Siirry suoraan sisältöön

Biotalouden tuotteiden ja palveluiden tuotteistaminenLaajuus (10 op)

Opintojakson tunnus: LMVB0300

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa toteuttaa biotaloustuotteen tai -palvelun tuotekehitysprojektin.
Opiskelija osaa hyödyntää käyttäjälähtöisen tukimuksen ja palvelusuunnittelun työkaluja biotaloussektorilla. Opiskelija osaa arvioida biotaloustuotteen tai -palvelun kannattavuutta sekä omia valmiuksiaan siihen liittyvän yritystoiminnan toteuttamisessa.
Opiskelija osaa hyödyntää tuotekehitystyössä JAMKin yhteisiä palveluja.

Sisältö

Innovaatioprosessi
Palvelumuotoilun ja innovaatiotoiminnan työkalut
Projektitoiminnan johtaminen
Ansaintalogiikka, arvontuotto ja riskit
Taloudellisuus
Asiakaslähtöinen tuotteistaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

T1 Välttävä:
Opiskelija:
-on tehnyt suunnitelman tuotteen tai palvelun tuotteistamiseksi sekä raportoinut tuotekehitysprojektinsa edistymisestä.

T2 Tyydyttävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-on kuvannut systemaattisesti tuotteistamisprojektinsa etenemistä ja osallistunut vähintään 50 %kontaktitapaamisista.

H3 Hyvä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa raportoinnissa miten hän on hyödyntänyt yksilö- ja ryhmäohjaustilanteita tuotteistamisprojektinsa eri vaiheissa.

H4 Kiitettävä:
Edellisten lisäksi opiskelija:
-kykenee hyödyntämään sekä vertais- että itsearviointeja tuotteistamisprojektinsa toteuttamisessa.

E5 erinomainen:
Edellisten lisäksi opiskelija:
- osoittaa että hänen tuotteistamisprojektinsa johtaa biotaloustuotteen tai -palvelun suoraan yrityslähtöiseen hyödyntämiseen opintojakson aikana.

Siirry alkuun