Siirry suoraan sisältöön

Musiikkikasvatuksen säestyssoittimetLaajuus (5 op)

Tunnus: KMLM0102

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee akustisen kitaran keskeiset komppaus- ja näppäilytyylit sekä sointumerkit.
Hän hallitsee viisikielisellä kanteleella soinnuilla säestämisen, komppaus- ja näppäilytyylit, melodian soiton sekä perinteisen soittotyylin / uudet soittotavat ja –tekniikat. Hän tietää kalevalaisen laulu- ja musiikkiperinteen ja pelimannimusiikin perusteet.
Opiskelija osaa lyömäsoittimien, kuten djembén ja cajónin soiton perusteet ja oppii soveltamaan niitä omassa opetuksessaan sekä ryhmän kanssa soittaessaan.

Sisältö

Akustisen kitaransoiton perusteet: kitara säestyssoittimena (keskeiset komppaus- ja näppäilytyylit sekä sointumerkit).

Viisikielisen kanteleen soiton perusteet: säestäminen soinnuilla, komppaus- ja näppäilytyylit, melodian soitto. Perinteinen soittotyyli / uudet soittotavat ja –tekniikat.
Kalevalainen laulu- ja musiikkiperinne, pelimannimusiikin perusteet.

Kurssin aikana soitettujen lyömäsoittimien (esim.djembé ja cajón) perussoittotekniikat, rytmiharjoitukset ja niiden luova soveltaminen.

Esitietovaatimukset

-

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty (S) Opiskelija osoittaa hallitsevansa akustisen kitaran, viisikielisen kanteleen soiton sekä lyömäsoittimien soiton perusteet niin, että pystyy käyttämään em. instrumentteja opetustyössä. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää musiikillista osaamistaan ja omaa valmiudet jatkuvaan oppimiseen.

Hylätty (0) Opiskelija ei täytä edellä mainittuja kriteerejä.