Tuotantoeläinten ruokinta (5 op)
Toteutuksen tunnus: LVAE0200-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.08.2021 - 05.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
30.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Teknologiayksikkö
- Toimipiste
- Biotalousinstituutti
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 50
- Koulutus
- Maaseutuelinkeinot (AMK)
- Opettajat
- Ulla Heinonen
- Mirja Riipinen
- Ryhmät
-
LMS19KMMaaseutuelinkeinot
-
LMS18S1Maaseutuelinkeinot
- Opintojakso
- LVAE0200
Arviointiasteikko
0-5
Tavoitteet
Opiskelija tietää ruokinnan merkityksen eläinten tuotantoon ja hyvinvointiin. Opiskelija tietää ruokintavaihtoehtojen merkityksen tuotannon kannattavuuteen. Opiskelija osaa suunnitella ja arvioida ruokinnan vaikutuksia tilaolosuhteissa. Opiskelija tietää ruokinnan ympäristövaikutukset ja kiertotalouden merkityksen.
Sisältö
Ruokinnan suunnittelu tuotantoeläimille
Ruokinnan tuotantovaikutukset
Ruokinnan taloudelliset vaikutukset
Ruokinnan ympäristövaikutukset
Erilaisten kotieläintilojen vaatimukset ruokinnalle
Opetusmenetelmät
Luennot, osoitettuun ajankohtaiseen kirjallisuuteen tutustuminen ja harjoitustyöt.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson tai osan siitä voi suorittaa aikaisemman osaamisen perusteella tai opinnollistamalla työelämässä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot 20 h, asiantuntijavieraat 4 h, itsenäinen työskentely 111 h. Yhteensä 135 h.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
0 (hylätty) Oppimistavoitteet eivät täyty
1 (välttävä) Opiskelija tietää ruokinnan suunnittelun perusteet
2 (tyydyttävä) Edellisten lisäksi opiskelija tietää erilaisten rehujen soveltuvuuden eri tuotantoeläinten ruokintaan
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3 (hyvä) Opiskelija osaa laatia tilakohtaisen ruokintasuunnitelman
4 (kiitettävä) Edellisten lisäksi opiskelija osaa hyödyntää kotimaisia ja kansainvälisiä tutkimustuloksia ruokinnan suunnittelussa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 (erinomainen) Edellisten lisäksi opiskelija osaa tilaolosuhteissa arvioida ruokinnan vaikutuksia eläinten tuotantoon, hyvinvointiin ja kannattavuuteen.
Esitietovaatimukset
LMSE0100 Kotieläintilan käytäntö
LMSE0200 Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi
Lisätiedot
Avoin AMK 20