Siirry suoraan sisältöön

DigitaalitekniikkaLaajuus (3 op)

Tunnus: TTZC0500

Laajuus

3 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jouko Kotkansalo,
  • Olli Väänänen,

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee lukujärjestelmät ja osaa tehdä yksinkertaisia lukujärjestelmämuunnoksia. Opiskelija tuntee loogisen suunnittelun perusteet ja osaa sieventää lausekkeita. Opiskelija pystyy analysoimaan yksinkertaisia digitaalitekniikan ongelmia.

Sisältö

Opintojakson aiheita ovat lukujärjestelmät, lukujärjestelmämuunnokset, binääriset koodit, Boolean algebra, minimointi, porttipiirit, logiikkapiirien rakenne, kombinaatiologiikat ja sekvenssilogiikat.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Välttävä 1: Opiskelija tuntee lukujärjestelmät ja osaa tehdä yksinkertaisia lukujärjestelmämuunnoksia esimerkkien avulla. Opiskelija tuntee loogisen suunnittelun perusteet ja osaa sieventää lausekkeita esimerkkien avulla. Opiskelija pystyy analysoimaan yksinkertaisia digitaalitekniikan ongelmia, mutta ei pysty suunnittelemaan itsenäisiä ratkaisuja.

Tyydyttävä 2: Opiskelija hallitsee lukujärjestelmät ja osaa tehdä lukujärjestelmämuunnoksia esimerkkien avulla.
Opiskelija tuntee loogisen suunnittelun ja kytkentäalgebran perusteet ja osaa sieventää lausekkeita esimerkkien avulla. Opiskelija pystyy analysoimaan yksinkertaisia digitaalitekniikan ongelmia ja suunnittelemaan ratkaisuja esimerkin pohjalta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3: Opiskelija hallitsee lukujärjestelmät ja osaa tehdä lukujärjestelmämuunnoksia omatoimisesti. Opiskelija hallitsee loogisen suunnittelun ja kytkentäalgebran perusteet ja osaa sieventää lausekkeita. Opiskelija pystyy analysoimaan digitaalitekniikan ongelmia ja suunnittelemaan ratkaisuja omatoimisesti.

Kiitettävä 4: Opiskelija hallitsee lukujärjestelmät ja osaa tehdä vaativia lukujärjestelmämuunnoksia. Opiskelija hallitsee loogisen suunnittelun ja kytkentäalgebran perusteet ja osaa sieventää lausekkeita. Opiskelija tuntee kombinaatiologiikan perusteet. Opiskelija pystyy analysoimaan digitaalitekniikan ongelmia ja suunnittelemaan luovia ratkaisuja

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5: Opiskelija hallitsee lukujärjestelmät ja osaa tehdä vaativia lukujärjestelmämuunnoksia. Opiskelija hallitsee kytkentäalgebran ja osaa sieventää lausekkeita. Opiskelija hallitsee loogisen suunnittelun, kombinaatiologiikan ja sekvenssilogiikan ja osaa soveltaa osaamista teknisessä suunnittelussa. Opiskelija pystyy analysoimaan itsenäisesti vaativia ongelmia ja suunnittelemaan luovia ratkaisuja.