Tutkimus- ja kehittämistyön perusteetLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: SZZZ2800
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija ymmärtää tieteellisen tiedon merkityksen ja kriteerit. Hän tietää tutkimus- ja kehittämistyön filosofiset lähtökohdat ja ymmärtää eettiset periaatteet. Opiskelija kykenee kriittisesti arvioimaan tutkittua tietoa ja sen sovellettavuutta. Opiskelija osaa tutkimus- ja kehittämistyönprosessin eri vaiheet ja tuntee tutkimuksen ja työelämän kehittämistyön keskeisiä menetelmiä.
Sisältö
Tieteellisen tiedon, tutkimuksen filosofisten lähtökohtien ja eettisten periaatteiden sekä tiedon kriittisen arvioinnin ja tiedon tuottamisen teoreettiset perusteet ja harjoitukset. Tutkimus- ja kehittämistyönprosessin ja keskeisten tutkimus- ja kehittämismenetelmien teoreettiset perusteet ja harjoitukset.
Esitietovaatimukset
-
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Erinomainen 5: Opiskelija osoittaa reflektion kautta syntyneen syvällisen ymmärryksensä ja osaamisensa tieteellisestä tiedosta ja sen kriteereistä sekä tutkimus- ja kehittämistyön filosofisista lähtökohdista ja eettisistä periaatteista. Opiskelija osaa arvioida kriittisesti tutkittua tietoa ja soveltaa tutkimus- ja kehittämistyönprosessia. Hän osaa soveltaa tutkimuksen ja työelämän kehittämistyön keskeisiä menetelmiä.
Kiitettävä 4: Opiskelija osoittaa ymmärryksensä ja osaamisensa tieteellisestä tiedosta ja sen kriteereistä sekä tutkimus- ja kehittämistyön filosofisista lähtökohdista ja eettisistä periaatteista. Opiskelija osaa arvioida tutkittua tietoa ja soveltaa tutkimus- ja kehittämistyön prosessia. Hän osaa tutkimuksen ja työelämän kehittämistyön keskeisiä menetelmiä.
Hyvä 3: Opiskelija osoittaa osaamisensa tieteellisestä tiedosta ja sen kriteereistä sekä tutkimus- ja kehittämistyön filosofisista lähtökohdista ja eettisistä periaatteista. Opiskelija osaa arvioida tutkittua tietoa ja tuntee tutkimus- ja kehittämistyön prosessin. Hän tunnistaa tutkimuksen ja työelämän kehittämistyön keskeisiä menetelmiä.
Tyydyttävä 2: Opiskelija hallitsee perustiedot tieteellisestä tiedosta ja sen kriteereistä sekä tutkimus- ja kehittämistyön filosofisista lähtökohdista ja eettisistä periaatteista. Opiskelija tuntee tutkimus- ja kehittämistyön prosessin ja tunnistaa keskeisiä tutkimuksen ja työelämän kehittämistyön menetelmiä.
Välttävä 1: Opiskelija hallitsee tieteellisen tiedon ja sen kriteereiden sekä tutkimus- ja kehittämistyön filosofisten lähtökohtien ja eettisten periaatteiden perustiedot. Hän tunnistaa tutkimus- ja kehittämistyön prosessin vaiheita ja tutkimuksen ja työelämän kehittämistyön menetelmiä.