Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutuksen palvelujärjestelmätLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: SREP1020

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee kuntoutuksen palvelujärjestelmän julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toiminnan sekä työnjaon palvelujärjestelmän sisällä. Opiskelija tuntee kuntoutuksen toimintamuodot, toimijat ja asiakasryhmät.
Opiskelija saa näkemyksen kuntoutusjärjestelmän toimintaan liittyvistä hallinnollisista ja taloudellisista kysymyksistä sekä yrittäjyyden näkökulmasta kuntoutustyössä. Opiskelija on perehtynyt kuntoutusta koskevaan keskeiseen lainsäädäntöön. Opiskelijalla on perustiedot kansainvälisestä kuntoutuksesta.

Sisältö

Julkisen ja yksityisen, kansanterveys- ja potilasjärjestöjen, omais- ja vapaaehtoistyön sekä eri projektien tuottamat kuntoutuksen toimintamallit, toiminnan sisällöt ja menetelmät. Terveyden- ja sosiaalihuollon, kansaneläkelaitoksen, tapaturma- ja liikennevakuutuksen, työhallinnon ja koulutoimen kuntoutus, työeläkelakien mukainen kuntoutus, tapaturmaviraston sotainvalidi- ja rintamaveteraani-kuntoutus, työkykyä ylläpitävä toiminta.
Kuntoutuslait, liikenne ja tapaturmavakuutusta koskeva lainsäädäntö, työvoimahallintoa koskeva lainsäädäntö.
Kuntoutus eri maissa, erikoisesti EU-maiden kuntoutus.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hallitsee monipuoliset perustiedot suomalaisen kuntoutuksen palvelujärjestelmistä, sen lainsäädännöstä sekä työnjaosta. Opiskelijalla on näkemys yrittäjyyden merkityksestä kuntoutustyössä. Opiskelija osaa sijoittaa suomalaisen palvelujärjestelmän kansainväliseen yhteyteen ja tuoda esille sen erilaissa opintojaksoon liittyvissä tehtävissä. Tiedonhaussaan opiskelija osoittaa kriittistä näkemystä. Hän osaa esittää tietonsa seminaarissa ja opintojaksoon liittyvissä tehtävissä erinomaisesti jäsennellen(5-4).
Opiskelija hallitsee perustiedot suomalaisen kuntoutuksen palvelujärjestelmistä, sen lainsäädännöstä sekä työnjaosta. Opiskelijalla on näkemys yrittäjyyden merkityksestä kuntoutustyössä. Opiskelija osaa soveltaa monipuolisesti hankkimaansa tietoa erilaisissa oppimistehtävissä ja esittää sen selkeästi jäsennellen (3-2).

Opiskelija ei hallitse perustietoja suomalaisen kuntoutuksen palvelujärjestelmistä, sen lainsäädännöstä eikä työnjaosta. Hän ei kykene itsenäiseen tiedonhankintaan eikä soveltamaan tietoaan oppimistehtävissä (0).




Tarkemmat arviointikriteerit opintojaksolle OPTIMA-ympäristössä.

Siirry alkuun