Siirry suoraan sisältöön

Käyttöliittymien ohjelmointiLaajuus (4 op)

Tunnus: TTOS0300

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Esa Salmikangas,

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää käyttöliittymien ohjelmoinnin perusteet ja osaa soveltaa komponentti- ja tapahtumapohjaista ohjelmointia käytännön ongelmien ratkaisuissa. Opiskelija osaa perustella ja dokumentoida tekemiään valintoja. Opiskelija osaa käyttää valittua sovelluskehitintä graafisen käyttöliittymän toteuttamiseen.

Sisältö

graafisen käyttöliittymän perusteet
- käyttöliittymien suunnittelu ja ulkoasu
- käyttöliittymäkomponentit
- käyttöliittymien toteutusmallit
- tapahtumien käsittely
- tiedonsidonta
- asynkroniset toiminnot
- lokalisointi
- sovellusten julkaisu

Esitietovaatimukset

Tietotekniikan peruskäyttötaidot, ohjelmoinnin perusosaaminen, olio-ohjelmointi osaaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaaminen arvioidaan ryhmätyönä laaditun harjoitustyön esittelyn ja sen lähdekoodin sekä siitä laaditun dokumentaation perusteella.

Erinomainen 5: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa vaativia, näyttäviä ja paljon erilaista tietoa sisältäviä interaktiivisia, toimivia graafisia käyttöliittymiä. Dokumentaatio on kattava, ymmärrettävä, virheetön ja valitut ratkaisut perusteltu. Harjoitustyöstä on pidetty asiantunteva ja sujuva esitys.

Kiitettävä 4: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa monipuolisia, interaktiivisia ja toimivia graafisia käyttöliittymiä. Dokumentaatio on kattava, virheetön ja valitut ratkaisut ovat pääosin perusteltu. Harjoitustyöstä on pidetty sujuva esitys.

Hyvä 3: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa melko monipuolisia, interaktiivisia ja toimivia graafisia käyttöliittymiä. Dokumentaatio kattaa oleelliset asiat, on virheetön ja valitut ratkaisut ovat osin perusteltu. Harjoitustyöstä on pidetty esitys.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa interaktiivisia ja toimivia graafisia käyttöliittymiä. Dokumentaatio kattaa oleelliset asiat, on lähes virheetön ja joitakin valittuja ratkaisuja on perusteltu. Harjoitustyöstä on pidetty esitys.

Hyväksytty/välttävä 1: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa vain pienimuotoisia graafisia käyttöliittymiä. Dokumentaatio on laadittu ja joitakin valittuja ratkaisuja on perusteltu. Harjoitustyöstä on pidetty esitys.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta