Siirry suoraan sisältöön

SähkötekniikkaLaajuus (4 op)

Tunnus: TTOS0400

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jouko Kotkansalo,

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee sähkötyöturvallisuuden perusteet. Hän osaa suorittaa sähköisten suureiden mittauksia normaalein käyttömittarein. Hän osaa laskea yksinkertaisten tasasähköpiirien ja yksivaiheisten vaihtosähköpiirien ratkaisut perusyhtälöitä käyttäen.

Sisältö

Sähkösuureet, symbolit ja piirrosmerkit. Tasasähkön ja vaihtosähkön perusteet, vaihesiirto, impedanssisuureet ja tehot. Kuorman sekä lähteen käsittely piirin osana.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelijalla on kattava tieto ja ymmärrys aiheesta ja hän osaa soveltaa eri menetelmiä luovasti sähköteknisiin ongelmiin. Opiskelija hallitsee sähkötyöturvallisuuden perusteet, osaa analysoida virtapiirejä ja osaa suorittaa perussähkösuureiden mittaukset itsenäisesti.

Kiitettävä 4: Opiskelijalla on tieto ja ymmärrys aiheesta ja hän osaa soveltaa eri menetelmiä sähköteknisiin ongelmiin. Opiskelija tuntee sähkötyöturvallisuuden perusteet, osaa analysoida virtapiirejä ja osaa suorittaa perussähkösuureiden mittaukset.

Hyvä 3: Opiskelijalla on tieto ja ymmärrys tasa- ja vaihtosähköpiirien keskeisestä teoriasta ja osaa analysoida virtapiirejä. Opiskelija tuntee sähkötyöturvallisuuden perusteet ja osaa suorittaa perussähkösuureiden mittaukset.

Tyydyttävä 2: Opiskelijalla on tieto ja ymmärrys tasa- ja vaihtosähköpiirien perusominaisuuksista. Opiskelija osaa analysoida yksinkertaisia virtapiirejä. Opiskelija tuntee sähkötyöturvallisuuden perusteet ja osaa suorittaa perussähkösuureiden mittaukset.

Välttävä 1: Opiskelijan tieto ja ymmärrys opintojakson perusasioista rajoittuu tasasähköpiiriin. Opiskelija osaa analysoida yksinkertaisia virtapiirejä. Opiskelija tuntee sähkötyöturvallisuuden perusteet ja osaa suorittaa perussähkösuureiden mittaukset. Opiskelija ymmärtää tasasähköpiirien periaatteet ja osaa mitoittaa yksinkertaiset piirirakenteet.

Hylätty 0: Opiskelija ei hallitse aihealuetta