Siirry suoraan sisältöön

Tuotantoeläinten ruokinta (5 op)

Toteutuksen tunnus: LVAE0200-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.08.2021 - 05.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
30.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Teknologiayksikkö
Toimipiste
Biotalousinstituutti
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 50
Koulutus
Maaseutuelinkeinot (AMK)
Opettajat
Ulla Heinonen
Mirja Riipinen
Ryhmät
LMS19KM
Maaseutuelinkeinot
LMS18S1
Maaseutuelinkeinot
Opintojakso
LVAE0200
Toteutukselle LVAE0200-3002 ei löytynyt varauksia!

Arviointiasteikko

0-5

Tavoitteet

Opiskelija tietää ruokinnan merkityksen eläinten tuotantoon ja hyvinvointiin. Opiskelija tietää ruokintavaihtoehtojen merkityksen tuotannon kannattavuuteen. Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida ruokinnan vaikutuksia tilaolosuhteissa. Opiskelija tietää ruokinnan ympäristövaikutukset ja kiertotalouden merkityksen.

Sisältö

Ruokinnan suunnittelu tuotantoeläimille
Ruokinnan tuotantovaikutukset
Ruokinnan taloudelliset vaikutukset
Ruokinnan ympäristövaikutukset
Erilaisten kotieläintilojen vaatimukset ruokinnalle

Opetusmenetelmät

Luennot, osoitettuun ajankohtaiseen kirjallisuuteen tutustuminen ja harjoitustyöt.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot 20 h, asiantuntijavieraat 4 h, itsenäinen työskentely 111 h. Yhteensä 135 h.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0 (hylätty) Oppimistavoitteet eivät täyty
1 (välttävä) Opiskelija tietää ruokinnan suunnittelun perusteet
2 (tyydyttävä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää erilaisten rehujen soveltuvuuden eri tuotantoeläinten ruokintaan

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3 (hyvä) Opiskelija osaa laatia tilakohtaisen ruokintasuunnitelman
4 (kiitettävä) Edellisten lisäksi opiskelija osaa hyödyntää kotimaisia ja kansainvälisiä tutkimustuloksia ruokinnan suunnittelussa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5 (erinomainen) Edellisten lisäksi opiskelija osaa tilaolosuhteissa arvioida ruokinnan vaikutuksia eläinten tuotantoon, hyvinvointiin ja kannattavuuteen.

Esitietovaatimukset

LMSE0100 Kotieläintilan käytäntö
LMSE0200 Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi

Lisätiedot

Avoin AMK 20

Siirry alkuun