Valitse opetussuunnitelma opintojen aloitusvuoden ja polun mukaan.
TÄMÄ TOTEUTUS ON VAIN TEOLLISUUSTEKNIIKAN OPISKELIJOILLE.
FF projektin suunnittelu 3 op osuus on itsenäisesti toteutettava verkko-opintojakso.
FF projektin toteutus, 7 op osuus on ryhmässä toteutettava projekti.
3 op FF Projektin suunnittelu:
Opintojakso toteutetaan joustavasti verkko-opintoina. Opinnot sisältävä itsenäistä opiskelua ja tiimissä tapahtuvaa työskentelyä. Opintojaksolla hyödynnetään digitaalisia ja vuorovaikutteisia työvälineitä. Opiskelijaryhmä sopii tiimityöskentelyn toteutustavoista. Ryhmäohjaus tukee tehtävien tekemistä.
Opintojakson aikana suunnittelet opiskelijatiimissä työelämän kehitystarpeeseen liittyvän pienimuotoisen projektin. Projektin suunnittelu etenee vaiheittain. Vaiheiden aikana opiskelet itsenäisesti projektitoimintaan liittyvää teoriaa, jaat alakohtaista osaamistasi ja kestävän kehityksen osaamistasi opiskelijatiimissä. Käytät suunnittelutyön eri vaiheissa suunnittelua tukevia työkaluja. Vaiheistetun työskentelyn tuloksena syntyy projektisuunnitelma, jonka esittelet yhdessä opiskelijatiimisi kanssa.
7 op Projektin toteuttaminen:
Osaamisen arviointi perustuu portfolioon ja reflektioon (sis. oman toiminnan reflektion, vertaispalautteen, mahdollisen työelämän ja ohjaajan palautteen)
Portfoliossa osaat perustella projektin toteuttamisen vaiheet ja arvioida projektissa käyttämiänne työkaluja ja menetelmiä sekä niiden soveltuvuutta työelämän kehittämishaasteen ratkaisemisessa.
Osaat kriittisesti reflektoida projektityöskentelyänne, omaa toimintaa, omaa roolia ja määritellä projektiosaamisesi kehittämisen tulevia askeleita. (itsearviointi ja palautekeskustelu, vertaispalaute, mahdollisen työelämän ja ohjaajan palaute)
Toimeksiantajalle toimitetaan projektista ryhmätyönä syntyvä hyödynnettävä tuotos/ tuotokset.
Emilia Lahdenperä, Marika Puttonen
01.08.2022 - 31.12.2022
0 - 100
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Bachelor's Degree Programme in International Business (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Sosionomi (AMK), Bachelor's Degree Programme in Tourism Management (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Fysioterapeutti (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK)
Lähiopetus
Teknologiayksikkö
Suomi
HUOM! Päivitys 19.9.2023: Osallistujamäärä tälle toteutukselle on tullut täyteen. Voit halutessasi ilmoittautua jonoon.
Etätoteutus 26.9.2022-22.1.2023.
Kick-off eli aloituswebinaari ti 27.09.2022 10.00 - 11.00. Linkki lähetetään kurssille ilmoittautuneille ennen kurssin alkua. Webinaarista tehdään tallenne.
Huom! Toteutuksen opettaja on vapaalla 24.10.2022 - 3.1.2023. Opiskelija voi edetä ja tehdä kurssin etätehtäviä myös tuona aikana. Toteutuksen arvioinnit tammi-helmikuussa 2023.
---------
Opiskelu tapahtuu pääasiassa itsenäisesti Moodle-oppimisympäristössä annetun kurssiaikataulun mukaisesti. Kurssi alkaa Pepissä mainittuna aloituspäivänä, jolloin kurssin työtila aukeaa viimeistään. Kurssilla voi olla yksittäisiä webinaareja tai tutor-tunteja, joiden aikataulun näet erikseen toteutuksen kuvauksesta kurssin alettua.
Kurssi on aikataulutettu ja jakaantuu osiin, jotka tulee suorittaa järjestyksessä kurssin alussa annetun aikataulutuksen mukaisesti. Tarkemmat aikataulut ja kurssin ohjeet käydään läpi kurssin aloituksen yhteydessä. Saat jokaisesta osiosta opettajalta palautetta, jota tulee hyödyntää oppimisen tukena ja seuraavan osion tekemisessä.
Etäopetustoteutukseen sisältyy sekä kirjallisia että suullisia harjoituksia ja arvioitavia palautustehtäviä. Suullisia tehtäviä tehdään videotiedostoina ja videotapaamisina. Kurssin sisältyy myös ryhmä- tai paritehtäviä. Näistä tehtävistä saat kirjallisen tai suullisen palautteen ja arvosanan. Hyväksytty kurssisuoritus edellyttää, että kurssin kaikki palautettavat tehtävät on suoritettu hyväksytysti. Kurssiin sisältyy tentti. Kurssiarvosanaan vaikuttavat palautettavien tehtävien sekä tentin arvosanat. Moodle-oppimisympäristössä on täsmennetty arvioitavien tehtävien ja tentin vaatimukset.
Etäopetustoteutuksella edellytetään päätelaitteesi ja Moodle-oppimisympäristön yhteensopivuutta, sekä oppimisympäristön että esitystyökalujen sujuvaa hallintaa. Tarvitset kuulokemikrofonin, web-kameran ja toimivan verkkoyhteyden. Sinulta edellytetään web-kameran käyttöä ja henkilöllisyyden todistamista.
Opintojaksolla käytettävä materiaali on saatavilla Moodlessa, ja se sisältää myös linkkejä ulkoisiin materiaaleihin.
Jamkin raportointiohje.
Opiskelijoita suositellaan hankkimaan tai lainaamaan omaan alaan liittyvää englanninkielistä kirjallisuutta, esimerkiksi oppikirja.
Opettaja voi antaa opiskelijoille tarvittaessa tukimateriaalia opintojakson aikana.
Petteri Ruuska
Hyväksytty kurssisuoritus edellyttää, että kurssin kaikki palautettavat tehtävät on suoritettu hyväksytysti. Hylätyn tehtävän tai tentin voi uusia korkeintaan kaksi kertaa opettajan ilmoittamaan määräpäivään mennessä. Uusintayritykset saattavat alentaa tehtävän ja siten kurssin arvosanaa.
26.09.2022 - 22.01.2023
- Verkkotapaamisia 0,5 - 8 h
- Opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitustehtävät, palautustehtävät ja suullinen ryhmätyö 100 - 107,5 h
Yhteensä 108 tuntia (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia).
12 - 30
Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin sekä tenttiin. Kursseilla voidaan hyödyntää vertais- ja itsearviointia.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
4 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Verkkokokousympäristö (Zoom).
Huomaathan, että webinaareihin osallistuminen on välttämätöntä.
Flipped-learning, alustusluennot. Itsenäinen oppimateriaaliin ja kirjallisuuteen perehtyminen. Pienryhmätyöskentely. Oppimistehtävät.
Satu Tuomimäki
Haapakoski K & Åkerblad L. Työnantajayhteistyö työpaikkajaksoja sisältävässä ammatillisessa kuntoutuksessa. Näkökulmia kehittämiseen. Kuntoutusta kehittämässä 26 | 2021. Kela.
Juvonen-Posti P, Saikku P, Turunen J (toimittajat). Elinikäistä osallistumista vai
elämää työ edellä? Työikäisten monialaisten palveluiden yhteensovittaminen
ja vaikuttavuuden arviointi -loppuraportti. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 2020:40.
Kausto ym. 2021. Työkyvyn tukitoimet ja työhön osallistuminen. Sairauspoissaolojen omailmoituskäytäntö, korvaavan työn malli, työkykykoordinaattoritoiminta ja osatyökyvyttömyysetuudet kunta-alalla. Työterveyslaitos.
Koivisto J & Tiirinki H (toim.)
Monialaisen palvelutarpeen tunnistaminen
sosiaali-, terveys- ja työvoimapalveluissa. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 2020:38.
Koivisto ym. Palvelukokonaisuuksien ja -ketjujen määrittelyn, ohjauksen ja seurannan käsikirja. THL Ohjaus 11/2020.
Mattila-Wiro P & Tiainen R. Kaikki mukaan työelämään. Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) kärkihankkeen tulokset ja suositukset.
Sosiaali- ja terveysministeriö Helsinki 2019.
Oivo T & Kerätär R. Osatyökykyisten reitit työllisyyteen - etuudet, palvelut, tukitoimet.
Selvityshenkilöiden raportti. Sosiaali- ja terveysministeriö Helsinki 2018.
Pehkonen ym. Yhteistyöllä tulosta työkykyjohtamisessa. Moniaineisto- ja monimenetelmätutkimus. Työterveyslaitos. Helsinki.
Saikku Peppi 2018. Hallinnan rajoilla : Monialainen koordinaatio vaikeasti työllistyvien työllistymisen edistämisessä. Helsingin yliopisto.
Verkostojohtamisen opas. Valtioneuvoston kanslian julkaisuja 2019:12.
Vänskä K, Laitinen-Väänänen S, Kettunen T ja Mäkelä J 2011. Onnistuuko ohjaus? Sosiaali- ja terveysalan ohjaustyössä kehittyminen. Edita Prima.
Satu Tuomimäki
09.01.2023 - 10.03.2023
Avoin amk 30 paikkaa
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Opetusmenetelmät
- Itsenäinen kehittämistyö
- Työpajawebinaarit
- Asiantuntijaluennot
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy itsenäistä työskentelyä, työpajoja ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen työelämätoimijoiden kanssa. Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot ja työpajat) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit toimimaan asiantuntijana ja ratkomaan työelämän todellisia kehittämishaasteita.
Suvi Salminen
Koivisto, M., Säynäjäkangas, J. & Forsberg, S. 2019. Palvelumuotoilun bisneskirja. Helsinki: Alma Talent.
Maula, H. & Maula, J. 2019. Design ja johtaminen. Helsinki: Alma Talent.
Sarvas, R., Nevanlinna, H. & Pesonen J. 2017. Lean Service Creation.
Stickdorn, M., Lawrence, A. Hormess, M. & Schneider, J. 2018. This is Service Design Doing. O´Reillys Media.
Saarijärvi, H. & Puustinen, P. 2020. Strategiana asiakaskokemus. Docendo.
Ahonen, T. 2017. Palvelumuotoilu sotessa. Palvelumuotoilun käsikirja sosiaali- ja terveysalan palvelujen kehittämiseen.
Elina Anttonen, Suvi Salminen
13.03.2023 - 19.05.2023
1. Itsenäinen työskentely
2. Aktiivinen osallistuminen työpajoihin
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt sekä arvioinnit omasta toiminnasta
Luentoja ja työpajatyöskentelyä 13,5 h ja työelämälähtöistä kehittämistyötä itsenäisesti 121,5t
Avoin AMK 15 paikkaa
Campus online 20 paikkaa
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Opiskelet opintojakson sisällöt videoaineistoja hyödyntäen. Videoilla kuvataan perustoiminnallisuudet ja niiden käyttö. Videoharjoitusten jälkeen opettelet toimintojen soveltamista pienemmillä viikkotehtävillä, sekä koko opintojakson aihealueita yhdistävillä harjoitustöillä.
Opetusmateriaalina käytetään
ICT-valmiudet. 2022. ICT-valmiudet -opintojakson teoriaosuuden materiaali. https://oppimateriaalit.jamk.fi/ict-valmiudet/
ICT-valmiudet. 2020. ICT-valmiudet -opintojakson ohjevideot. https://panopto.jamk.fi/Panopto/Pages/Sessions/List.aspx?folderID=4d526ac3-9c3a-4bc4-9ba1-abd100c0482f
Juha Kuula, Juho Pekki
Lutakon kampus
Opintojakson kokonaissuoritus tehdään palautettujen tehtävien perusteella kolmessa vaiheessa, jotka vastaavat tenttiä ja uusintatenttejä. Mikäli opintojakson suoritus on kesken ensimmäisen tai toisen arviointivaiheen ajankohtana, on sinulla mahdollisuus täydentää suoritustasi kolmanteen arviointivaiheeseen saakka.
Opintojakson arviointivaiheet ajoittuvat toteutuksen loppuun. Suunnittele opintojakson aikataulu siten, että ehdit tehdä ne opinto-oikeutesi voimassa ollessa. Huomioi myös mahdolliset tehtävien täydennystarpeet, kaikki tehtävät on oltava hyväksyttyinä arviointia tehdessä.
Kesäkuun alusta opintojakson loppuun saakka ei ole tukea tarjolla.
Opintojakson viimeiset arviointivaiheet (muutoin opintojakso arvioidaan vähintään kerran kuukaudessa):
1. arviointivaihe: 15.8.2023
2. arviointivaihe: 22.8.2023
3. arviointivaihe: 31.8.2023
Opintojakson päättymispäivä 31.7.2023
30.08.2022 - 31.07.2023
Laskennallinen ajankäyttö on 80 tuntia:
- Viikkoaiheen opiskelu ja viikkotehtävät 11 kpl: 60 tuntia
- Harjoitustyöt 4 kpl: 20 tuntia
Opintojakson arviointi toteutetaan jatkuvana arviointina. Saat palautetta oppimistehtävistäsi oppimisympäristössä palautustesi yhteydessä, minkä tarkoituksena on tukea opintojaksolla etenemistä.
Arviointi pohjautuu viikkotehtävien ja harjoitustöiden kriteereihin, jotka käydään läpi opintojakson aloitusinfossa. Opintojakson läpäiseminen vaatii kaikkien tehtävien ja harjoitustöiden hyväksytyn suorituksen.
Opintojakson tehtävät luetaan pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Kun kaikki tehtävät on hyväksytysti tehty, voidaan tehdä opintojakson kokonaisarviointi.
Avoin amk 36
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Bachelor's Degree Programme in International Business (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
Teknologiayksikkö
Suomi
Opiskelet opintojakson sisällöt videoaineistoja hyödyntäen. Videoilla kuvataan perustoiminnallisuudet ja niiden käyttö. Videoharjoitusten jälkeen opettelet toimintojen soveltamista pienemmillä viikkotehtävillä, sekä koko opintojakson aihealueita yhdistävillä soveltavilla tehtävillä.
Juho Pekki
Lutakon kampus
18.08.2022 - 04.11.2022
Opintojakson arviointi toteutetaan jatkuvana arviointina. Saat palautetta oppimistehtävistäsi oppimisympäristössä palautustesi yhteydessä, minkä tarkoituksena on tukea opintojaksolla etenemistä.
Opintojakson läpäiseminen vaatii kaikkien tehtävien ja harjoitustöiden hyväksytyn suorituksen.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Bachelor's Degree Programme in International Business (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
Teknologiayksikkö
Suomi
Alkio-opiston opiskelijoille toteutettava opintojakso Alkio-opistolla.
Sonja Salonen
29.08.2022 - 21.12.2022
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Sonja Salonen
09.01.2023 - 19.05.2023
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Sonja Salonen
09.01.2023 - 19.05.2023
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Etäopetus, oppimistehtävät ja ohjauskeskustelut.
Opintojakson materiaalit on koottu Moodlen työtilaan.
Anna Forssell, Minna Kervinen
Opintojaksolla ei ole tiettyyn ajankohtaan sidottuja tenttejä.
22.08.2022 - 31.07.2025
Orientaatio opintoihin, 1 op (27 h)
JAMK opiskeluympäristönä, 1 op (27 h)
Opiskelu- ja työhyvinvointi, 1 op (27 h)
Työelämävalmiudet, 1 op (27 h)
Urasuunnittelu ja HOPS-keskustelut, 1 op (27 h)
Logistiikan polkuopinnoissa suoritetaan 3 op:
- Orientaatio opintoihin
- JAMK opiskeluympäristönä
- HOPS-keskustelu
Loput 2 op kerääntyvät tukinnossa seuraavista:
- Opiskelu- ja työhyvinvointi
- Työelämävalmiudet
- Urasuunnittelu ja HOPS-keskustelu
Opintojaksoa ei voi hyväksilukea kokonaisuudessaan. Mikäli opiskelijalla on aiempia aiheeseen liittyviä korkeakouluopintoja, voi osasuorituksien hyväksilukemisesta keskustella opettajatutorin kanssa.
AVOIN AMK 30
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Teknologiayksikkö
Suomi
Opintojakso toteutetaan aidossa työelämän yhteisössä käytännön harjoitteluna. Lisäksi harjoitteluun sisältyy itsenäistä työskentelyä verkko-oppimisympäristössä ja osallistumista reflektoivaan pienryhmätoimintaan.
Sanna Harjula
Suurin osa opintojaksosta suoritetaan harjoitteluna työpaikassa.
Opintojaksolla ei ole tenttiä, tehtävät suoritetaan opiskelijan oman aikataulun mukaisesti opintojakson aikana.
01.01.2023 - 21.05.2023
Harjoittelu opiskelijan urasuunnitelmaa tukevassa harjoittelupaikassa, 459 h
Harjoittelun workshop lähi- tai etäkontaktina, 13 h
Harjoitteluraportti 14 h
Yhteensä: 486 h
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Opintojakso toteutetaan aidossa työelämän yhteisössä käytännön harjoitteluna. Lisäksi harjoitteluun sisältyy itsenäistä työskentelyä verkko-oppimisympäristössä ja osallistumista reflektoivaan pienryhmätoimintaan.
Sanna Harjula, Minna Seikkula
Suurin osa opintojaksosta suoritetaan harjoitteluna työpaikassa.
Opintojaksolla ei ole tenttiä, tehtävät suoritetaan opiskelijan oman aikataulun mukaisesti opintojakson aikana.
22.05.2023 - 31.07.2023
Harjoittelu opiskelijan urasuunnitelmaa tukevassa harjoittelupaikassa, 459 h
Harjoittelun workshop lähi- tai etäkontaktina, 13 h
Harjoitteluraportti 14 h
Yhteensä: 486 h
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Mari Kantanen, Jaana Ritsilä
01.08.2022 - 31.07.2023
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosiaaliala (YAMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Mari Kantanen
01.08.2022 - 31.07.2023
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Jaana Ritsilä, Mari Kantanen
01.08.2022 - 31.07.2023
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
Liiketoimintayksikkö
Suomi
Biotalousinstituutti, Tarvaala
Viikko 41
Tämä toteutus on VAIN Karstulan lukiolaisille, ja toteutetaan viikolla 41 Biotalousinstituutissa
Räätälöity toteutus 2 op lähiopetuksena.
Opintojakson tarkoitus
Opintojaksolla hankit valmiudet suunnitella ja toteuttaa työelämän kehittämisprojektin (tapahtuman suunnitelma) yhdessä opiskelijaryhmän kanssa. Sovellat InnoFlash –opintojaksolla hankkimaasi osaamista (asiakaslähtöiset innovointi-, suunnittelu- ja ratkaisumenetelmät, yrittäjämäinen työote) projektin suunnittelussa.
Osaamistavoite:
Opintojakson suoritettuasi osaat projektoida työelämän kehittämishaasteen ja toimia projektissa. Toimit vastuullisesti ja asiakaslähtöisesti monimuotoisessa projektiryhmässä ja verkostossa. Edistät vuorovaikutuksellasi ja oman asiantuntijuutesi jakamisella työelämän kehittämisprojektin ratkaisua. Sovellat innovaatio- ja projektitoiminnan menetelmiä osana kehittämistyötä.
Oppimisen ja tiedonhallinnan osaaminen
- Osaat hankkia ja soveltaa tarkoituksenmukaisesti tietoa ja erilaisia projektihallinnan menetelmiä työelämän kehittämisprojektissa
- Osaat arvioida ja kehittää omaa osaamistasi sekä jakaa osaamistasi projektitiimissä
Yrittäjyys-, innovaatio- ja työyhteisöosaaminen
- Osaat laatia projektisuunnitelman annetun kehittämishankkeen toteuttamiseksi hyödyntäen projektisuunnittelun työkaluja ja soveltaen innovaatio-osaamistasi- ja menetelmiä
- Osaat toteuttaa ja arvioida työelämän kehittämisprojektin sekä toimia vastuullisesti projektiryhmän jäsenenä
Kansainvälisyys- ja viestintäosaaminen
- Osaat toimia vastuullisesti monimuotoisen projektitiimin jäsenenä.
- Osaat käydä rakentavaa dialogia projektiryhmän ja projektin sidosryhmien edustajien kanssa
- Osaat viestiä työelämän vuorovaikutus- ja viestintätilanteissa sekä hyödyntää tarkoituksenmukaisesti erilaisia viestintämuotoja, -kanavia ja -ympäristöjä.
Aija Hytönen, Emilia Lahdenperä, Mikko Keskinen, Marika Puttonen, Minna Mussalo-Mustamäki
Biotalousinstituutti
03.10.2022 - 30.11.2022
0 - 25
Osallistuminen ryhmätyöskentelyyn viikon ajan. (Läsnäolo ja aktiivinen osallistuminen.)
Päivittäiset yksilöreflektiot.
Päivittäinen ryhmäreflektio. (Ryhmäreflektion sisältö kirjataan projektiraporttiin.)
Projektiraportti: PowerPoint –dokumentti (valmis pohja). Projektiryhmä dokumentoi koko viikon ajan tekemäänsä työtä yhteen dokumenttiin. Dokumentti palautetaan raporttina viikon päätteeksi.
Esitysmateriaali, jolla suunnitelma esitellään toimeksiantajalle (liitetään projektiraporttiin)
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Bachelor's Degree Programme in International Business (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Sosionomi (AMK), Bachelor's Degree Programme in Tourism Management (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Fysioterapeutti (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK)
Lähiopetus
2 op
Korkeakoulupalvelut
Opiskelet käyttämällä Zoom - sovellusta. Osallistut etäkontakteihin ja/tai mahdollisesti myös lähiopetukseen, jolloin voit saada opastusta oman tietolaitteen käyttöön. Mac - laitteiden käyttäjät joutuvat etsimään tietoa melko itsenäisti.
Opintojakson aikana teet itsellesi ICT - taitojen käsikirjan, jota voit hyödyntää opinnoissa ja muulloinkin. Tai voit tehdä nauhoitteita opetustuokioiden sisällöistä. Etsit tietoa netistä, teet harjoitustehtäviä tai mahdollisesti ryhmätehtäviä.
Hyödynnät netin materiaaleja, Ms Office - oppaita ja opintojakson työtilan ohjeita. Laadit itsellesi oman it-taitojen käsikirjan.
Niilo Kuokkanen
Opintojaksolla ei ole tenttiä.
10.01.2023 - 02.06.2023
Kontakteja 16 tuntia, itsenäisiä tehtäviä ja harjoituksia 65 tuntia. Työtä yhteensä 81 tuntia.
Voit osallistua halutessasi alkukokeeseen. Jos läpäiset alkukokeen, niin olet suorittanut opintojakson hyväksytysti.
Hyväksytyn suorituksen saadakseen opiskelijan on palautettava riittävän hyvin tehty IT - taitojen käsikirja sekä vähintään kolme (3) muuta tehtävää.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Bachelor's Degree Programme in International Business (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Jaana Perttunen, Hannele Tyrväinen
10.01.2023 - 02.06.2023
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Webinaarit, projektityöskentely tiimeissä, oppimistehtävät. Oppimisalustana Moodle.
JAMKin raportointiohje
Anna Forssell
20.03.2023 - 02.06.2023
81 tuntia, joista Zoom-webinaareja 10 tuntia ja itsenäistä työskentelyä 71 tuntia.
Erillistoteutus avoimen amk:n Lähihoitajasta sairaanhoitajaksi -ryhmälle (32 paikkaa)
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Opiskelet opintojakson sisällöt videoaineistoja hyödyntäen. Videoilla kuvataan perustoiminnallisuudet ja niiden käyttö. Videoharjoitusten jälkeen opettelet toimintojen soveltamista pienemmillä viikkotehtävillä, sekä koko opintojakson aihealueita yhdistävillä harjoitustöillä.
Opetusmateriaalina käytetään
ICT-valmiudet. 2022. ICT-valmiudet -opintojakson teoriaosuuden materiaali. https://oppimateriaalit.jamk.fi/ict-valmiudet/
ICT-valmiudet. 2020. ICT-valmiudet -opintojakson ohjevideot. https://panopto.jamk.fi/Panopto/Pages/Sessions/List.aspx?folderID=4d526ac3-9c3a-4bc4-9ba1-abd100c0482f
Juha Kuula, Juho Pekki
Opintojakson kokonaissuoritus tehdään palautettujen tehtävien perusteella kolmessa vaiheessa, jotka vastaavat tenttiä ja uusintatenttejä. Mikäli opintojakson suoritus on kesken ensimmäisen tai toisen arviointivaiheen ajankohtana, on sinulla mahdollisuus täydentää suoritustasi kolmanteen arviointivaiheeseen saakka.
Opintojakson aloitusinfo järjestetään verkossa 9.1.2023 kello 16:30 alkaen. Infolinkki toimitetaan osallistujille erikseen.
Opintojakson viimeiset arviointivaiheet:
1. arviointivaihe: 15.02.2023
2. arviointivaihe: 15.03.2023
3. arviointivaihe: 19.04.2023
Opintojakson päättymispäivä 18.04.2023
09.01.2023 - 12.02.2023
Laskennallinen ajankäyttö on 80 tuntia:
- Viikkoaiheen opiskelu ja viikkotehtävät 11 kpl: 60 tuntia
- Harjoitustyöt 4 kpl: 20 tuntia
0 - 140
Opintojakson arviointi toteutetaan jatkuvana arviointina. Saat palautetta oppimistehtävistäsi oppimisympäristössä palautustesi yhteydessä, minkä tarkoituksena on tukea opintojaksolla etenemistä.
Arviointi pohjautuu viikkotehtävien ja harjoitustöiden kriteereihin, jotka käydään läpi opintojakson aloitusinfossa. Opintojakson läpäiseminen vaatii kaikkien tehtävien ja harjoitustöiden hyväksytyn suorituksen.
Opintojakson tehtävät luetaan pääsääntöisesti kerran kuukaudessa. Kun kaikki tehtävät on hyväksytysti tehty, voidaan tehdä opintojakson kokonaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Bachelor's Degree Programme in International Business (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
Teknologiayksikkö
Tuija Hakala, Marika Puttonen
01.04.2023 - 31.07.2024
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Rakennusmestari (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
Liiketoimintayksikkö
Mari Kantanen, Maija Leena Matikainen
01.05.2023 - 31.07.2024
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Rakennusmestari (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Mari Kantanen, Maija Leena Matikainen
01.05.2023 - 31.07.2024
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Rakennusmestari (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Kontakti- ja etäopetus, oppimistehtävät ja ohjauskeskustelut.
Janne Alenius
Opintojakson materiaalit on koottu Moodlen työtilaan.
Satu Liukko, Janne Alenius
Opintojaksolla on työelämävalmiuksia tukevia sisältöjä ja omaan ammattialaan tutustumista, kuten työpaikkoihin tutustumista ja/tai alumnivierailuja.
Opintojaksolla ei ole tiettyyn ajankohtaan sidottuja tenttejä.
Opiskelija saa tietoa kansainvälistymismahdollisuuksista opinnoissa.
01.08.2022 - 31.07.2024
Orientaatio opintoihin, 1 op (27 h)
JAMK opiskeluympäristönä, 1 op (27 h)
Opiskelu- ja työhyvinvointi, 1 op (27 h)
Työelämävalmiudet, 1 op (27 h)
Urasuunnittelu ja HOPS-keskustelut, 1 op (27 h)
1. vuosi (3 op)
Orientaatio opintoihin
JAMK opiskeluympäristönä
Opiskelu- ja työhyvinvointi
Urasuunnittelu ja HOPS-keskustelu
2. vuosi (1 op)
Työelämävalmiudet
Urasuunnittelu ja HOPS-keskustelu
3./4. vuosi. (1 op)
Työelämävalmiudet
Urasuunnittelu ja HOPS-keskustelut
Opintojaksoa ei voi hyväksilukea kokonaisuudessaan. Mikäli opiskelijalla on aiempia aiheeseen liittyviä korkeakouluopintoja, voi osasuorituksien hyväksilukemisesta keskustella opettajatutorin kanssa.
0 - 30
Opintojakso kestää opintojen alusta loppuun saakka.
Avoimen paikkoja 10
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Tiina Kuukkanen, Kristina Grahn
29.08.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 25.08.2022
0 - 35
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Tiina Kuukkanen, Kristina Grahn
29.08.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 25.08.2022
0 - 35
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Kristina Grahn, Kristiina Juntunen
29.08.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 25.08.2022
0 - 35
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Aila Pikkarainen, Merja Kurunsaari
29.08.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 25.08.2022
0 - 35
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Kristina Grahn, Kristiina Juntunen, Merja Kurunsaari
09.01.2023 - 19.05.2023
01.11.2022 - 05.01.2023
0 - 35
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Kristina Grahn, Katri Ylönen
01.03.2023 - 19.05.2023
01.11.2022 - 05.01.2023
0 - 35
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Verkko-opetus
Verkko-ohjaustyökalut
Oppimistehtävät yksilötehtävänä
Tentti
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Eskola, J. & Suoranta, J. 2014 tai uudempi painos. Johdatus laadulliseen tutkimukseen. Tampere: Vastapaino
Tuomi, J.& Sarajärvi, A. 2018. Laadullinen tutkimus ja sisällön analyysi. Tammi
Vilkka, H. 2007. tai uudempi painos. Tutki ja mittaa: määrällisen tutkimuksen perusteet. Helsinki: Tammi.
Yin, R. K. 2018. Case study research and applications : design and methods. Los Angeles: SAGE
Stolt, M. & Axelin, A. & Suhonen, R. 2015 tai uudempi painos. Kirjallisuuskatsaus hoitotieteessä. Turun yliopisto 2. korjattu painos
Toikko, T. & Rantanen, T. 2009. Tutkimuksellinen kehittämistoiminta. Tampere: Tampereen yliopistopaino Oy. eKirjana TamPub- julkaisuissa http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-44-7732-4
Ojasalo, K. Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Helsinki: WSOYpro. (soveltuvin osin)
Hyvä tieteellinen käytäntö ja sen loukkausepäilyjen käsitteleminen Suomessa. 2013. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohje 2012. www.tenk.fi
Ihmiseen kohdistuvan tutkimuksen eettiset periaatteet ja ihmistieteiden eettinen ennakkoarviointi Suomessa. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohje. 2019. https://tenk.fi/fi/eettinen-ennakkoarviointi-ihmistieteissa
Kristina Grahn, Anniina Berg
Verkkotentti Moodlessa (1h)
Hylätty tentti voidaan uusia kaksi kertaa.
09.01.2023 - 19.05.2023
Verkko-opetus 24 h
Itsenäinen opiskelu ja oppimistehtävät 101 h
Tenttiin valmistautuminen ja tentti 10 h
Yhteensä 135 h
01.11.2022 - 05.01.2023
0 - 35
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Tiina Kuukkanen, Anniina Berg
29.08.2022 - 23.10.2022
01.08.2022 - 25.08.2022
0 - 35
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Verkko-opetus
Verkko-ohjaustyökalut
Oppimistehtävät yksilötehtävänä
Tentti
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Eskola, J. & Suoranta, J. 2014 tai uudempi painos. Johdatus laadulliseen tutkimukseen. Tampere: Vastapaino
Tuomi, J.& Sarajärvi, A. 2018. Laadullinen tutkimus ja sisällön analyysi. Tammi
Vilkka, H. 2007. tai uudempi painos. Tutki ja mittaa: määrällisen tutkimuksen perusteet. Helsinki: Tammi.
Yin, R. K. 2018. Case study research and applications : design and methods. Los Angeles: SAGE
Stolt, M. & Axelin, A. & Suhonen, R. 2015 tai uudempi painos. Kirjallisuuskatsaus hoitotieteessä. Turun yliopisto 2. korjattu painos
Toikko, T. & Rantanen, T. 2009. Tutkimuksellinen kehittämistoiminta. Tampere: Tampereen yliopistopaino Oy. eKirjana TamPub- julkaisuissa http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-44-7732-4
Ojasalo, K. Moilanen, T. & Ritalahti, J. 2015. Kehittämistyön menetelmät. Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. Helsinki: WSOYpro. (soveltuvin osin)
Hyvä tieteellinen käytäntö ja sen loukkausepäilyjen käsitteleminen Suomessa. 2013. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohje 2012. www.tenk.fi
Ihmiseen kohdistuvan tutkimuksen eettiset periaatteet ja ihmistieteiden eettinen ennakkoarviointi Suomessa. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohje. 2019. https://tenk.fi/fi/eettinen-ennakkoarviointi-ihmistieteissa
Kristina Grahn, Aila Pikkarainen
Verkkotentti Moodlessa (1h)
Hylätty tentti voidaan uusia kaksi kertaa.
09.01.2023 - 10.03.2023
Verkko-opetus 24 h
Itsenäinen opiskelu ja oppimistehtävät 101 h
Tenttiin valmistautuminen ja tentti 10 h
Yhteensä 135 h
01.11.2022 - 05.01.2023
0 - 35
Kurssin arvosana perustuu tentin arvosanaan.
Lisäksi kurssin oppimistehtävät tulee olla hyväksytysti suoritettu.
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Opintojakso toteutuu verkko-opiskeluna.
Opiskelu sisältää aikaan sidottuja, ryhmän yhteisiä webinaareja.
Yhdellä kerralla on mahdollisuus tutustua digitaalisen ohjauksen ja kuntoutuksen menetelmiin myös paikan päällä Jamk RehaLabissa; vaihtoehtona tälle on webinaari tai itsenäinen tehtävä.
Opiskeluun kuuluu olennaisena osana itsenäistä ja ryhmän yhteisten oppimis- ja harjoitustehtävien työstämistä sekä verkkomateriaaleihin tutustumista.
Opintojakson suoritus muodostuu webinaareihin osallistumisesta sekä itsenäisten ja ryhmämuotoisten oppimistehtävien ja harjoitustehtävän tekemisestä.
Oppimateriaalina on ajankohtainen Digitaalista ohjaustyötä kuntoutus- ja sosiaalialalla käsittelevä kirjallisuus. Materiaalit ovat saatavilla opintojakson Moodle oppimisympäristössä.
Liisa Mattila, Minna Eriksen
29.08.2022 - 21.12.2022
Opintojakson laajuus on 5 opintopistettä, joka tarkoittaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.
Työmäärän ajatellaan jakaantuvan seuraavasti:
Opintojakso sisältää aikaan sidottuja webinaareja 14 tuntia.
Jamk Rehalabiin tarjotaan mahdollisuus tutustumiseen myös paikan päällä noin 1 tunnin ajan.
Varaa aikaa Itsenäiseen materiaaliin perehtymiseen ja webinaareihin valmistautumiseen noin 50 tuntia.
Oppimispäiväkirjan ja tiivistelmän laatimiseen on käytettävissä aikaa noin 20 tuntia.
Oppimistehtävien ja harjoitustehtävän tekemiseen ja vertaisarviointiin on käytettävissä noin 50 tuntia.
01.08.2022 - 25.08.2022
Webinaarit sekä oppimis- ja harjoitustehtävät sijoittuvat tasaisesti toteutuksen keston ajalle.
Harjoitustehtävään kuuluvan ohjaustilanteen voi toteuttaa omassa asiakastilanteessa, vaihtoehtona sen toteuttamiselle toteutuksen viimeisessä webinaarissa.
Jamk Kuntoutusinstituutin RehaLab tutustumisen vaihtoehtona on itsenäinen tehtävä aiheesta Digitaalisen ohjaustyön moninaisuus ja menetelmät.
0 - 25
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja läsnäoloa webinaareissa. Aiheeseen perehtyminen ja osaaminen on mahdollista osoittaa korvaavalla tehtävällä enintään kahden webinaarin osalta.
Opintojakson aikana reflektoit omaa oppimistasi oppimispäiväkirjan avulla. Opintojakson päätteeksi laadit päiväkirjastasi tiivistelmän ja arvioit, miten hyvin olet saavuttanut opintojakson tavoitteet. Oppimispäiväkirjan tiivistelmä huomiodaan arviointipäätöksessä.
Harjoitustehtävä ja vertaisarivointi arvioidaan erillisten arviointikriteerien mukaisesti asteikolla hyväksytty-hylätty.
Campus Online 5 paikkaa
Avoin AMK 5 paikkaa
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus, Verkko-opetus
3 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Oppimateriaalina on ajankohtainen Digitaalista ohjaustyötä kuntoutus- ja sosiaalialalla käsittelevä kirjallisuus. Materiaalit ovat saatavilla opintojakson Moodle oppimisympäristössä.
Opintojakso toteutuu verkko-opiskeluna, joka sisältää ryhmän yhteisiä webinaareja, itsenäistä ja ryhmän yhteisten oppimis- ja harjoitustehtävien työstämistä sekä verkkomateriaaleihin tutustumista.
Opintojakson suoritus muodostuu webinaareihin osallistumisesta, itsenäisten oppimistehtävien tekemisestä sekä vertaisarvioitavien harjoitustehtävien suorittamisesta.
Liisa Mattila
22.05.2023 - 31.07.2023
Opintojakson laajuus on 5 opintopistettä, joka tarkoittaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä.
Työmäärän ajatellaan jakaantuvan seuraavasti:
Opintojakso sisältää aikaan sidottuja webinaareja 14 tuntia.
Jamk Rehalabiin tarjotaan mahdollisuus tutustumiseen myös paikan päällä noin 1 tunnin ajan.
Varaa aikaa Itsenäiseen materiaaliin perehtymiseen ja valmistautumistehtäviin noin 50 tuntia.
Oppimispäiväkirjan ja tiivistelmän laatimiseen on käytettävissä aikaa noin 20 tuntia.
Oppimis- ja harjoitustehtävien tekemiseen ja vertaisarviointiin on käytettävissä noin 50 tuntia.
01.04.2023 - 30.04.2023
Harjoitustehtävään kuuluvan ohjaustilanteen voi toteuttaa omassa asiakastilanteessa, vaihtoehtona toteutuksen viimeiselle webinaarille.
Digitaalisen ohjaustyön ja kuntoutuksen menetelmiin tutustumiselle Jamk RehaLab:ssa vaihtoehtona on itsenäinen tehtävä.
0 - 15
CampusOnline opiskelijoille 15 paikkaa
Avoin AMK 5 paikkaa
Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista ja läsnäoloa webinaareissa. Aiheeseen perehtyminen ja osaaminen on mahdollista osoittaa korvaavalla tehtävällä enintään RehaLab kerran ja kahden muun webinaarin osalta.
Opintojakson aikana reflektoit omaa oppimistasi oppimispäiväkirjan avulla. Opintojakson päätteeksi laadit päiväkirjastasi tiivistelmän ja arvioit, miten hyvin olet saavuttanut opintojakson tavoitteet. Oppimispäiväkirjan tiivistelmä huomioidaan arviointipäätöksessä.
Harjoitustehtävä ja vertaisarviointi arvioidaan erillisten arviointikriteerien mukaisesti asteikolla hyväksytty-hylätty.
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Tämä opintojakso on yhteistoteutus Jyväskylän yliopiston kanssa.
Opintojakso toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa. Monimuoto-opetus: luennot / seminaarit, workshop työskentely, itsenäinen opiskelu, tehtävät.
Arajärvi, P. & Thesleff, P. 2020. Suorituskyvyn psykologia. Tieto- ja taitokirja korkeaa suorituskykyä ja hyvinvointia rakentaville. VK-kustannus.
Lari Lautamäki
19.09.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 25.08.2022
0 - 15
EduFutura 15
Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Tällä opintojaksolla opetus- ja oppimismenetelminä flipped learning.
Opintojakson toteutus: verkkoluennot, webinaarit, oppimistehtävät, erilaiset verkkopedagogiset menetelmät.
Järvikoski A, Takala E-P, Juvonen-Posti P, Härkäpää K. Työkyvyn käsite ja työkykymallit kuntoutuksen tutkimuksessa ja käytännöissä. Kelan sosiaali- ja terveysturvan tutkimuksia 2018.
Aalto Anna - Mari, Heponiemi Tarja, Elovainio Marko, Vehko Tuulikki, Syrjä Vesa: Työssä, hyvinvoinnissa ja työkyvyssä tapahtuneet muutokset työhönkuntoutujilla. Työhönkuntoutumisen kehittämishankkeen toisen vaiheen (TK2) tuloksia. Kuntoutus 3/2015, s. 11-27. https://kuntoutussaatio.fi/assets/files/2016/08/tiivistelma-kuntoutus-2015-3-1.pdf
Eheä yhteiskunta ja kestävä hyvinvointi, STM 22/2018, http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/160904/22_TUKA_STM_WEB.pdf
Strategia 2030, https://stm.fi/strategia
Työelämä 2025 - Työelämän ja työympäristön muutosten vaikutukset työsuojeluun ja työhyvinvointiin, http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/70339
Työympäristön ja työhyvinvoinnin linjaukset vuoteen 2030. Turvallisia ja terveellisiä työoloja sekä työkykyä kaikille. Sauni, Riitta (2019-03-15) http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/161450
Vahala, M. 2017. Digitalisaatio sote-uudistuksessa. 19.4.2017. https://alueuudistus.fi/documents/1477425/2096487/Digitalisaatio+ja+sote-uudistus.pdf/e6f03071-7e04-412e-b321-ef22174c0fc5/Digitalisaatio+ja+sote-uudistus.pdf.pdf.
Satu Tuomimäki
31.10.2022 - 21.12.2022
Opetus koostuu kontaktiopetuksesta verkossa, oppimistehtävistä ja itsenäisestä opiskelusta: pienryhmätehtävät (3 op) osallistuminen kontaktiopetukseen verkossa (0,5 op) itsenäinen opiskelu (1,5 op)
Yhteensä 135 h:
- Verkkoluennot 8 h
- Oppimistehtävät 81 h,
- Itsenäinen opiskelu 46 h
01.08.2022 - 25.08.2022
Opintojakso toteutetaan webinaareina, jossa neljän eri webinaarin aikana (2-3 tuntia/webinaari) perehdyt työelämän muutoksesta johtuviin työnvaatimusten muutoksiin, tuot esille työkyvylle asetettavia uusia haasteita sekä pohdit pienryhmässä työelämän muutokseen liittyviä eettisiä asioita.
0 - 10
CampusOnline 10
Avoin AMK 10
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Zoom-verkkokokousympäristö.
Käänteinen opetus, oppimistehtävät, keskustelut, itsenäinen opiskelu.
Arola, Anne-Mari; Härkäpää, Kristiina ja Järvikoski, Aila (2013). Työtä tavoittelemassa: ammatillisen kuntoutuksen projekti tarkastelun kohteena.
Autti-Rämö Ilona; Salminen Anna-Liisa, Rajavaara Marketta ja Ylinen Aarne (toim.) 2016. Kuntoutuminen. (Myös e-kirjana.)
Gould, Raija; Härkäpää, Kristiina ja Järvikoski, Aila (toim.) 2012. Toimiiko työeläkekuntoutus? ETK:n tutkimuksia.
Kaisa Haapakoski, Leena Åkerblad, Asko Tolvanen, Mikko Mäntysaari.
Kelan työllistymistä edistävän ammatillisen kuntoutuksen arviointi. Palvelun toimivuuden edellytykset (helsinki.fi)
Pirjo Juvonen-Posti ja Tiina Pensola (toim.) 2016.Kohti koordioitua yhteistoimintaa.pdf (julkari.fi)
Miettinen ym. 2021. Kuntoutuksen hyödyn arviointi (helsinki.fi) Kelan malli. Kuntoutusta kehittämässä 25/2021.
Liukko Jyri. Työeläkekuntoutuksen vaikuttavuuden kehittäminen ja työkykyajattelu. Työeläkelaitosetn asiantuntijoiden haastatteluihin perustuva tutkimus. Tieteellinen artikkeli. Kuntoutus 44/4/2021.
Pekkarinen & Sohlman. 2020. Ammatillisen kuntoutuksen onnistuminen julkisella alalla. Kevan tutkimuksia 1/2020.
Työeläkekuntoutus vuonna 2020. Eläketurvakeskuksen tilastoja 3/2021.
Satu Tuomimäki
09.01.2023 - 10.03.2023
01.11.2022 - 05.01.2023
0 - 10
Avoin AMK 10
COL 10
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
5 op
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Tällä opintojaksolla opiskelet soveltavan liikunnan teoriaa ja käytännön harjoitteita kontaktiopetuksessa sekä itsenäisesti osallistuen erityisliikunnan kerhoihin avustajana/ohjaajana ja tukea tarvitsevan lapsen tai nuoren kummiohjaajana Valtti-toiminnassa.
Luennot, käytännön harjoitukset, seminaari
Itsenäinen työskentely
Maija Jylhä
14.09.2022 - 10.12.2022
Luennot, seminaarit ja harjoitustunnit 2 op
Itsenäinen käytännön työskentely: lapsen /nuoren harrastusmahdollisuuden tukeminen Valtti toiminnassa ja seminaarityön valmistelu 3 op
01.08.2022 - 25.08.2022
0 - 15
Edu Futura 15 paikkaa JYUn opiskelijoille, mutta ilmoittautuvat Sisussa. Yhteistoteutus, jossa Jamkin ja JYUn opiskelijat ilmoittautuvat oman oppilaitoksen järjestelmiin.
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Tällä opintojaksolla opiskelet soveltavan liikunnan teoriaa verkossa sekä teet itsenäisesti käytännön ohjaustilanteiden harjoittelua tukea tarvitsevien henkilöiden liikuntaryhmissä.
Verkkopedagogiikka
Käytännön oppimistehtävät itsenäisenä työskentelynä
Maija Jylhä
03.10.2022 - 19.05.2023
Verkkomateriaaliin tutustuminen ja niihin liittyvät tehtävät ja kirjallisuuden tenttiminen 135h
01.08.2022 - 13.03.2023
Opintojakson toteusaika on 3.10.-21.12.2022
Non-stop ilmoittautuminen Jamkin opiskelijoilla. Viimeinen aloituspäivä on 3.11..2022
Opintojakso sisältää verkkotehtäviä, jotka voi suorittaa oman aikataulun mukaisesti.
0 - 35
Opintojaksolla ei ole kontaktitunteja
Avoin AMK 10 yksittäistä paikkaa
Edu Futura / JYU paikkoja, mutta ilmoittautumiset Sisuun. Yhteistoteutus, jossa opiskelijat ilmoittautuvat oman oppilaitoksen järjestelmiin.
Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Sosionomi (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
Hyvinvointiyksikkö
Suomi
Opintojakso suoritetaan verkko-opiskeluna, johon kuuluu neljä webinaaria. Webinaareihin on pakollista osallistua.
Oppiminen tapahtuu käyttäjäkeskeisen suunnittelun menetelmää käyttäen. Ennen tiimityöskentelyjaksoa perehdyt menetelmään, ja tiimissä käytätte menetelmää luodessanne asiakaslähtöistä ratkaisua toimeksiantajan haasteeseen.
Verkko-oppimisympäristössä julkaistava sähköinen materiaali
Elina Anttonen, Juha Pesonen, Tarja Lappalainen-Kajan, Jukka Riikonen, Marika Puttonen, Maarit Korva, Mari Hakkarainen
Opintojakson toimeksiannot tulevat yrityksiltä ja kehittämishankkeilta.
Opintojaksosta ei järjestetä tenttiä, vaan suoritus muodostuu tehtävien tekemisestä itsenäisesti sekä tiimin jäsenenä.
12.09.2022 - 18.12.2022
Verkkototeutus:
- Itsenäisesti suoritettavat tehtävät ennen tiimityöskentelyvaihetta 10 h
- Osallistuminen verkossa tapahtuviin webinaareihin ja tehtävien tekeminen tiimin osana 40 h. Kontaktiopetus toteutetaan kolmena webinaarina noin kahden kuukauden jaksolla. Webinaareissa on pakollinen läsnäolo.
- Itsenäisesti suoritettavat tehtävät tiimityöskentelyvaiheen jälkeen 4 h
01.08.2022 - 25.08.2022
Opintojakson verkkototeutus toteutetaan kerran syys- ja kevätlukukaudella.
0 - 500
32 paikkaa ryhmälle ZJA22KSSHML, opiskeiljat eivät ilmoittaudu itse (Hannele Tyrväinen)
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Bachelor's Degree Programme in Purchasing and Logistics Engineering, Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
2 op
2 op
Korkeakoulupalvelut
Suomi
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Antony Smal, Riku Ojanperä, Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen
Opintojaksolla ei ole tenttejä
09.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Kontaktiopetus 16 h, itsenäistä työskentelyä 25 h ja ryhmätyöskentelyä 40h
01.11.2022 - 05.01.2023
Kontaktitoteutus
3*45 min aloitusseminaari
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min päätösseminaari
0 - 50
Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, ryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä opettajan välitön suullinen tai kirjallinen palaute, opiskelijan oman osaamisen kehittymisen arviointi, ryhmän vertaisarviointi ja opettajan kirjallinen loppupalaute.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
3 op
Liiketoimintayksikkö
English
Learning methods
- Flipped learning
- project learning
The course includes workshops, group work, independent work, coaching and expert lectures. Studies and teaching involve co-operation with companies and entrepreneurship partners / networks in the region (eg Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). The most important part of learning is your own activity and its self-assessment. You will always be prepared for meetings (such as lectures, group work). The course supports a learning culture where you, as individual and in groups, learn to face and deal with uncertainty and failure with the support of mentors, and to strengthen risk-taking, courage and decision-making, as well as the ability to put things into practice and achieve them purposefully. You work in a small group where you give birth to a business idea. You evaluate the business potential and customer value of the idea.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Teemu Laitinen, Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen
There are no exams in this course.
09.01.2023 - 19.05.2023
1. Your entrepreneurial traits (15%)
2. Active participation in group work, business idea development (70%)
3. Descriptions of activities, presentations of results and outputs (eg presentation of business idea) and evaluations of own and group activities (15%)
01.11.2022 - 05.01.2023
Contact implementation
3*45 min start seminar
3*45 min workshop
3*45 min workshop
3*45 min workshop
3*45 min workshop
3*45 min workshop
3*45 min end seminar
15 - 30
The course is implemented through project based learning, in which the lectures, group work and independent work complement each other. Assessment methods include direct feedback from the teacher, assessment of the development of the student's own competence, peer review of the group and written final feedback from the teacher.
Bachelor's Degree Programme in Music Pedagogue, Bachelor's Degree Programme in Logistics, Bachelor's Degree Programme in Occupational Therapy, Bachelor's Degree Programme in Rehabilitation Counselling, Bachelor's Degree Programme in Construction and Civil Engineering, Bachelor's Degree Programme in Service Business, Bachelor's Degree Programme in Energy and Environmental Technology, Bachelor's Degree Programme in Electrical and Automation Engineering, Bachelor's Degree Programme in Team Academy, Degree Programme in Midwifery, Bachelor's Degree Programme in Social Services, Bachelor's Degree Programme in Mechanical Engineering, Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Bachelor's Degree Programme in Business Management, Degree Programme in Nursing, Bachelor's Degree Programme in Agricultural and Rural Industries, Bachelor's Degree Programme in Physiotherapy
Face-to-face
3 cr
School of Business
English
Learning methods
- Flipped learning
- project learning
The course includes workshops, group work, independent work, coaching and expert lectures. Studies and teaching involve co-operation with companies and entrepreneurship partners / networks in the region (eg Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). The most important part of learning is your own activity and its self-assessment. You will always be prepared for meetings (such as lectures, group work). The course supports a learning culture where you, as individual and in groups, learn to face and deal with uncertainty and failure with the support of mentors, and to strengthen risk-taking, courage and decision-making, as well as the ability to put things into practice and achieve them purposefully. You work in a small group where you give birth to a business idea. You evaluate the business potential and customer value of the idea.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Teemu Laitinen, Hanna-Riikka Kantelinen, Matti Mieskolainen, Suvi Salminen, Mari Hakkarainen
There are no exams in this course.
09.01.2023 - 19.05.2023
1. Your entrepreneurial traits (15%)
2. Active participation in group work, business idea development (70%)
3. Descriptions of activities, presentations of results and outputs (eg presentation of business idea) and evaluations of own and group activities (15%)
01.11.2022 - 05.01.2023
Contact implementation
3*45 min start seminar
3*45 min workshop
3*45 min workshop
3*45 min workshop
3*45 min workshop
3*45 min workshop
3*45 min end seminar
15 - 30
The course is implemented through project based learning, in which the lectures, group work and independent work complement each other. Assessment methods include direct feedback from the teacher, assessment of the development of the student's own competence, peer review of the group and written final feedback from the teacher.
Bachelor's Degree Programme in Music Pedagogue, Bachelor's Degree Programme in Logistics, Bachelor's Degree Programme in Occupational Therapy, Bachelor's Degree Programme in Rehabilitation Counselling, Bachelor's Degree Programme in Construction and Civil Engineering, Bachelor's Degree Programme in Service Business, Bachelor's Degree Programme in Energy and Environmental Technology, Bachelor's Degree Programme in Electrical and Automation Engineering, Bachelor's Degree Programme in Team Academy, Degree Programme in Midwifery, Bachelor's Degree Programme in Social Services, Bachelor's Degree Programme in Mechanical Engineering, Bachelor's Degree Programme in Business Information Technology, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Bachelor's Degree Programme in Business Management, Degree Programme in Nursing, Bachelor's Degree Programme in Agricultural and Rural Industries, Bachelor's Degree Programme in Physiotherapy
Online learning
3 cr
3 cr
School of Business
Suomi
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Riku Ojanperä, Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen
Opintojaksolla ei ole tenttejä
09.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Kontaktiopetus 16 h, itsenäistä työskentelyä 25 h ja ryhmätyöskentelyä 40h
01.11.2022 - 05.01.2023
Kontaktitoteutus
3*45 min aloitusseminaari
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min päätösseminaari
0 - 50
Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, ryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä opettajan välitön suullinen tai kirjallinen palaute, opiskelijan oman osaamisen kehittymisen arviointi, ryhmän vertaisarviointi ja opettajan kirjallinen loppupalaute.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
3 op
Liiketoimintayksikkö
Suomi
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen, Mari Hakkarainen, Sari Karppala
Opintojaksolla ei ole tenttejä
16.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Kontaktiopetus 16 h, itsenäistä työskentelyä 25 h ja ryhmätyöskentelyä 40h
01.11.2022 - 05.01.2023
Kontaktitoteutus
3*45 min aloitusseminaari
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min päätösseminaari
0 - 60
Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, ryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä opettajan välitön suullinen tai kirjallinen palaute, opiskelijan oman osaamisen kehittymisen arviointi, ryhmän vertaisarviointi ja opettajan kirjallinen loppupalaute.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
3 op
Liiketoimintayksikkö
Suomi
28.09.2020 09.45 - 11.15 Webinaari
19.10.2020 09.45 - 11.15 Webinaari
05.11.2020 12.15 - 13.45 Webinaari
18.11.2020 12.15 - 13.45 Webinaari
02.12.2020 08.45 - 11.15 Webinaari
- käänteinen oppiminen (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toimintasi ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Vesa Kuhanen, Heidi Hämäläinen-Laitinen, Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen
-
Opintojaksolla ei ole tenttejä.
16.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Webinaareja ja ohjausta 10h, itsenäistä työskentelyä 30h ja ryhmätyöskentelyä 41h
01.11.2022 - 05.01.2023
-
0 - 50
Avoin AMK 14
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
3 op
Liiketoimintayksikkö
Suomi
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Taina Sten, Antony Smal, Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen
Opintojaksolla ei ole tenttejä
09.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Kontaktiopetus 16 h, itsenäistä työskentelyä 25 h ja ryhmätyöskentelyä 40h
01.11.2022 - 05.01.2023
Kontaktitoteutus
3*45 min aloitusseminaari
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min päätösseminaari
0 - 50
Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, ryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä opettajan välitön suullinen tai kirjallinen palaute, opiskelijan oman osaamisen kehittymisen arviointi, ryhmän vertaisarviointi ja opettajan kirjallinen loppupalaute.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
3 op
Liiketoimintayksikkö
Suomi
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Eetu Lehtonen, Juha Ruuska, Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen
Opintojaksolla ei ole tenttejä
09.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Kontaktiopetus 16 h, itsenäistä työskentelyä 25 h ja ryhmätyöskentelyä 40h
01.11.2022 - 05.01.2023
Kontaktitoteutus
3*45 min aloitusseminaari
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min päätösseminaari
0 - 50
Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, ryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä opettajan välitön suullinen tai kirjallinen palaute, opiskelijan oman osaamisen kehittymisen arviointi, ryhmän vertaisarviointi ja opettajan kirjallinen loppupalaute.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
3 op
Liiketoimintayksikkö
Suomi
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Hannu Piispanen, Teemu Laitinen, Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen
Opintojaksolla ei ole tenttejä
09.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Kontaktiopetus 16 h, itsenäistä työskentelyä 25 h ja ryhmätyöskentelyä 40h
01.11.2022 - 05.01.2023
Kontaktitoteutus
3*45 min aloitusseminaari
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min päätösseminaari
0 - 50
Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, ryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä opettajan välitön suullinen tai kirjallinen palaute, opiskelijan oman osaamisen kehittymisen arviointi, ryhmän vertaisarviointi ja opettajan kirjallinen loppupalaute.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
3 op
Liiketoimintayksikkö
Suomi
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Matti Mieskolainen, Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen
Opintojaksolla ei ole tenttejä
09.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Päiväopiskelijat: Kontaktiopetus 16 h, itsenäistä työskentelyä 25 h ja ryhmätyöskentelyä 40h
01.11.2022 - 05.01.2023
Kontaktitoteutus
3*45 min aloitusseminaari
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min työpaja
3*45 min päätösseminaari
0 - 50
Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, ryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä opettajan välitön suullinen tai kirjallinen palaute, opiskelijan oman osaamisen kehittymisen arviointi, ryhmän vertaisarviointi ja opettajan kirjallinen loppupalaute.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
3 op
Liiketoimintayksikkö
Suomi
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Johanna Lehosmaa, Hanna-Riikka Kantelinen, Suvi Salminen, Leena Kangastalo
Opintojaksolla ei ole tenttejä
16.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Webinaareja ja ohjausta 7h, itsenäistätyöskentelyä 33h ja ryhmätyöskentelyä 41h
01.11.2022 - 05.01.2023
Tämä toteutus pitää sisällään:
3*45 min aloituswebinaari
3*45 min webnaari ja väliohjaus
3*45 min päätöswebinaari
20 - 60
Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, työryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä ohjaajan välitön palaute, itseis- ja vertaisarviointi, loppupalaute.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
3 op
Liiketoimintayksikkö
Suomi
Oppimismenetelmät
- käänteinen luokkahuone (flipped learning)
- projektioppiminen
Opiskeluusi opintojaksolla sisältyy työpajatyöskentelyä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, valmennuksia ja asiantuntijaluentoja. Opiskelussa ja opetuksessa tehdään yhteistyötä alueen yritysten ja yrittäjyys kumppaneiden/verkostojen kanssa (esim.Jyväskylän Yritystehdas, JES, EduFutura). Keskeisin osa oppimista on Sinun oma toiminta ja sen itsearviointi. Tapaamisiin (kuten luennot, ryhmätöskentely) tulet aina valmistautuneena. Opintojakso tukee sellaista oppimiskulttuuria, missä opit yksilönä ja ryhmissä kohtaamaan ja käsittelemään ohjaajien tuella epävarmuutta ja epäonnistumista sekä vahvistamaan riskinottamista, uskallusta ja päätöksentekokykyä sekä valmiutta viedä asiat käytäntöön ja tavoitteellisesti päätökseen. Työskentelet pienryhmässä, jossa synnytätte liikeidean. Arvioitte idean liiketoimintapotentiaalia ja asiakasarvoa.
Blank,Dorf: The Startup Owner's Manual
Osterwalder&al.: Value Proposition Design
Osterwalder&Pigneur: Business Model Generation
Hanna-Riikka Kantelinen, Mervi Kuustie, Suvi Salminen, Marika Puttonen
Opintojaksolla ei ole tenttejä
16.01.2023 - 19.05.2023
1. Omat yrittäjämäiset piirteet (15 %)
2. Aktiivinen osallistuminen ryhmätyöskentelyyn, liikeidean kehittämiseen (70 %)
3. Toiminnan kuvaukset, tulosten ja tuotosten esittelyt (mm. liikeidean esittäminen) sekä arvioinnit omasta ja ryhmän toiminnasta (15 %)
Webinaareja ja ohjausta 7h, itsenäistätyöskentelyä 33h ja ryhmätyöskentelyä 41h
01.11.2022 - 23.11.2022
Tämä toteutus pitää sisällään:
3*45 min aloituswebinaari
3*45 min webnaari ja väliohjaus
3*45 min päätöswebinaari
20 - 60
Opintojakso toteutetaan projektimaisesti, jossa luennot, työryhmätyöskentely ja itsenäinen työskentely täydentävät toisiaan. Arviointimenetelminä ohjaajan välitön palaute, itseis- ja vertaisarviointi, loppupalaute.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Konetekniikka (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Bachelor's Degree Programme in Information and Communications Technology, Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
3 op
Liiketoimintayksikkö
Suomi
Kontaktiopetus lukujärjestyksen mukaisesti ti klo 12.15 - 14.45, F408. Aloituskerta 6.9. Opetus yleensä luokassa. Muutama kerta Zoomissa (sovitaan ryhmän kanssa). Projektiryhmittäin työskentely. Oppimisympäristönä Moodle.
Liukko, S. & Perttula, S. 2022. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Anne Nurminen
29.08.2022 - 21.12.2022
Kontaktunnit 30 h
Projekityhmien työskentely 10 - 20 h
Oppimateriaalin opiskelu 20 h
Opiskelutehtävät 10 - 20 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 28
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Kontaktiopetus luokassa, projektiryhmittäin työskentely
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Heidi Hjerppe
29.08.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Kontaktitunnit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Kontaktiopetus lukujärjestyksen mukaisesti ke klo 8.00 - 10.30, F408. Aloituskerta 7.9. Opetus yleensä luokassa. Muutama kerta Zoomissa (sovitaan ryhmän kanssa). Projektiryhmittäin työskentely. Oppimisympäristönä Moodle.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Anne Nurminen
29.08.2022 - 21.12.2022
Kontaktunnit 30 h
Projekityhmien työskentely 10 - 20 h
Oppimateriaalin opiskelu 20 h
Opiskelutehtävät 10 - 20 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 28
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Kontaktiopetus, työskentely projektiryhmissä.
Opetus alkaa 2.9.2022. Opetusta viikottain pe klo 12.15 - 15.00 luokassa F408.
Oppimisympäristönä on Moodlen työtila, joka aukeaa viimeistään kurssin alkaessa. Muutama kerta opetusta pidetään Zoomissa, jonka linkki ilmoitetaan myöhemmin sekä sähköpostitse että Moodlessa.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Anna Forssell
29.08.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Kontaktitunnit, zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 28
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
***26.8.2022 KURSSI ON TÄYNNÄ***
Moodlen työtila avautuu aikaisintaan viikkoa ennen ensimmäistä kontaktituntia.
Kontaktiopetus, projektiryhmittäin työskentely
Jos aiot hakea hyväksilukua, tee se etukäteen ennen opintojakson alkamista ja ilmoita asiasta opintojakson opettajalle.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Sara Tuisku
08.09.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Kontaktitunnit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 28.08.2022
12 - 28
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Kontaktiopetus lukujärjestyksen mukaisesti ma klo 10.30 - 13.00, F408. Aloituskerta 5.9. Opetus yleensä luokassa. Muutama kerta Zoomissa (sovitaan ryhmän kanssa). Projektiryhmittäin työskentely. Oppimisympäristönä Moodle.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Anne Nurminen
29.08.2022 - 21.12.2022
Kontaktunnit 30 h
Projekityhmien työskentely 10 - 20 h
Oppimateriaalin opiskelu 20 h
Opiskelutehtävät 10 - 20 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 28
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
HUOM! OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ.
Verkkototeutus, projektiryhmittäin työskentely.
Työtila Moodlessa avautuu viimeistään kurssin alkaessa. Myös Zoom-linkki toimitetaan ennen aloituswebinaaria sähköpostilla/työtilassa.
Tapaamiset Zoomissa (läsnäolovelvoite):
- ke 31.8. klo 16 - 17 aloituswebinaari ja kurssi-info
- to 8.9. klo 16 - 17.30 aloituspalaverit ja projektiryhmän järjestäytyminen
- ti 20.9. klo 16 - 17.30 webinaari esiintymisestä ja projektin seuranta
- to 6.10. klo 16 - 17.30 webinaari reflektioraportin ja asiatekstin kirjoittamisesta sekä projektin seuranta
Esityspäivät Zoomissa (varaa ko. ajankohdat, aikataulu tarkentuu kurssilla)
- ma 31.10. klo 16 - 18.30
- ti 1.11. klo 16 - 18.45
- to 3.11. klo 16 - 18.30
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Jaana Koskela
29.08.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Kyseessä on verkkototeutus. Kurssi sisältää webinaareja, joiden ajat ovat kalenterissa.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Jaana Alila
29.08.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 10 h
Kontaktitunnit Zoomissa 12 - 20 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 25 h
Projektityöskentely 30 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
Verkkototeutus, työskentely projektiryhmissä.
Opintojakso alkaa viikolla 34 ennakkotehtävällä. Ensimmäisen tehtävän palautus on ennen aloituswebinaaria. Opintojakso päätyy viikolla 44.
Oppimisympäristönä on Moodlen työtila, joka aukeaa viimeistään kurssin alkaessa. Webinaarit pidetään Zoomissa, jonka linkki ilmoitetaan myöhemmin sekä sähköpostitse että Moodlessa.
Merkitse aikataulut kalenteriisi:
- ti 30.8. klo 12–13.30 Aloituswebinaari
- vk 35 tai 36 Aloituspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
- ti 20.9. klo 12–13.30 Webinaari puhe-esiintymisestä ja esiintymisjännityksestä
- ti 27.9. klo 12–13.30 Webinaari kirjoittamisesta ja raportoinnista
- ke 5.10. klo 12–16 Suulliset esitykset (pakolliset)
- to 6.10. klo 12–16 Suulliset esitykset (pakolliset)
- vk 41 Päätöspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Anna Forssell
29.08.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO TÄYNNÄ!
Opintojakso alkaa viikolla 34 pienellä ennakkotehtävällä, jonka palautus on ennen aloituswebinaaria.
Opintojakso päättyy viikolla 48.
Tapaamiset Zoomissa:
ma 29.8 klo 16.30-18.00 Aloituswebinaari (pakollinen)
ma 5.9. klo 16.30-17.30 Ryhmien aloituspalaverit (pakollinen)
ma 26.9. klo 16.30-18.00 Webinaari: Esiintyminen Zoomissa ja esiintymisjännitys
ke 28.9. klo 16.30-18.00 Webinaari: Yhteiskirjoittaminen ja asiatekstin kirjoittaminen
Esityspäivät Zoomissa (varaa ko. ajankohdat, aikataulu tarkentuu kurssilla):
ke 5.10. klo 16-19 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
ma 10.10 klo 16-19 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
ke 12.10 klo 16-19 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
Kurssi toteutetaan projektiryhmissä, eikä sitä voi suorittaa täysin itsenäisesti.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Tiina Autio
29.08.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Kyseessä on verkkototeutus. Kurssi sisältää webinaareja, joiden ajat ovat kalenterissa.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Jaana Alila
05.09.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 10 h
Kontaktitunnit Zoomissa 12 - 20 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 25 h
Projektityöskentely 30 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
Verkkototeutus, työskentely projektiryhmissä.
Opintojakso alkaa viikolla 35 ennakkotehtävällä. Ensimmäisen tehtävän palautus on ennen aloituswebinaaria. Opintojakso päätyy viikolla 44.
Oppimisympäristönä on Moodlen työtila, joka aukeaa viimeistään kurssin alkaessa. Webinaarit pidetään Zoomissa, jonka linkki ilmoitetaan myöhemmin sekä sähköpostitse että Moodlessa.
Merkitse aikataulut kalenteriisi:
- ti 6.9. klo 12–13.30 Aloituswebinaari
- vk 36 tai 37 Aloituspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
- ti 20.9. klo 12–13.30 Webinaari puhe-esiintymisestä ja esiintymisjännityksestä
- ti 27.9. klo 12–13.30 Webinaari kirjoittamisesta ja raportoinnista
- ma 10.10. klo 12–16 Suulliset esitykset (pakolliset)
- ke 12.10. klo 12–16 Suulliset esitykset (pakolliset)
- vk 41 tai 43 Päätöspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Anna Forssell
05.09.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
Opintojakso alkaa viikolla 35 pienellä ennakkotehtävällä, jonka palautus on ennen aloituswebinaaria.
Opintojakso päättyy viikolla 48.
Tapaamiset Zoomissa:
ke 7.9 klo 8.30-10.00 Aloituswebinaari (pakollinen)
ke 14.9. klo 8.30-9.30 Ryhmien aloituspalaverit (pakollinen)
ma 26.9. klo 16.30-18.00 Webinaari: Esiintyminen Zoomissa ja esiintymisjännitys
ke 28.9. klo 16.30-18.00 Webinaari: Yhteiskirjoittaminen ja asiatekstin kirjoittaminen
Esityspäivät Zoomissa (varaa ko. ajankohdat, aikataulu tarkentuu kurssilla):
pe 7.10. klo 8-11 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
ti 11.10 klo 8-11 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
pe 14.10 klo 8-11 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
Kurssi toteutetaan projektiryhmissä, eikä sitä voi suorittaa täysin itsenäisesti.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Tiina Autio
05.09.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
Opintojakso alkaa viikolla 36 pienellä ennakkotehtävällä, jonka palautus on ennen aloituswebinaaria.
Opintojakso päättyy viikolla 50.
Tapaamiset Zoomissa:
ke 14.9 klo 12.00-13.30 Aloituswebinaari (pakollinen)
ti 20.9. klo 12.00-13.00 Ryhmien aloituspalaverit (pakollinen)
ma 26.9. klo 16.30-18.00 Webinaari: Esiintyminen Zoomissa ja esiintymisjännitys
ke 28.9. klo 16.30-18.00 Webinaari: Yhteiskirjoittaminen ja asiatekstin kirjoittaminen
Esityspäivät Zoomissa (varaa ko. ajankohdat, aikataulu tarkentuu kurssilla):
ma 24.10. klo 13-16 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
ke 26.10 klo 13-16 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
ma 31.10 klo 13-16 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
Kurssi toteutetaan projektiryhmissä, eikä sitä voi suorittaa täysin itsenäisesti.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Tiina Autio
05.09.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
Verkkototeutus, työskentely projektiryhmissä.
Opintojakso alkaa viikolla 36 ennakkotehtävällä. Ensimmäisen tehtävän palautus on ennen aloituswebinaaria. Opintojakso päätyy viikolla 46.
Oppimisympäristönä on Moodlen työtila, joka aukeaa viimeistään kurssin alkaessa. Webinaarit pidetään Zoomissa, jonka linkki ilmoitetaan myöhemmin sekä sähköpostitse että Moodlessa.
Merkitse aikataulut kalenteriisi:
- ti 13.9. klo 16–17.30 Aloituswebinaari
- vk 37 tai 38 Aloituspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
- ti 4.10. klo 16–17.30 Webinaari puhe-esiintymisestä ja esiintymisjännityksestä
- ti 11.10. klo 16–17.30 Webinaari kirjoittamisesta ja raportoinnista
- ti 25.10. klo 16–20 Suulliset esitykset (pakolliset)
- ke 26.10. klo 16–20 Suulliset esitykset (pakolliset)
- vk 44 Päätöspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Anna Forssell
05.09.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Kyseessä on verkkototeutus. Kurssi sisältää webinaareja, joiden ajat ovat kalenterissa.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Jaana Alila
19.09.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 10 h
Kontaktitunnit Zoomissa 12 - 20 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 25 h
Projektityöskentely 30 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
Verkkototeutus, työskentely projektiryhmissä.
Opintojakso alkaa viikolla 37 ennakkotehtävällä. Ensimmäisen tehtävän palautus on ennen aloituswebinaaria. Opintojakso päätyy viikolla 47.
Oppimisympäristönä on Moodlen työtila, joka aukeaa viimeistään kurssin alkaessa. Webinaarit pidetään Zoomissa, jonka linkki ilmoitetaan myöhemmin sekä sähköpostitse että Moodlessa.
Merkitse aikataulut kalenteriisi:
- ti 20.9. klo 16–17.30 Aloituswebinaari
- vk 38 tai 39 Aloituspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
- ti 4.10. klo 16–17.30 Webinaari puhe-esiintymisestä ja esiintymisjännityksestä
- ti 11.10. klo 16–17.30 Webinaari kirjoittamisesta ja raportoinnista
- ke 2.11. klo 16–20 Suulliset esitykset (pakolliset)
- to 3.11. klo 16–20 Suulliset esitykset (pakolliset)
- vk 44 tai vk 46 Päätöspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Anna Forssell
19.09.2022 - 21.12.2022
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.08.2022 - 25.08.2022
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Huomaa, että tämä ryhmä on täynnä, ei enää ilmoittautumisia!
Verkkototeutus, webinaareja ja palaveriaikoja varataan muutamia, projektiryhmittäin työskentely neljän hengen ryhmissä.
Opetus alkaa aloituswebinaarilla ma 9.1.2023 klo 16.00 - 17.30 osoitteessa https://jamk.zoom.us/my/siskoriihiaho.
Aloituspalaverit pidetään ma 16.1. klo 17.00 - 18.00 osoitteessa https://jamk.zoom.us/my/siskoriihiaho.
Kontaktina suulliset esitykset viikolla 8 ma 20.2. ja ti 21.2. molempina iltoina klo 17.00 alkaen ellei muuta sovita zoomin välityksellä.
Mahdollista on sopia myös webinaarien sijoittumisesta aikasemmaksi, jos ryhmän kanssa niin sovitaan.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain. https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Sisko Riihiaho
09.01.2023 - 19.05.2023
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.11.2022 - 05.01.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Huom! Opintojakso on täynnä.
09.01.2023 - 19.05.2023
Verkkototeutus, projektiryhmittäin työskentely.
Työtila Moodlessa avautuu viimeistään kurssin alkaessa. Myös Zoom-linkki toimitetaan ennen aloituswebinaaria sähköpostilla/työtilassa.
Tapaamiset Zoomissa (läsnäolovelvoite):
https://jamk.zoom.us/j/7805295156?pwd=aGFiczFuRHBLNmhhM1hsalRuVklpQT09
- ma 9.1. klo 17.15 - 18.15 aloituswebinaari ja kurssi-info
- to 19.1. klo 16.30 - 18 aloituspalaverit ja projektiryhmän järjestäytyminen
- ma 30.1. klo 16 - 17.30 webinaari esiintymisestä ja projektin seuranta
- ma 13.2. klo 16 - 17.00 webinaari reflektioraportin ja asiatekstin kirjoittamisesta sekä projektin seuranta
Esityspäivät Zoomissa (varaa ko. ajankohdat, aikataulu tarkentuu kurssilla)
- ma 27.3. klo 16 - 18.30
- ti 28.3. klo 16 - 18.30
- ke 29.3. klo 16 - 18.30
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Miina Kakko
09.01.2023 - 19.05.2023
01.11.2022 - 05.01.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
TOTEUTUS TÄYNNÄ!
Webinaarit:
- ti 9.5. klo 12.00–13.00
- to 11.5. klo 12.00–13.30
- ti 16.5. klo 12.00–13.30
- ti 23.5. klo 12.00–13.00
Esityswebinaarit:
- ma 5.6. klo 16.00–18.30
- ti 6.6. klo 16.00–18.30
- ke 7.6. klo 16.00–18.30
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Miina Kakko
08.05.2023 - 21.06.2023
01.04.2023 - 30.04.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO TÄYNNÄ!
Verkkototeutus, projektiryhmittäin työskentely.
Työtila Moodlessa avautuu viimeistään kurssin alkaessa. Myös Zoom-linkki toimitetaan ennen aloituswebinaaria sähköpostilla/työtilassa.
Tapaamiset Zoomissa (läsnäolovelvoite):
https://jamk.zoom.us/j/7805295156?pwd=aGFiczFuRHBLNmhhM1hsalRuVklpQT09
- ti 24.1. klo 17.15 - 18.15 aloituswebinaari ja kurssi-info
- ti 31.1. klo 16.00 - 17.30 aloituspalaverit ja projektiryhmän järjestäytyminen
- ma 6.2. klo 16.00 - 17.30 webinaari esiintymisestä ja projektin seuranta
- to 9.2. klo 16.00 - 17.00 webinaari reflektioraportin ja asiatekstin kirjoittamisesta sekä projektin seuranta
Esityspäivät Zoomissa (varaa ko. ajankohdat, aikataulu tarkentuu kurssilla)
- ma 3.4. klo 16.00 - 18.30
- ti 4.4. klo 16.00 - 18.30
- ke 5.4. klo 16.00 - 18.30
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Miina Kakko
23.01.2023 - 19.05.2023
02.01.2023 - 15.01.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!
Verkkototeutus, työskentely projektiryhmissä opintojakson yhteisen aikataulun mukaisesti.
Jos haet opintojaksosta hyväksilukua tai odotat siitä päätöstä, älä ilmoittaudu opintojaksolle.
Opintojakso alkaa viikolla 2 ennakkotehtävällä. Ensimmäisen tehtävän palautus on ennen aloituswebinaaria. Opintojakso päätyy viikolla 15.
Oppimisympäristönä on Moodlen työtila, joka aukeaa viimeistään kurssin alkaessa. Webinaarit pidetään Zoomissa, jonka linkki ilmoitetaan myöhemmin sekä sähköpostitse että Moodlessa.
Merkitse aikataulut kalenteriisi:
- ti 17.1. klo 14–15.30 Aloituswebinaari (pakollinen)
- ke 18.1. klo 14–15.30 Aloituspalaverit (pakollinen)
- ti 31.1. klo 14–15.30 Webinaari puhe-esiintymisestä ja esiintymisjännityksestä
- ti 14.2. klo 14–15.30 Webinaari kirjoittamisesta ja raportoinnista
- ti 21.2. klo 14–17 Suulliset esitykset (pakolliset)
- ke 22.2. klo 14–17 Suulliset esitykset (pakolliset)
- to 23.2. klo 14–17 Suulliset esitykset (pakolliset)
- vk 10 tai vk 11 Päätöspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
- ti 28.3. 14–15.30 Lopetuswebinaari
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Anna Forssell
09.01.2023 - 19.05.2023
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.11.2022 - 05.01.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
Huomaa, että tämä ryhmä on täynnä, ei enää ilmoittautumisia!
Verkkototeutus, webinaareja ja palaveriaikoja varataan muutamia, projektiryhmittäin työskentely neljän hengen ryhmissä.
Opetus alkaa aloituswebinaarilla ma 23.1.2023 klo 16.00 - 17.30 osoitteessa https://jamk.zoom.us/my/siskoriihiaho.
Aloituspalaverit pidetään ma 30.1. klo 17.00 - 18.00 osoitteessa https://jamk.zoom.us/my/siskoriihiaho.
Kontaktina suulliset esitykset viikolla 10 ma 6.3. ja ti 7.3. molempina iltoina klo 17.00 alkaen ellei muuta sovita zoomin välityksellä.
Mahdollista on sopia myös webinaarien sijoittumisesta aikasemmaksi, jos ryhmän kanssa niin sovitaan.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain. https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Sisko Riihiaho
23.01.2023 - 19.05.2023
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.11.2022 - 05.01.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO TÄYNNÄ!
Verkkototeutus, projektiryhmittäin työskentely.
Työtila Moodlessa avautuu viimeistään kurssin alkaessa. Myös Zoom-linkki toimitetaan ennen aloituswebinaaria sähköpostilla/työtilassa.
Tapaamiset Zoomissa (läsnäolovelvoite):
https://jamk.zoom.us/j/7805295156?pwd=aGFiczFuRHBLNmhhM1hsalRuVklpQT09
- ti 24.1. klo 12.15 - 13.15 aloituswebinaari ja kurssi-info
- ti 31.1. klo 12.00 - 13.30 aloituspalaverit ja projektiryhmän järjestäytyminen
- ti 7.2. klo 12.00 - 13.30 webinaari esiintymisestä ja projektin seuranta
- to 9.2. klo 14.00 - 15.00 webinaari reflektioraportin ja asiatekstin kirjoittamisesta sekä projektin seuranta
Esityspäivät Zoomissa (varaa ko. ajankohdat, aikataulu tarkentuu kurssilla)
- ti 11.4. klo 16.00 - 18.30
- ke 12.4. klo 16.00 - 18.30
- to 13.4. klo 12.00–14.30
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Miina Kakko
23.01.2023 - 19.05.2023
09.01.2023 - 18.01.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO TÄYNNÄ!
Verkkototeutus, projektiryhmittäin työskentely.
Työtila Moodlessa avautuu viimeistään kurssin alkaessa. Myös Zoom-linkki toimitetaan ennen aloituswebinaaria sähköpostilla/työtilassa.
Tapaamiset Zoomissa (läsnäolovelvoite):
https://jamk.zoom.us/j/7805295156?pwd=aGFiczFuRHBLNmhhM1hsalRuVklpQT09
- ke 25.1. klo 14.15 - 15.15 aloituswebinaari ja kurssi-info
- ke 1.2. klo 14.00 - 15.30 aloituspalaverit ja projektiryhmän järjestäytyminen
- ke 8.2. klo 14.00 - 15.30 webinaari esiintymisestä ja projektin seuranta
- ti 14.2. klo 14.15 - 15.15 webinaari reflektioraportin ja asiatekstin kirjoittamisesta sekä projektin seuranta
Esityspäivät Zoomissa (varaa ko. ajankohdat, aikataulu tarkentuu kurssilla)
- ma 17.4. klo 16.00 - 18.30
- ti 18.4. klo 16.00 - 18.30
- ma 24.4. klo 16.00 - 18.30
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Miina Kakko
23.01.2023 - 19.05.2023
09.01.2023 - 18.01.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
***TOTEUTUS ON TÄYNNÄ***
Verkkototeutus, työskentely projektiryhmissä opintojakson yhteisen aikataulun mukaisesti.
Jos haet opintojaksosta hyväksilukua tai odotat siitä päätöstä, älä ilmoittaudu opintojaksolle.
Opintojakso alkaa 23.1. ennakkotehtävällä, jonka palautus on ennen aloituswebinaaria.
Oppimisympäristönä on Moodlen työtila, joka aukeaa viimeistään kurssin alkaessa. Webinaarit pidetään Zoomissa, jonka linkki ilmoitetaan myöhemmin sekä sähköpostitse että Moodlessa.
Merkitse aikataulut kalenteriisi:
- ma 30.1. klo 15.30–17 Aloituswebinaari + kurssi-info (pakollinen)
- ma 6.2. klo 15.30–17 Aloituspalaverit Zoomissa (pakollinen)
- ma 20.2. klo 15.30–17 Webinaari puhe-esiintymisestä ja esiintymisjännityksestä
- ke 8.3. klo 15.30–20 Suulliset esitykset (pakollinen)
- ti 14.3. klo 15.30–20 Suulliset esitykset (pakollinen)
- to 16.3. klo 15.30–20 Suulliset esitykset (pakollinen)
- ma 27.3. klo 15.30–17 Webinaari kirjoittamisesta ja lähteiden käytöstä
- vk 13 tai vk 14 Päätöspalaverit (pakollinen, aika sovitaan ryhmän kanssa)
- ti 11.4. 15.30–17 Webinaari: Yhteispalaute raportin luonnoksesta
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Sara Tuisku
23.01.2023 - 19.05.2023
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.11.2022 - 05.01.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSO TÄYNNÄ!
Opintojakso alkaa viikolla 4 pienellä ennakkotehtävällä, jonka palautus on ennen aloituswebinaaria.
Opintojakso päättyy viikolla 17.
Tapaamiset Zoomissa:
ti 31.1. klo 8-9.30 Aloituswebinaari (pakollinen)
ti 7.2. klo 8-9 Ryhmien aloituspalaverit (pakollinen)
ti 14.2. klo 8-9.30 Webinaari: Esiintyminen Zoomissa ja esiintymisjännitys
ti 21.2. klo 8-9.30 Webinaari: Yhteiskirjoittaminen ja asiatekstin kirjoittaminen
Esityspäivät Zoomissa (varaa ko. ajankohdat, aikataulu tarkentuu kurssilla):
to 9.3 klo 8-11 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
ti 14.3. klo 8-11 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
to 16.3 klo 8-11 Ryhmien projektiesitykset (pakollinen)
Kurssi toteutetaan projektiryhmissä, eikä sitä voi suorittaa täysin itsenäisesti.
Liukko, S. & Perttula, S. 2019. Opinnäytetyön raportointi. Jyväskylä: Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Päivitetään vuosittain.
https://oppimateriaalit.jamk.fi/raportointiohje/.
Tiina Autio
23.01.2023 - 19.05.2023
Opintojaksoon ja työtilaan tutustuminen, ryhmäytyminen 5 h
Zoomissa tapaamiset, palaverit 20 - 30 h
Itsenäinen työskentely, tehtävien tekeminen 15 - 25 h
Projektityöskentely 30 - 35 h
yhteensä 81 h
01.11.2022 - 05.01.2023
12 - 30
Jatkuva arviointi, itsearviointi, vertaisarviointi.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Verkko-opetus
3 op
TA94 - Kielikeskus
Suomi
-
TÄMÄ KURSSI ON TÄYNNÄ!
ILMOITTAUDU JOLLEKIN TOISELLE TYÖELÄMÄN RUOTSIN TOTEUTUKSELLE.
************************************************************************************************
Tämä opintojakso toteutetaan kontaktiopetuksena Rajakadun kampuksella 7.9.2022 alkaen keskiviikkoisin klo 8.45-11.15. Kurssin viimeinen kontaktikerta 14.12.2022.
Lähiopetuksessa teet sekä itsenäisesti että ohjatusti opettajan antamia kirjallisia ja suullisia harjoitustehtäviä. Teet myös ryhmätöitä.
Opintojaksoon sisältyy myös itsenäisiä harjoitustehtäviä Moodlessa sekä muutama arvioitava kirjallinen ja/tai suullinen palautustehtävä. Näistä tehtävistä saat opettajalta kirjallisen tai suullisen palautteen. Opintojaksoon sisältyy näiden lisäksi parityönä toteutettava suullinen esitelmä.
Opintojaksolla on myös kirjallinen ja suullinen tentti. Lähiopetustoteutuksissa läsnäolovelvollisuus on 80 %.
Kurssilla on oma työtila Moodlessa, joka sisältää kurssin kotitehtävät. Työtila avautuu viimeistään kurssin aloituspäivänä. Työtila on yhteinen 3 eri toteutukselle: ZZPC0320-3098, ZZPC0320-3099 & ZZPC0320-3101. Työtilan osoite: https://moodle.jamk.fi/course/view.php?id=5228.
Opintojaksolla käytetään opettajan laatimaa materiaalia.
Opettaja antaa opiskelijoille tarvittaessa tukimateriaalia opintojakson aikana.
Susanna Kananoja
-
Suullinen tentti ke 7.12.2022.
Kirjallinen tentti ke 14.12. klo 9-11.15.
Suullisen tentin uusinta: Sovi aika yhdessä opettajan kanssa.
Kirjallisen tentin uusinta: Sovi aika yhdessä opettajan kanssa.
Uusinnat suoritettava kevätlukukauden 2023 loppuun mennessä, jonka jälkeen kurssisuoritus vanhenee.
-
29.08.2022 - 21.12.2022
- lähiopetusta 30 - 40 h
- opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitus- ja palautustehtävät Moodlessa sekä suullinen ryhmätyö 40 - 50 h
- tentteihin valmistautuminen 5 - 10 h
Yhteensä 108 tuntia (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia).
01.08.2022 - 25.08.2022
-
-
12 - 30
Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta (6.6.2003/424).
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5.
Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSON TOTEUTUSTAPA JA AJANKOHTA
Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena, eli opetuksella on lukujärjestykseen varattu aika ja paikka ja läsnäolovelvollisuus on 80%.
Kokoonnumme keskiviikkoisin klo 12.15-15.00 luokassa R35G202 .
Opintojakso alkaa 7.9.2022 ja päättyy 7.12.2022 mennessä
OPINTOJAKSON TARKOITUS
Kun olet käynyt tämän opintojakson, pystyt pääosin ymmärrettävästi viestimään ruotsiksi suullisesti ja kirjallisesti yksinkertaisissa ja rutiininomaisissa työtehtävissä ja muissa tilanteissa.
OPINTOJAKSON OSAAMISTAVOITE
Kun olet käynyt tämän opintojakson, hallitset itsestäsi ja osaamisestasi kertomisen esimerkiksi työnhakutilanteissa. Osaat toimia ruotsiksi työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa ja keskeisissä oman alasi työtehtävissä, kuten tapaamiset, opastamis- ja neuvomistilanteet, oman alan työsähköpostin kirjoittaminen ja asiakaspalvelutilanteet. Osaat arvioida ruotsin kielen osaamistasi ja olet motivoitunut kehittämään sitä elinikäisen oppimisen periaatteiden mukaisesti. Otat vastuuta omasta oppimisestasi ja toimit sovittujen toimintatapojen mukaisesti.
OPINTOJAKSON SISÄLTÖ
- opinnot ja työnhaku
- työelämän suullisia ja kirjallisia viestintätilanteita, esimerkiksi tapaaminen, jutustelu, asiakaspalvelu, puhelin, sähköposti ja mielipiteenilmaisu
- asiatekstin, kuten raportin, ohjeiden tai yhteenvetojen, tuottaminen
- oman alan keskeistä terminologiaa
- alakohtainen syventävä osio, jonka voit toteuttaa esimerkiksi workshop-työskentelynä, projektina, työelämään tutustumisena, portfoliona tai raporttina
OPPIMATERIAALIT
Opintojaksolla käytetään opettajan laatimaa materiaalia.
EDELTÄVÄ OSAAMINEN
Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso A2 tai B1 ruotsin kielessä.
Tämä tarkoittaa, että pystyt opintojakson alkaessa ymmärrettävästi viestimään suullisesti ja kirjallisesti tutuissa ja tavanomaisissa tilanteissa. Ymmärrät selkeää puhetta ja tekstiä, joka koskee tuttuja aiheita, kuten henkilön esittäytymistä, opinnoista keskustelua ja työstä kertomista. Hallitset pääosin ruotsin perusrakenteet, kuten persoonapronominien käytön, substantiivien ja adjektiivien taivutuksen ja käytön, verbien aikamuodot sekä pää- ja sivulauseen sanajärjestyksen. Sanavarastosi riittää selviytymiseen jokapäiväiseen elämään liittyvissä tilanteissa. Ääntämisesi taso riittää viestin välittymiseen.
Suosittelen Ruotsin tukiopinnot -opintojakson suorittamista ennen opintojaksolle osallistumista.
OPETUSMENETELMÄT
Lähiopetuksessa teet sekä itsenäisesti että ohjatusti opettajan antamia kirjallisia ja suullisia harjoitustehtäviä. Teet myös ryhmätöitä. Opintojaksoon sisältyy muutama arvioitava kirjallinen ja suullinen palautustehtävä. Näistä tehtävistä saat opettajalta kirjallisen tai suullisen palautteen. Opintojaksoon sisältyy näiden lisäksi yleensä ryhmätyönä toteutettava suullinen esitelmä tai työpaja. Opintojaksolla on myös kirjallinen ja suullinen tentti. Lähiopetustoteutuksissa läsnäolovelvollisuus on 80 %.
OPISKELIJAN AJANKÄYTTÖ JA KUORMITUS
- lähiopetustoteutuksessa lähiopetusta 30 - 40 h
- lähi- ja etäopetustoteutuksessa lähiopetusta 0 - 20 h
- etäopetustoteutuksessa verkkotapaamisia 0 - 10 h
- lähiopetustoteutuksessa opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitustehtävät, palautustehtävät ja suullinen ryhmätyö 40 - 50 h
- lähi- ja etäopetustoteutuksessa sekä etäopetustoteutuksessa opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitustehtävät, palautustehtävät ja suullinen ryhmätyö 70 - 80 h
- tentteihin valmistautuminen 5 - 10 h
Yhteensä 108 tuntia (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia).
ARVIOINTIMENETELMÄT
Työelämän ruotsi on virkamiesruotsin opintojakso (Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta 6.6.2003/424)
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5. Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Tomi Ylkänen
07.09.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 31.08.2022
12 - 30
Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta (6.6.2003/424).
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5.
Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
-
Tämä opintojakso toteutetaan kontaktiopetuksena Rajakadun kampuksella 8.9.2022 alkaen torstaisin klo 12.15-15. Kurssin viimeinen kontaktikerta 15.12.2022.
Lähiopetuksessa teet sekä itsenäisesti että ohjatusti opettajan antamia kirjallisia ja suullisia harjoitustehtäviä. Teet myös ryhmätöitä.
Opintojaksoon sisältyy myös itsenäisiä harjoitustehtäviä Moodlessa sekä muutama arvioitava kirjallinen ja/tai suullinen palautustehtävä. Näistä tehtävistä saat opettajalta kirjallisen tai suullisen palautteen. Opintojaksoon sisältyy näiden lisäksi parityönä toteutettava suullinen esitelmä.
Opintojaksolla on myös kirjallinen ja suullinen tentti. Lähiopetustoteutuksissa läsnäolovelvollisuus on 80 %.
Kurssilla on oma työtila Moodlessa, joka sisältää kurssin kotitehtävät. Työtila avautuu viimeistään kurssin aloituspäivänä. Työtila on yhteinen 3 eri toteutukselle: ZZPC0320-3098, ZZPC0320-3099 & ZZPC0320-3101. Työtilan osoite: https://moodle.jamk.fi/course/view.php?id=5228.
Opintojaksolla käytetään opettajan laatimaa materiaalia.
Opettaja antaa opiskelijoille tarvittaessa tukimateriaalia opintojakson aikana.
Susanna Kananoja
-
Suullinen tentti to 8.12.2022.
Kirjallinen tentti to 15.12. klo 12.15-14.30.
Suullisen tentin uusinta: Sovi aika yhdessä opettajan kanssa.
Kirjallisen tentin uusinta: Sovi aika yhdessä opettajan kanssa.
Uusinnat suoritettava kevätlukukauden 2023 loppuun mennessä, jonka jälkeen kurssisuoritus vanhenee.
-
29.08.2022 - 21.12.2022
- lähiopetusta 30 - 40 h
- opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitus- ja palautustehtävät Moodlessa sekä suullinen ryhmätyö 40 - 50 h
- tentteihin valmistautuminen 5 - 10 h
Yhteensä 108 tuntia (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia).
01.08.2022 - 25.08.2022
-
-
12 - 30
Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta (6.6.2003/424).
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5.
Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSON TOTEUTUSTAPA JA AJANKOHTA
Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena, eli opetuksella on lukujärjestykseen varattu aika ja paikka ja läsnäolovelvollisuus on 80%.
Kokoonnumme torstaisin klo 8.00-10.30 luokassa R35G202 .
Opintojakso alkaa 7.9.2022 ja päättyy 8.12.2022 mennessä
OPINTOJAKSON TARKOITUS
Kun olet käynyt tämän opintojakson, pystyt pääosin ymmärrettävästi viestimään ruotsiksi suullisesti ja kirjallisesti yksinkertaisissa ja rutiininomaisissa työtehtävissä ja muissa tilanteissa.
OPINTOJAKSON OSAAMISTAVOITE
Kun olet käynyt tämän opintojakson, hallitset itsestäsi ja osaamisestasi kertomisen esimerkiksi työnhakutilanteissa. Osaat toimia ruotsiksi työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa ja keskeisissä oman alasi työtehtävissä, kuten tapaamiset, opastamis- ja neuvomistilanteet, oman alan työsähköpostin kirjoittaminen ja asiakaspalvelutilanteet. Osaat arvioida ruotsin kielen osaamistasi ja olet motivoitunut kehittämään sitä elinikäisen oppimisen periaatteiden mukaisesti. Otat vastuuta omasta oppimisestasi ja toimit sovittujen toimintatapojen mukaisesti.
OPINTOJAKSON SISÄLTÖ
- opinnot ja työnhaku
- työelämän suullisia ja kirjallisia viestintätilanteita, esimerkiksi tapaaminen, jutustelu, asiakaspalvelu, puhelin, sähköposti ja mielipiteenilmaisu
- asiatekstin, kuten raportin, ohjeiden tai yhteenvetojen, tuottaminen
- oman alan keskeistä terminologiaa
- alakohtainen syventävä osio, jonka voit toteuttaa esimerkiksi workshop-työskentelynä, projektina, työelämään tutustumisena, portfoliona tai raporttina
OPPIMATERIAALIT
Opintojaksolla käytetään opettajan laatimaa materiaalia.
EDELTÄVÄ OSAAMINEN
Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso A2 tai B1 ruotsin kielessä.
Tämä tarkoittaa, että pystyt opintojakson alkaessa ymmärrettävästi viestimään suullisesti ja kirjallisesti tutuissa ja tavanomaisissa tilanteissa. Ymmärrät selkeää puhetta ja tekstiä, joka koskee tuttuja aiheita, kuten henkilön esittäytymistä, opinnoista keskustelua ja työstä kertomista. Hallitset pääosin ruotsin perusrakenteet, kuten persoonapronominien käytön, substantiivien ja adjektiivien taivutuksen ja käytön, verbien aikamuodot sekä pää- ja sivulauseen sanajärjestyksen. Sanavarastosi riittää selviytymiseen jokapäiväiseen elämään liittyvissä tilanteissa. Ääntämisesi taso riittää viestin välittymiseen.
Suosittelen Ruotsin tukiopinnot -opintojakson suorittamista ennen opintojaksolle osallistumista.
OPETUSMENETELMÄT
Lähiopetuksessa teet sekä itsenäisesti että ohjatusti opettajan antamia kirjallisia ja suullisia harjoitustehtäviä. Teet myös ryhmätöitä. Opintojaksoon sisältyy muutama arvioitava kirjallinen ja suullinen palautustehtävä. Näistä tehtävistä saat opettajalta kirjallisen tai suullisen palautteen. Opintojaksoon sisältyy näiden lisäksi yleensä ryhmätyönä toteutettava suullinen esitelmä tai työpaja. Opintojaksolla on myös kirjallinen ja suullinen tentti. Lähiopetustoteutuksissa läsnäolovelvollisuus on 80 %.
OPISKELIJAN AJANKÄYTTÖ JA KUORMITUS
- lähiopetustoteutuksessa lähiopetusta 30 - 40 h
- lähi- ja etäopetustoteutuksessa lähiopetusta 0 - 20 h
- etäopetustoteutuksessa verkkotapaamisia 0 - 10 h
- lähiopetustoteutuksessa opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitustehtävät, palautustehtävät ja suullinen ryhmätyö 40 - 50 h
- lähi- ja etäopetustoteutuksessa sekä etäopetustoteutuksessa opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitustehtävät, palautustehtävät ja suullinen ryhmätyö 70 - 80 h
- tentteihin valmistautuminen 5 - 10 h
Yhteensä 108 tuntia (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia).
ARVIOINTIMENETELMÄT
Työelämän ruotsi on virkamiesruotsin opintojakso (Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta 6.6.2003/424)
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5. Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Tomi Ylkänen
08.09.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 31.08.2022
12 - 30
Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta (6.6.2003/424).
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5.
Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
OPINTOJAKSON TOTEUTUSTAPA JA AJANKOHTA
Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena, eli opetuksella on lukujärjestykseen varattu aika ja paikka ja läsnäolovelvollisuus on 80%.
Kokoonnumme maanantaisin klo 10.30-13.00 luokassa R35G202 .
Opintojakso alkaa 5.9.2022 ja päättyy 5.12.2022 mennessä
OPINTOJAKSON TARKOITUS
Kun olet käynyt tämän opintojakson, pystyt pääosin ymmärrettävästi viestimään ruotsiksi suullisesti ja kirjallisesti yksinkertaisissa ja rutiininomaisissa työtehtävissä ja muissa tilanteissa.
OPINTOJAKSON OSAAMISTAVOITE
Kun olet käynyt tämän opintojakson, hallitset itsestäsi ja osaamisestasi kertomisen esimerkiksi työnhakutilanteissa. Osaat toimia ruotsiksi työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa ja keskeisissä oman alasi työtehtävissä, kuten tapaamiset, opastamis- ja neuvomistilanteet, oman alan työsähköpostin kirjoittaminen ja asiakaspalvelutilanteet. Osaat arvioida ruotsin kielen osaamistasi ja olet motivoitunut kehittämään sitä elinikäisen oppimisen periaatteiden mukaisesti. Otat vastuuta omasta oppimisestasi ja toimit sovittujen toimintatapojen mukaisesti.
OPINTOJAKSON SISÄLTÖ
- opinnot ja työnhaku
- työelämän suullisia ja kirjallisia viestintätilanteita, esimerkiksi tapaaminen, jutustelu, asiakaspalvelu, puhelin, sähköposti ja mielipiteenilmaisu
- asiatekstin, kuten raportin, ohjeiden tai yhteenvetojen, tuottaminen
- oman alan keskeistä terminologiaa
- alakohtainen syventävä osio, jonka voit toteuttaa esimerkiksi workshop-työskentelynä, projektina, työelämään tutustumisena, portfoliona tai raporttina
OPPIMATERIAALIT
Opintojaksolla käytetään opettajan laatimaa materiaalia.
EDELTÄVÄ OSAAMINEN
Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso A2 tai B1 ruotsin kielessä.
Tämä tarkoittaa, että pystyt opintojakson alkaessa ymmärrettävästi viestimään suullisesti ja kirjallisesti tutuissa ja tavanomaisissa tilanteissa. Ymmärrät selkeää puhetta ja tekstiä, joka koskee tuttuja aiheita, kuten henkilön esittäytymistä, opinnoista keskustelua ja työstä kertomista. Hallitset pääosin ruotsin perusrakenteet, kuten persoonapronominien käytön, substantiivien ja adjektiivien taivutuksen ja käytön, verbien aikamuodot sekä pää- ja sivulauseen sanajärjestyksen. Sanavarastosi riittää selviytymiseen jokapäiväiseen elämään liittyvissä tilanteissa. Ääntämisesi taso riittää viestin välittymiseen.
Suosittelen Ruotsin tukiopinnot -opintojakson suorittamista ennen opintojaksolle osallistumista.
OPETUSMENETELMÄT
Lähiopetuksessa teet sekä itsenäisesti että ohjatusti opettajan antamia kirjallisia ja suullisia harjoitustehtäviä. Teet myös ryhmätöitä. Opintojaksoon sisältyy muutama arvioitava kirjallinen ja suullinen palautustehtävä. Näistä tehtävistä saat opettajalta kirjallisen tai suullisen palautteen. Opintojaksoon sisältyy näiden lisäksi yleensä ryhmätyönä toteutettava suullinen esitelmä tai työpaja. Opintojaksolla on myös kirjallinen ja suullinen tentti. Lähiopetustoteutuksissa läsnäolovelvollisuus on 80 %.
OPISKELIJAN AJANKÄYTTÖ JA KUORMITUS
- lähiopetustoteutuksessa lähiopetusta 30 - 40 h
- lähi- ja etäopetustoteutuksessa lähiopetusta 0 - 20 h
- etäopetustoteutuksessa verkkotapaamisia 0 - 10 h
- lähiopetustoteutuksessa opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitustehtävät, palautustehtävät ja suullinen ryhmätyö 40 - 50 h
- lähi- ja etäopetustoteutuksessa sekä etäopetustoteutuksessa opiskelumateriaaliin perehtyminen, harjoitustehtävät, palautustehtävät ja suullinen ryhmätyö 70 - 80 h
- tentteihin valmistautuminen 5 - 10 h
Yhteensä 108 tuntia (yhden opintopisteen työmäärä on 27 tuntia).
ARVIOINTIMENETELMÄT
Työelämän ruotsi on virkamiesruotsin opintojakso (Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta 6.6.2003/424)
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5. Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Tomi Ylkänen
05.09.2022 - 21.12.2022
01.08.2022 - 31.08.2022
12 - 30
Laki julkisyhteisöjen henkilöstöltä vaadittavasta kielitaidosta (6.6.2003/424).
Suullinen ja kirjallinen kielitaitosi arvioidaan erikseen arviointiasteikolla 0 - 5.
Arviointi perustuu jatkuvaan arviointiin ja palautteeseen, arvioitaviin palautustehtäviin, suulliseen ryhmätyöhön sekä kirjalliseen ja suulliseen tenttiin.
Musiikkipedagogi (AMK), Logistiikka (AMK), Toimintaterapeutti (AMK), Kuntoutuksen ohjaaja (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (AMK), Palveluliiketoiminta (AMK), Tiimiakatemia (AMK), Sähkö- ja automaatiotekniikka (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka (AMK), Kätilö (AMK), Sosionomi (AMK), Tietojenkäsittely (AMK), Konetekniikka (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka (AMK), Liiketalous (AMK), Sairaanhoitaja (AMK), Maaseutuelinkeinot (AMK), Fysioterapeutti (AMK)
Lähiopetus
TA94 - Kielikeskus
Suomi
***********************************************************************
************ HUOM! Tämä toteutus on täynnä! *******************
***********************************************************************
MITÄ JA KENELLE?
Huomioi tätä toteutusta harkitessasi, että tämä on itsenäiseen työskentelyyn painottuva verkkototeutus. Opiskelu tapahtuu pitkälti itsenäisesti, mutta kuitenkin ohjatusti ja aikataulutetusti. Jos tarvitset enemmän ohjausta ja välitöntä palautetta opiskelussasi, on syytä valita esim. kontaktitoteutus.
Tutustu aikatauluun (alla) ja valitse tämä toteutus vain siinä tapauksessa, että pääsääntöisesti itsenäinen työskentely sopii sinulle ja kurssiin sisältyvät aikataulut (aloitustapaaminen, muut Zoom-tapaamiset ja tentit). Aloitustapaamiseen osallistuminen on erittäin tärkeää, jotta tiedät, miten kurssilla toimitaan.
Tämä toteutus sopii eri alojen opiskelijoille.
EDELTÄVÄ OSAAMINEN?
Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso A2 tai B1 ruotsin kielessä.
Tämä tarkoittaa, että pystyt opintojakson alkaessa ymmärrettävästi viestimään suullisesti ja kirjallisesti tutuissa ja tavanomaisissa tilanteissa. Ymmärrät selkeää puhetta ja tekstiä, joka koskee tuttuja aiheita, kuten henkilön esittäytymistä, opinnoista keskustelua ja työstä kertomista. Hallitset pääosin ruotsin perusrakenteet, kuten persoonapronominien käytön, substantiivien ja adjektiivien taivutuksen ja käytön, verbien aikamuodot sekä pää- ja sivulauseen sanajärjestyksen. Sanavarastosi riittää selviytymiseen jokapäiväiseen elämään liittyvissä tilanteissa. Ääntämisesi taso riittää viestin välittymiseen.
Jos edellä mainituissa osa-alueissa on puutteita, suosittelen Ruotsin tukiopinnot -opintojakson suorittamista ennen tätä opintojaksoa.
MISSÄ JA MITEN OPISKELLAAN?
Opiskelemme Moodle-oppimisympäristössä. Opiskelu verkkototeutuksella edellyttää sinulta oman työskentelysi aikatauluttamista, oma-aloitteisuutta sekä vastuun ottamista omasta opiskelustasi. Opettaja toki ohjaa ja auttaa sinua tässä.
Koko kurssi on Moodlessa avoimena koko opintojakson suoritusajan eli 5.9.-18.12.2022.
Sinulla on mahdollisuus opiskella omaan tahtiisi annetun aikataulun puitteissa. Kurssi koostuu kolmesta moduulista, joita opiskellaan annetun aikataulun mukaisesti. Tämä auttaa sinua opiskelemaan sopivassa tahdissa. Noudata siis aikataulua opiskelusi sujuvoittamiseksi.
ZOOM-TAPAAMISET
Meillä on muutamia ZOOM-tapaamisia, jotka ovat vapaaehtoisia. ZOOM-tapaamisissa pääset toki harjoittelemaan ennen kaikkea ruotsin puhumista ja saat lisäksi vinkkejä opiskeluusi.
Koska jokainen opiskelee omaan tahtiin, on ZOOM-tapaamisia vain muutama. Aikataulun näille näet alla kohdassa "Kurssin aikataulu". Tarvittaessa ZOOM-tapaamisia voidaan kuitenkin pitää enemmänkin. ZOOMeissa käydään läpi kunkin moduulin keskeisiä asioita ja pääset harjoittelemaan ruotsia suullisesti pienellä porukalla. ZOOM-tapaamistehtävät löydät omalta sivultaan Moodle-kurssillamme. Jos et osallistu ZOOMin, on oletuksena kuitenkin aina, että käyt ZOOM-tehtävät läpi itsenäisesti. Nämä ovat siis osa opiskelumateriaalia.
OPINTOJAKSOLLA TARVITTAVAT VÄLINEET
- Kurssilla annat näyttöjä osaamisestasi mm. ruudunkaappausvideoita tehden. Web-kameran käyttöä siis edellytetään sekä videotehtävissä että tenteissä. Todistat myös tarvittaessa henkilöllisyytesi web-kameran avulla.
- Sinulla tulee olla mahdollisuus tallentaa ja jakaa videotiedostoja. Joissakin tehtävissä älypuhelin riittää tai ilmainen Screencastomatic-sovellus on myös hyvä vaihtoehto ruudunkaappausvideoiden tallentamiseen. Zoomilla tai Teamsilla voi toki tehdä videoita myös. JAMKilla tarjolla Panopto-ohjelma videoiden tekemiseen ja editoimiseen. Toki myös
- Tekstinkäsittelyohjelmasuositus on Word, sillä palautat kirjalliset tehtävät docx- tai rtf -muodossa.