Siirry suoraan sisältöön

Web-tekniikatLaajuus (4 op)

Tunnus: TTZC0400

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Kari Niemi,

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa määritellä, suunnitella ja toteuttaa standardin mukaisen ja validin Web-sivuston kohderyhmä huomioiden. Opiskelija osaa raportoida harjoitustyönsä opintojaksolla annetun kehikon mukaisesti (kts. sisältö)

Sisältö

- Web-sivuston määrittelyn ja suunnittelun perusteet ja dokumentointi (mm. Synopsis, rakennekaavio, layout-suunnitelma, testaus ym.).
- Web-sivuston kehittämisprosessi
- Web-sivuston kielen syntaksi (HTML5)
- sivun ulkoasun muotoilu tyyleillä (CSS)
- validointi ja saavutettavuus eri selaimet huomioiden
- JavaScriptin perusteita: kuvagallerian toteutus
- julkaisu

Esitietovaatimukset

Tietokoneen peruskäyttötaidot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Opiskelija tietää Web-standardin ja tyylimuotoilun ja osaa tuottaa yksinkertaisen validin ja saavutettavan sivuston kohderyhmä osittain huomioiden. Harjoitustyö on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti, mutta on erittäin suppea.

Tyydyttävä 2: Opiskelija ymmärtää Web-standardin ja tyylimuotoilun ja osaa tuottaa validin ja saavutettavan sivuston kohderyhmä osittain huomioiden. Harjoitustyö on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti, mutta on suppea.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Opiskelija osaa Web-standardin ja tyylimuotoilun ja osaa tuottaa validin ja saavutettavan sivuston kohderyhmä huomioiden. Harjoitustyö on dokumentoitu vaatimusten mukaisesti.

Kiitettävä 4: Opiskelija hallitsee Web-standardin ja tyylimuotoilun ja osaa tuottaa toimivan, validin ja saavutettavan sivuston kohderyhmä pääosin huomioiden. Harjoitustyön dokumentointi on perusteellinen sekä virheetön.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen: Opiskelija hallitsee kattavasti Web-standardin ja tyylimuotoilun ja osaa tuottaa näyttävän (sommittelu, grafiikka, värit, kirjasimet ym.), validin ja saavutettavan sivuston kohderyhmä syvällisesti huomioiden. Harjoitustyön dokumentointi on kattava, perusteellinen sekä virheetön (kts. sisältö).

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Verkko-toteutuksena tehtynä (muut kuin IT-instituutin opiskelijat) myös S (=suoritettu) -merkintä on mahdollinen.