Käyttäjälähtöiset tilainnovaatiotLaajuus (10 op)
Opintojakson tunnus: MMPT2100
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 10 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
MITÄ OPISKELLAAN
•Opiskelija
-tutustuu toimitilojen innovatiivisiin suunnitteluratkaisuihin
-tutustuu käyttäjäkeskeisiin suunnitteluratkaisuihin
-tuntee suunnittelun vaiheet ja kykenee toimimaan käyttäjän edustajana rakennusprojektissa.
-tiedostaa tilasuunnittelun yhteyden toimitilajohtamiseen.
-kykenee osallistumaan innovatiivisten tilojen käyttäjäkeskeiseen suunnitteluun.
-tunnistaa toimitilajohtamisen toimintaympäristön pysyvät tosiasiat, rajoitteet ja mahdollisuudet
-osaa ennakoida suunnittelussa vaatimuksia tulevaisuuden tiloille
•Opiskelija tunnistaa toimitlajohtamisen toimintaympäristöstä pysyvät tosiasiat, rajoitteet ja mahdollisuudet ja pystyy ennakoimaan suunnittelussa tulevaisuuden vaatimuksia tiloille.
Sisältö
• Toimitilajohtamisen tulevaisuuden suuntaukset
•Innovatiivisen tilan suunnittelu
•Tilasuunnittelun nykyiset suuntaukset
•Suunnittelu prosessina ja innovaatio sen tavoitteena
•Tilasuunnittelun kustannukset
•Kestävän kehityksen huomioon ottava suunnittelu
•Tilat brändina
Esitietovaatimukset
matkailu-ja ravitsemisalan toimintaympäristöosaaminen,
matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintaosaaminen,Käyttäjälähtöinen tilaosaaminen
MMPT 1100 Space by Design
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Erinomainen (5) – Opiskelija osoittaa teoreettista ja käsitteellistä taitavuutta innovatiivisten tilojen kehittämisessä. Opiskelija osoittaa kehittynyttä kykyä soveltaa tietoperustaa käytännön tilanteisiin ja pystyy perustelemaan ratkaisujaan työryhmässä. Opiskelija kykenee itsenäiseen tavoitteelliseen työskentelyyn sekä tiimityöhön projekteissa.
Kiitettävä (4) – Opiskelijalla on kiitettävä teoreettinen ja käsitteellinen tietämys aihealueesta, hän osaa soveltaa tietoperustaa oikein hyvin käytännön tilanteisiin ja ideat ovat toteuttamiskelpoisia. Keskeiset käsitteet on määritelty kiitettävästi. Opiskelijalla on oikein hyvät ammatilliset kyvyt perustella tuottamiaan ratkaisuja kirjallisesti ja digitaalisessa ympäristössä.
Hyvä (3) – Opiskelijalla on suhteellisen selkeä ja jäsentynyt tietämys aihealueesta. Hän osaa määritellä keskeiset käsitteet melko selkeästi. Opiskelija osoittaa aihealueen hyvää hallintaa, projektin tavoite saavutetaan ja tuloksilla on merkitystä. Opiskelija osaa riittävän hyvin soveltaa tietoperustaa käytännön tilanteisiin. Hän osallistuu aktiivisesti työryhmätyöskentelyyn. Hän pystyy kirjallisesti ja digitaalisessa ympäristössä kuvaamaan työskentelyssä tehtyjä ratkaisuja.
Välttävä (2) - Opiskelija osoittaa tarkoituksenmukaista ja jäsentynyttä tietämystä tietoperustasta. Hän määrittelee tyydyttävästi peruskäsitteet. Hän ei kykene osoittamaan vakuuttavaa kykyä soveltaa tietoperustaa käytännön tilanteisiin. Työtiimin työskentelyyn opiskelija myötävaikuttaa ja on ryhmästä riippuvainen.
Työskentelyn tavoite saavutetaan melko hyvin ja sen dokumentointi on loogista.
Tyydyttävä (1) Opiskelija pyrkii määritelemään keskeiset käsitteet. Aihealueen hallitseminen jää epäselväksi. Opiskelija ei kykene näyttämään tietoperustan osaamistaan käytännön tilanteissa eikä myöskään kommunikoimaan siitä vakuuttavasti. Työskentelyn tavoite saavutetaan osittain. Työskentelyn dokumentoinnissa on selviä heikkouksia eikä se ole aivan loogista.