Siirry suoraan sisältöön

Mediasuhteet ja julkisuuden hallintaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: MMPC2700

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija
*osaa suunnitella ja toteuttaa organisaatioviestintää strategialähtöisesti
*osaa arvioida erilaisia viestintä- ja vaikuttamisprosesseja yritysten ja kuluttajien näkökulmasta
*tunnistaa viestijän vastuullisuuden ja osaa soveltaa tarkoituksenmukaisia menetelmiä
*tuntee joukkoviestinnän periaatteet ja saa valmiuksia analyyttiseen medialukutaitoon
*osaa hoitaa mediasuhteita

Sisältö

•Viestintä- ja vaikuttamisprosessit
•Vaikuttamiskeinot
*Mediat ja yrityksen viestintäkanavat
*Eri joukkoviestimien toimintatavat
*Yhteistyö joukkoviestimien kanssa
*Kriisiviestintä
*Vastuullisuudesta viestiminen.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 (välttävä)
Opiskelija tuntee keskeiset vaikuttamisen ja viestinnän keinot. Opiskelija tuntee keskeiset viestintäkanavat ja kykenee laatimaan suunnitelman niiden käytöstä käytännön tilanteessa. Opiskelijalla on perustieto miten mediat toimivat. Opiskelija tunnistaa viestinnän merkityksen ja roolin organisaation toiminnassa. Opiskelija osaa laatia viestintäsuunnitelman ja lehdistötiedotteen.

2 (tyydyttävä)
Opiskelija osaa kriittisesti arvioida viestintä- ja vaikuttamisprosesseja. Opiskelija osaa itsenäisesti laatia käytännöllisen viestintäsuunnitelman. Opiskelija tuntee eri joukkoviestimien toimintatavat ja kykenee soveltamaan niitä käytännön esimerkkiin. Opiskelija kykenee analysoimaan kriisiviestintätilanteita ja löytää ratkaisuja viestinnän haasteisiin. Opiskelija noudattaa hyvää viestintäetiikkaa.
3 (hyvä)
Opiskelija tunnistaa sidosryhmiä viestintäkanavina ja kykenee suunnittelemaan viestintää strategialähtöisesti. Viestintäsuunnitelmassa opiskelija käyttää moderneja viestintäkanavaratkaisuja perinteisten medioiden rinnalla. Työskentelyssään opiskelija on oma-aloitteinen ja perehtyy huolella lisämateriaaliin itsenäisesti. Opiskelija osaa analysoida viestintä- ja vaikuttamisprosesseja ja tunnistaa vaikuttamisen mekanismeja. Opiskelija osaa tehdä rakentavia kehitysehdotuksia viestintäsuunnitelmaan ja tunnistaa kehityskohteita organisaationviestinnässä. Kehitysnäkökulma ja suunnitelmallisuus ovat läsnä tuotoksissa.
4 (kiitettävä)
Opiskelijan viestintätyyli on ammattimaista ja jäsentynyttä. Tuotokset ovat perusteltuja ja johdonmukaisia. Opiskelija hahmottaa viestinnän laajemman viitekehyksen käytännön tehtävän ympärillä. Opiskelija osoittaa perehtyneisyyttä ja analyyttisyyttä sekä laajempaa ymmärrystä viestinnän kentästä. Opiskelija pystyy muuttamaan ja kehittämään vallitsevia viestintätapoja ja menetelmiä.
5 (erinomainen)
Opiskelija osoittaa innovatiivisuutta ja kykenee suunnittelemaan viestintää myös kansainvälisessä ympäristössä. Opiskelija kykenee kytkemään viestintäsuunnitelman strategiselle tasolle. Opiskelija osoittaa perehtyneisyyttä ja pystyy pohtimaan viestintätilanteita useista näkökulmista myös kriittisesti. .
Opintojakson hyväksiluvun (AHOT) voi saada aikaisemman osaamisen perusteella. Hyväksiluvun edellytyksenä on hakemus, jossa on perustellusti esitetty opintojakson tavoitteiden mukainen osaaminen.

Siirry alkuun