Siirry suoraan sisältöön

Tuotantoeläinten ruokintaLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: LVAE0200

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Mirja Riipinen

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää ruokinnan merkityksen eläinten tuotantoon ja hyvinvointiin. Opiskelija tietää ruokintavaihtoehtojen merkityksen tuotannon kannattavuuteen. Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida ruokinnan vaikutuksia tilaolosuhteissa. Opiskelija tietää ruokinnan ympäristövaikutukset ja kiertotalouden merkityksen.

Sisältö

Ruokinnan suunnittelu tuotantoeläimille
Ruokinnan tuotantovaikutukset
Ruokinnan taloudelliset vaikutukset
Ruokinnan ympäristövaikutukset
Erilaisten kotieläintilojen vaatimukset ruokinnalle

Esitietovaatimukset

LMSE0100 Kotieläintilan käytäntö
LMSE0200 Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0 (hylätty) Oppimistavoitteet eivät täyty
1 (välttävä) Opiskelija tietää ruokinnan suunnittelun perusteet
2 (tyydyttävä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää erilaisten rehujen soveltuvuuden eri tuotantoeläinten ruokintaan

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä) Opiskelija osaa laatia tilakohtaisen ruokintasuunnitelman
4 (kiitettävä) Edellisten lisäksi opiskelija osaa hyödyntää kotimaisia ja kansainvälisiä tutkimustuloksia ruokinnan suunnittelussa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen) Edellisten lisäksi opiskelija osaa tilaolosuhteissa arvioida ruokinnan vaikutuksia eläinten tuotantoon, hyvinvointiin ja kannattavuuteen.

Siirry alkuun