Siirry suoraan sisältöön

TuotekehitysLaajuus (4 op)

Tunnus: TKSP0101

Laajuus

4 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija hahmottaa tuotekehitystoiminnan merkityksen yritystoiminnassa. Hän ymmärtää ja tuntee tuotekehitysprosessin vaiheet asiakastarpeesta tuotedokumenteiksi. Opiskelija tuntee erilaisia projektinhallintatyökaluja ja käytänteitä. Hän osaa hyödyntää luovia työmenetelmiä ideoinnissa ja ongelmanratkaisussa. Opiskelija tuntee erilaiset tuotesuojauskeinot.

EA-ER EUR-ACE Tekniikan soveltaminen: Opiskelijat osaavat käyttää tarkoituksenmukaisia menetelmiä tuotekehitysprosessin toteutukseen.

TKNSU Suunnitteluosaaminen: Opiskelijat hallitsevat tuotekehitysprojektien liittyvää teknistä dokumentointia. He osaavat huomioida tuotteen koko elinkaaren tuotekehitystoiminnassa. Opiskelijat ymmärtävät ryhmätyön merkityksen tuotekehitystoiminnassa.

YHTYR Yrittäjyysosaaminen: Opiskelijat osaavat etsiä tuotekehitystoiminnassa asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja.

YHTVI Viestintäosaaminen: Opiskelijat osaavat tuotekehitystoimintaan liittyen viestiä hyvin suullisesti ja kirjallisesti äidinkielellään sekä osaavat hyödyntää tuotekehitysprojektien hallintaan liittyvää tietotekniikkaa. Opiskelijat kykenevät toimimaan tuotekehitysverkostoissa.

Sisältö

Tuotekehitystoiminta. Tuotekehitysprosessi. Tuotekehitysprojektit. Luovat työmenetelmät. Tuotesuojaus.

Esitietovaatimukset

Opiskelijalla on materiaalitekniikan perustiedot ja hän tuntee eri materiaaliryhmät, niiden ominaisuudet sekä yleisimmät käyttökohteet teknisissä sovelluksissa. Opiskelija osaa tuottaa työ- ja kokoonpanopiirustuksia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Erinomainen (5): Opiskelija hallitsee opintojakson keskeiset asiat ja osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti vaativiin tuotekehitystehtäviin.

Kiitettävä (4): Opiskelija hallitsee keskeiset asiat ja osaa soveltaa niitä kriittisesti ja innovatiivisesti tuotekehitystehtäviin.

Hyvä (3): Opiskelija hallitsee keskeiset asiat ja osaa soveltaa niitä tuotekehitystehtäviin:
- osaa selittää tuotekehitys- ja innovaatioprosessin merkityksen yrityksen muiden prosessien joukossa
- tuntee erilaisia tuotekehitysprosesseja sekä osaa kuvata niiden etenemisen tuoteideasta markkinoilla olevaksi tuotteeksi
- tuntee projektin hallinnan perustyökaluja ja osaa käyttää niitä opiskeluprojektien toteutuksessa
- osaa käyttää luovia työmenetelmiä innovoinnissa ja käytännön ongelmien ratkaisussa
- osaa valita oikeat immateriaalisten oikeuksien suojauskeinot.

Tyydyttävä (2): Opiskelija tuntee perusasiat ja -terminologian, mutta hän kykenee vain tyydyttävästi soveltamaan niitä tuotekehitystehtäviin.

Välttävä (1): Opiskelija tuntee perusasiat ja -terminologian, mutta hän kykenee vain välttävästi soveltamaan niitä yksinkertaisiin tuotekehitystehtäviin.