Siirry suoraan sisältöön

TyöhyvinvointiLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: SZZZ3820

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija:
Ymmärtää mistä tekijöistä työhyvinvointi muodostuu.
Ymmärtää työhyvinvoinnin merkityksen terveyden edistämisessä. Tiedostaa yksilön hyvinvoinnin vaikutuksen koko työyhteisön hyvinvointiin ja päinvastoin.Tiedostaa työnantajan ja oman vastuunsa työntekijänä työhyvinvoinnin kehittämisessä. Osaa arvioida työyhteisön hyvinvointia ja kehittää sitä. Osaa arvioida omaa hyvinvointiaan ja tehdä hyvinvointinsa kehittämissuunnitelman.

Sisältö

Työhyvinvointiin keskeisesti vaikuttavat tekijät; työkyvyn ylläpitäminen, työterveyshuolto, työsuojelu: työolot ja turvallisuus, työyhteisöt ja elämänkulku, työpaikan ilmapiiri, yhteistoimintamenettely, kuntoutus, työ ja perhe.

Esitietovaatimukset

Kokemus työyhteisöstä esim. käytännön harjoittelu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Kiitettävä -erinomainen(4-5): Opiskelija on keskustelut aktiivisesti netissä ja tehnyt oppimistehtävät. Esseessä aihealuetta on käsitelty kattavasti, monipuolisesti, kriittisesti ja uutta luoden. Opiskelija hyödyntää perustellusti ja monipuolisesti lähdemateriaalia myös vieraskielistä, asiantuntijuuttaan ja kokemuksellista tietoa osoittaen hallitsevansa aihealueen ja pystyvänsä rakentamaan siitä synteesiä. Esseessä opiskelija pystyy osoittamaan itsenäistä, kriittistä ja luovaa ajattelua sekä alansa asiantuntijuutta. Essee on luova, rajattu, looginen, selkeä ja noudattaa kirjallisen työn ohjeita.
Hyvä (3): Opiskelija on keskustellut aktiivisesti netissä ja tehnyt oppimistehtävät. Esseessä aihealuetta on käsitelty tehtävän mukaisesti ja näkökulma aiheeseen on kattava. Hän kykenee yhdistelemään aihetta laajempaan yhteyteen ja hyödyntää perustellusti lähdemateriaalia, omaa asiantuntijuuttaan ja kokemuksellista tietoa. Essee on rajattu, looginen ja selkä ja noudattaa kirjallisen työn ohjeita.
Tyydyttävä (1-2): Opiskelija on keskustellut netissä ja tehnyt oppimistehtävät. Esseessä aihealuetta on käsitelty pinnallisesti. Lähdemateriaalia, omaa asiantuntijuutta ja kokemuksellista tietoa on käsitelty ilmiöstä irrallisena, niukasti ja kritiikittömästi. Opiskelija hallitsee opintojakson perustiedot. Essee täyttää tehtävän muodolliset ehdot ja se noudattaa pääosin kirjallisen työn ohjeita.

Siirry alkuun