Siirry suoraan sisältöön

Nuorisokulttuuri ja nuorisotyöLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: SZZZ3950

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää nuorisokulttuurien taustaa ja roolia identiteetin luojana. Opiskelija tiedostaa vertaisryhmien ja mediakulttuurin merkityksen nuoren identiteettityössä ja jokapäiväisessä arjessa. Opiskelija tietää nuorisotyön tehtävät, muodot ja menetelmät.

Sisältö

Opintojakson sisältöinä ovat nuorten omat elämäntavat ja eri kulttuurit, ala- ja vastakulttuurit, mediakulttuuri, digitaalinen ja sosiaalinen media, kännykkäkulttuuri. Nuorisotyön lähtökohdat, käytänteet ja menetelmät sekä nuorisotiedotuksen periaatteet.

Esitietovaatimukset

Opiskelija tietää nuoruuteen liittyviä psykologisia, sosiologisia ja kasvatustieteellisiä peruskäsitteitä ja näkökulmia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

erinomainen (5) Opiskelija tietää ja tunnistaa monipuolisesti nuorten erilaisia elämäntapoja ja kulttuureja. Hän ymmärtää mediakulttuurin ja sosiaalisen median roolin ja merkityksen nuorten identiteettityössä ja vuorovaikutuksessa. Opiskelija ymmärtää nuorisotyön lähtökohdat ja hän osoittaa perehtyneisyyttä nuorisotyön käytänteisiin ja menetelmiin. Hän osoittaa kirjallisissa tehtävissään kykyä kuvata ja perustella aihealueen ilmiöitä kriittisesti oman pohdinnan kautta ja hyödyntämällä monipuolisesti ja asianmukaisesti lähteitä. Opiskelija noudattaa JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.
kiitettävä(4: Opiskelija tietää ja tunnistaa nuorten erilaisia elämäntapoja ja kulttuureja. Hän ymmärtää mediakulttuurin ja sosiaalisen median roolin ja merkityksen nuorten identiteettityössä ja vuorovaikutuksessa. Opiskelija ymmärtää nuorisotyön lähtökohdat ja hän tietää nuorisotyön käytänteitä ja menetelmiä. Hän osoittaa kirjallisissa tehtävissään kykyä kuvata ja perustella aihealueen ilmiöitä kriittisesti oman pohdinnan kautta ja hyödyntämällä monipuolisesti ja asianmukaisesti lähteitä. Opiskelija noudattaa JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.
hyvä (3): Opiskelija tunnistaa nuorten erilaisia elämäntapoja ja kulttuureja. Hän ymmärtää mediakulttuurin ja sosiaalisen median roolin nuorten identiteettityössä ja vuorovaikutuksessa. Opiskelija ymmärtää nuorisotyön lähtökohdat ja hän tietää nuorisotyön käytänteitä ja menetelmiä. Hän osoittaa kirjallisissa tehtävissään kykyä kuvata ja perustella aihealueen ilmiöitä hyödyntämällä asianmukaisesti lähteitä. Hän on osallistunut kontaktiopetukseen aktiivisesti. Opiskelija noudattaa JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.
tyydyttävä (2): Opiskelija tunnistaa nuorten erilaisia elämäntapoja ja kulttuureja. Hän ymmärtää mediakulttuurin roolin nuorten vuorovaikutuksessa. Opiskelija tietää nuorisotyön lähtökohtia ja menetelmiä. Kirjallisissa tehtävissään hän kuvaa aihealueen ilmiöitä perustelematta niitä ja käyttäen vain niukasti lähdemateriaalia. Opiskelija noudattaa osittain JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.
välttävä (1): Opiskelija tunnistaa nuorten erilaisia elämäntapoja ja kulttuureja suppeasti. Hän ymmärtää mediakulttuurin roolin nuorten vuorovaikutuksessa. Opiskelija tietää nuorisotyön lähtökohtia. Kirjallisissa tehtävissään hän kuvaa aihealueen ilmiöitä perustelematta niitä ja käyttäen vain niukasti lähdemateriaalia. Opiskelija noudattaa vain osittain JAMK:n kirjallisen työn ohjeita.

Siirry alkuun