa.
Välttävä (1) Opiskelija osallistuu puutteellisesti kontaktiopetukseen ja virtuaaliopintoihin, ja perhetyön perustietojen hallinta osoittautuu haasteelliseksi.
Hylätty (0) Opiskelija ei hallitse perhetyön perustietoja eikä osoita kykyä selviytyä itsenäisesti alan perustehtävistä.

Siirry alkuun