Siirry suoraan sisältöön

VirtualisointiLaajuus (7 op)

Tunnus: TTTW0420

Laajuus

7 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Juha Jokinen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa virtualisointialustan käyttöönoton. Opiskelija osaa perustella valintansa tuotteiden sopivuudesta käyttötarkoituksiin. Opiskelija kykenee ryhmätyöhön.

Sisältö

Opintojakso sisältää eri virtualisointitekniikat ja niiden yleisimmät toteutustavat. Lisäksi opintojakson sisällössä käydään läpi korkean käytettävyyden toteuttamisen ja virtualisointia tukevia tekniikoita unohtamatta virtualisoinnin tuomia haasteita ja ongelmia.

Esitietovaatimukset

Tietoverkoissa käytettävät perusteknologiat.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen 5: Opiskelija osaa suunnitella ja valita perustellusti tekniikat vaatimusmäärittelyjen mukaisen vaativan vikasietoisen virtuaaliympäristön toteutukseen. Opiskelija osaa itsenäisesti asentaa ja hallita kyseistä järjestelmää monipuolisesti. Opiskelija kykenee perustelemaan valintansa kriittisesti ja ottamaan vastuun päätöksistä. Opiskelija osaa toimia projektiryhmässä kaikissa rooleissa ja arvioida kriittisesti ryhmän ja itsensä toimintaa.

Kiitettävä 4: Opiskelija osaa suunnitella ja valita perustellusti tekniikat virtualisointialustan rakentamiseen. Opiskelija osaa asentaa ja hallita kyseisen järjestelmän osa-alueita osana ryhmää. Opiskelija kykenee perustelemaan valintansa ja ohjaamaan ryhmän toimintaa omilla valinnoillaan. Opiskelija kykenee toimimaan osana projektiryhmää tehokkaasti ja antaen oman panoksensa ryhmän toimivuudelle.

Hyvä 3: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa merkittävän toiminnallisen osa-alueen virtualisointialustaan ja perustella valintansa kyseiselle tekniikalle. Opiskelija osaa asentaa ja hallita kyseisen järjestelmän. Opiskelija tuo esille omat näkemyksensä tekniikoiden valintoihin liittyvissä kysymyksissä. Opiskelija kykenee toimimaan osana projektiryhmää.

Tyydyttävä 2: Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa osittaisen osa-alueen virtualisointialustaan ohjatusti. Opiskelija osaa kyseisen järjestelmän perustoimenpiteet ja hallinnan. Opiskelijalla on käsitys tekniikoiden vahvuuksista ja heikkouksista ja ymmärrys tekniikoiden valintaan liittyen. Opiskelija kykenee tuottamaan ryhmälle oman osuutensa.

Välttävä 1: Opiskelija osaa suunnitella ja asentaa yksittäisiä komponentteja virtualisointijärjestelmistä. Opiskelija osaa kyseisten järjestelmien perustoimenpiteet. Opiskelijalla on alustava käsitys tekniikoihin liittyvistä vahvuuksista ja heikkouksista. Opiskelija kykenee itsenäiseen työhön jonka projektiryhmä on hänelle osoittanut.

Hylätty 0: Ei hallitse aihealuetta